Napisano Styczeń 31, 2011 (edytowany) · Zgłoś post Jak w temacie...w jakiej cenie u Was chodzi ziemia? Edytowano Czerwiec 12, 2018 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 31, 2011 · Zgłoś post 40-50 kuj-pom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 31, 2011 · Zgłoś post u nas powyżej 30 nie wychodzi pn.wielkopolska...ale u Was Jarki są lepsze ziemie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 31, 2011 · Zgłoś post to zależy generalnie rolnicy mają czym robić i dlatego takie ceny :'( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 31, 2011 · Zgłoś post Na naszym terenie w granicach 16-25tys/ha ostatnio starostwo powiatowe wystawilo do przetargu 5h ziemi za 25tys/ha to nawet nikt nie wplacił wadium. Ceny pow 25 tys. są u nas nie do przyjęcia, choć zdażają się wyjątki gdy bardzo komuś zależy to były działki gdzie nabili i po 35tys/ha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 31, 2011 · Zgłoś post u nas niema ziemi po PGR-ach ta co była to lata 90-ąte poszła Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 31, 2011 · Zgłoś post W tym roku ma jeden duży dzerżawca uwolnić kilkaset ha na powiększenie mniejszych gospodarstw i mam nadzieję że uda mi się załapać na kilka działek, choć chodzą już słuch że przepisał kilka ha na swojego syna i prawdopodobnie on też będzie się o nie bił, może być nie wesoło ale zobaczymy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 1, 2011 · Zgłoś post u nas też w zasadzie ziemi na sprzedaż nie ma ale czasami ktoś wyskoczy z jakimś kawałkiem i to jeszcze v klasy górki,pagórki i zaraz chce ze 20-25 tyś...ale to leży na sprzedaż i nikt z okolicznych rolników za tą cenę tego nie weźmie...lepszej ziemi to raczej na sprzedaż nie ma >:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 17, 2011 · Zgłoś post w TV mówili że mam się przeprowadzić jak mi drogo :o ja bym tych doradców przeprowadził tylko gdzie na Marsa :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 18, 2011 · Zgłoś post mówisz o programie tydzień, też to widziałem, w kościele rano dzwonili i się obudziłem, pstryknąłem telewizor, i co.... żenada, to co robią, tego naprawdę nie da się oglądać, lalusiowaty prowadzący, który nie ma pojęcia o rolnictwie, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 18, 2011 · Zgłoś post faktycznie koleś trochę od czapy. nie umie pociągnąć za język najważniejszych i niewygodnych tematów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 18, 2011 · Zgłoś post czas nadawania też jest do kitu :o jak był w południe to bardziej pasował Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 8, 2011 · Zgłoś post Wracając do tematu u nas ceny sięgają 20 tys. ale jak sądzicie do ilu za takie pole można by utargować? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 7, 2011 · Zgłoś post http://www.farmer.pl/multimedia/img/8135.html i jak tu żyć {w kuj-pomorskim} ??? ale z drugiej strony jestem bogaty :-\ ps. u mnie to 50 na dzień dobry Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 24, 2013 · Zgłoś post Co do programu tydzien mowicie o sawickim pewnie a jest to rodzina(brat) z byłym ministrem rolnictwa dlatego nie mowia prawdy w takich programach tylka cisna ciemnote jak jest cudownie lepiej ogladac TVR w niedziele koło 8;15 tam sa ciekawe tematy poruszane. Wracajac do tematu u mnie zaczyna sie od 35-40tys ale jak komus zalezy to i po 80 było ostatnio. Ludzie maja kase przeciez polska to bogaty kraj tylko do czasu jak cypr... 1 osoba lubi to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 30, 2014 · Zgłoś post U mnie ziemia z ANR jest po ok. 18 tys. zl (niestety sa juz tylko działki poniżej 3 ha) a w prywatnym obrocie od 20 tys zl w góre - w zależności jak komu zależy, nie słyszałem jednak, żeby ktoś dawał więcej niż 26 tys zl za ha. Dodam tylko ze mieszkam na zachodzie warminsko-mazurskiego, a 85% ziemi w okolicy to IVa-IVb Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 18, 2016 · Zgłoś post Witam Ja mam pytanie czy kobieta która dostała część pieniedzy za ziemie którą chce kupic może po jakimś czasie podnieść cene o kilka tysiecy jeszcze przed przepisem ziemi na mnie bo podobno ziemia podrożała ? Mieliśmy umowe jaka cena za ziemie ma byc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 18, 2016 · Zgłoś post Witaj :) Jak ma dobrego adwokata to będzie problem U nas tak było gość wziął zaliczkę i się podniósł z ceną Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 18, 2016 · Zgłoś post Mieliście umowę ustną, czy pisemną? A jeśli pisemną, to czy była w niej zawarta cena końcowa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 15, 2016 · Zgłoś post Witam. Mam wątpliwości i będę wdzięczny za pomoc. Mam dużą działkę pełną drzew, w pobliżu rzeczki, w regionie Pomorza. Ziemia nie jest budowlna i jest obszarem rolniczym. Czy macie jakieś informacje na temat obecnej wartości za metr kwadratowy dla tego rodzaju gruntu? Dziękuję wam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 15, 2016 · Zgłoś post Przydałaby się przybliżona lokalizacja powiatowa-ilu hektarowa ta dzialka,jakaś klasa ziemii jest.Może być problem z wycinką drzew? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 16, 2016 · Zgłoś post Problem z wycinka drzew aktualny, aczkolwiek wprowadzili przelicznik x0.4 Było gdzieś że rolnik wydzierżawil ziemię, wystąpił o wycinkę i dostał decyzję na ok 40 mln zł. Także gość dziś zaoczszedzil ponad 20 mln :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 11, 2018 · Zgłoś post a co powiecie na takie info. Główne te największe banki obecnie coraz nie chętnie udzielają kredytów na zakup pola pod hipotekę, praktycznie zero, zostały tylko spółdzielcze. Pod Elblągiem spółki z zagranicznym kapitałem (Duńczycy i Finowie właściciele to przeważnie banki) pomału wycofują się z działalności i w tamtych okolicach od ręki jest do wzięcia 600 ha w dwóch kawałach a następne czekają do rozpisania. Czy coś już wiedzą więcej ? Czy czeka Nas urwanie dopłat po 2020 dla nowych członków bo stara 15 będzie dopłacać z krajowych budżetów? Urwanie dopłat spowoduję że bańka na wzrost cen gruntów rolnych w PL może pęknąć. Popatrzcie na kredyty we frankach kiedy był tani w 2008 banki udzielały ich na potęgę bo wiedziały że w perspektywie kurs wzrośnie. A teraz kurs jest wysoki i kredytów CHF nie ma bo tendencja jest wyłącznie spadkowa. Bank to nie instytucja charytatywna i nie pozwoli sobie drożej kupić a taniej sprzedać. PS. a przecież część firm bazowało tylko i wyłącznie na dopłatach. Rozsiali 50 kg łubinu i pod talerzówkę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 11, 2018 · Zgłoś post Jakiś link bezpośredni do tej sprzedaży? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 11, 2018 · Zgłoś post Kupujesz??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach