Napisano Maj 11, 2016 (edytowany) · Zgłoś post W tym roku szedł forte na 3 liść w pszenicy i jest super skutecznie Jeśli chcesz w jęczmieniu to trudno powiedzieć ale jest delikatniejszy Muszę jeszcze dodać że nieco obniżyłem dawkę mustanga Było to 13-15 kwietnia więc temperatury też niższe Edytowano Maj 11, 2016 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 11, 2016 · Zgłoś post mieto wal STARANE-ja zawsze robie poprawki generykiem GALAPER prawie do kłoszenia-skoro to tylko 3 siewniki to kiedys wiedziesz gratis,po co ryzykowac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 21, 2016 · Zgłoś post Wiecie może co to za chwast w jęczmieniu jarym mam tego mnóstwo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 21, 2016 · Zgłoś post Nie jestem pewien bo miniaturka mała ale chyba fiołek Mój ULUBIONY chwast jak masz go dużo to tylko Diflofenikan Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 21, 2016 · Zgłoś post ja myślałem że to przetacznik bo to jedyny chwast który mi mustang forte przepuścił Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 21, 2016 · Zgłoś post Ja też uważam, że to @jarkiego chabaź. ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 21, 2016 · Zgłoś post Każdy z nas zna najlepiej własne pola i najlepiej wie jakiego zielska się spodziewać Nie bierze się dany chwast z przypadku albo specyfika pola albo nasze błędy Ja mam od cholery chabrów fiołków taszników tobołków gwiazdnicy i..... Bardzo możliwe że to bluszczowaty przetacznik ??? Ja mam pobrany atlas w pdf i czasem porównuje na polu Wybierz sobie jaki Ci podpasuje i na pole ;) http://forum.farmer.pl/topic/1153-atlas-y-chwastow-chorob-i/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 22, 2016 · Zgłoś post Raczej przetacznik Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 22, 2016 · Zgłoś post Ja pierwszy rok poznaję swoje pole i na każdym kroku mnie zaskakuje ,porównywałem z atlasami i wyszło mi pięć opcji trochę dużo: czyścik polny , jasnota purpurowa, przetacznik polny ,skrytek polny i bodziszek drobny. I dlatego pytam was na forum bo co kilka głów to nie jedna :) ,czeka mnie poprawka i nie wiem jaki środek dopasować , jęczmień w fazie 1 kolanka idzie 2 . Później postaram się wrzucić lepszą fotkę prosto z pola :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 22, 2016 · Zgłoś post Przy tej suszy to w końcu spalisz jęczmion a chwast zostanie...jak chcesz być perfekcjonistą bardziej iż jarki to wal STARANE i jego generyki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 22, 2016 · Zgłoś post Ale trochę dużo tego jest żeby tak zostawić moim zdaniem, to fotki zrobione na polu w miejscach gdzie rzadszy jęczmień poniżej link może będzie lepiej widać , najwięcej tego jest na tym kawałku gdzie jest jęczmień po jęczmieniu i dlatego myślę o jakimś jeszcze zmianowaniu między innymi ten groch mi chodzi po głowie http://forum.farmer.pl/gallery/album/105-chwasty/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 22, 2016 · Zgłoś post Głowy nie dam, ale wygląda zupełnie jak przetacznik perski, w zeszłym roku coś bardzo podobnego zakwitło u mnie drobnymi, niebieskimi kwiatkami i bardzo urodzajnie jak kożuch wyścieliło podszycie kukurydzy, to był jedyny chwast, który przetrwał po herbicydzie Meister Power. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 22, 2016 · Zgłoś post Ale to biorą nawet podstawowe AGRITOXY itp.-tak późno powschodził MOŻE?fakt trochę przydużo rośnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 22, 2016 · Zgłoś post Jak to przetacznik to mustang forte ma go w średnio wrażliwych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 22, 2016 · Zgłoś post Po tych nowych zdjęciach jedno jest raczej pewne nie jest to fiołek Raczej skłonię się do tego co pisze Kolega @mnichkrzych Jeszcze pytanie czy naprawdę jest tego zielska tyle żeby poprawiać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 23, 2016 · Zgłoś post Wielkie dzięki wszystkim za pomoc , a co do ilości tego zielska to na większości pola jest go tyle co na zdjęciach , jak by mi ktoś go tam zasiał :) , jeszcze raz dzięki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 23, 2016 · Zgłoś post Czym chcesz go potraktować ? Zdałoby się zrobić to tanio Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 24, 2016 · Zgłoś post Fajnie by było, jeszcze nie wiem szukam trochę mnie jęczmień ogranicza bo wchodzi w drugie kolanko . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 21, 2016 · Zgłoś post Witam, porozmawiajmy o zabiegach pielęgnacyjnych w pszenicy ozimej. Moje pytanie brzmi: Jakich herbicydów używacie po siewie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 21, 2016 · Zgłoś post To mówisz, że czytać kilku stron ci się nie chce i teraz tylko czekasz na gotowca... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 21, 2016 · Zgłoś post To mówisz, że czytać kilku stron ci się nie chce i teraz tylko czekasz na gotowca... Jeśli nie masz nic do dodania w temacie to po co zaśmiecasz forum swoimi zaczepkami? Pytam się, bo mam zagwozdkę. Planuję opryskać Gleanem, aczkolwiek nie wiem czy pryskać przedwschodowo w celu zapobiegnięcia miotle zbożowej (może porazić pszenicę z powodu suszy), czy powschodowo, oraz czy muszę dołożyć czegoś na dwuliscienne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 21, 2016 · Zgłoś post @Alucard-tak to widzi mój doradca :http://blog.chemirol...2016/05/25/878/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 2, 2016 · Zgłoś post Panowie jaki herbicyd polecacie na jesień w pszenicy? Ja w tamtym roku stosowałem Bizon ale nie jastem do końca zadowolony na wiosne musiałem poprawiać bo praepuścił mi przytulię i troche miotły. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 2, 2016 · Zgłoś post http://www.adama.com/polska/pl/produkty/herbicydy/trinity-590-sc.html Taki maraton z plusem (dff) pryskał ktoś tym ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 2, 2016 · Zgłoś post expert+dff komplet+ctu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach