Napisano Październik 2, 2017 · Zgłoś post Bronuje "posiewnymi"po Poznaniaku-więc wschody równe i ziarno w zasadzie okryte Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 2, 2017 · Zgłoś post Dnia 30.09.2017 o 22:53, sapek napisał: ... u mnie na kwadracie jest boxer i komplet... ten komplet niby DFF i flufenacet... coś z tego wyjdzie? @sapek w tym wariancie to ile Boxera dajesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 2, 2017 · Zgłoś post Załatwił bodziszka i chabra I jak to cenowo wyjdzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 3, 2017 · Zgłoś post ... ja tylko napisałem co jest u mnie w sklepie w którym kupuję...:) jeśli będę pryskał na jesieni w tym roku to pewnie samym Kompletem... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 3, 2017 · Zgłoś post Miało być załatwi ech te klawiatury Człowiek co roku coś kombinuje bo pewnie raz na kilka lat szło by na jesieni zrobić porządek Ale z drugiej strony kilka substancji to $$$ i mordęga dla często słabych roślin Ale wiosną też różnie bywa zwłaszcza z pogodą w tym roku było sporo problemów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 3, 2017 · Zgłoś post Pszenica opryskana expertem,dle mnie nie ma lepszego środka,nikt mnie na nic inego nie namówi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 4, 2017 · Zgłoś post @miwigos-expert 600 sc czy expert met? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 4, 2017 · Zgłoś post met Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 4, 2017 · Zgłoś post dodawałes jakies dodatki do Expert Met ? pszenica w jakiej fazie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 5, 2017 (edytowany) · Zgłoś post W tym roku na 1 liść,jedno pole początek 2 liścia,najlepiej na szpilke ale nie zdążyłem, rzepak był ważniejszy ,no i by było trzeba dobrze wymyć opryskiwacz,zawsze stosuje go solo,koszt 56 netto,tak jak pisałem jak zasieje po burakach,opryskam zaraz po siewie Edytowano Październik 5, 2017 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 5, 2017 · Zgłoś post A no wiosne czyms poprawiasz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 5, 2017 · Zgłoś post Kolega @miwigos robi tak jak ja czyli od lat jesień expert met a wiosną mustang forte wcześniej zwykły Jest tylko mała różnica ja się odgrażam że zmienię ale ciągle wracam do tych herbicydów Myślę że jednak słusznie bo w miarę tanio skutecznie i bezpiecznie dla roślin Właśnie poszukałem robię tak od 2008 roku czasem dodawałem coś na samosiewy rzepaku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 5, 2017 · Zgłoś post Znowu tradycyjnie ponarzekamy na piasek w filtrach po expercie , wymyjemy i damy szanse za rok . 1 osoba lubi to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 5, 2017 · Zgłoś post analizując Wasze koledzy wcześniejsze wpisy w tym roku będą istne poletka doświadczalne : Expert Met + 0,1 DFF Boxer 2 L + 0,2 DFF Demeter 440 EC 2-2,5L czy do drugiej opcji mogę jeszcze dodac 10g Granstar na samosiewy rzepaku? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 5, 2017 · Zgłoś post 8 gram załatwia sprawę w opcji 1 i 2 - sprawdzone . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 5, 2017 (edytowany) · Zgłoś post @przem 0,1 Legatowatego nie będzie mało na fiołka ? U mnie jeszcze panoszy się bodziszek niby drobny ale jest Edytowano Październik 5, 2017 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 5, 2017 · Zgłoś post 3,4,5 lat temu udało się bez poprawki wiosennej. Dff,izoproturon albo chlorotoluron i granstaru trochę. Koszt 80-90 zł. Ostatnie dwa lata z poprawkami bo trochę zima przerzedzila w jednym roku i te samosiewy rzepaku ale teraz bardziej przykladam sie do ich likwidacji jesienia. Pora na zmianę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 6, 2017 · Zgłoś post @jarkitrochę mało ale boję się powtórki z zeszłego roku, pszenica będzie akurat po QQ tak jak pisałem wcześniej IPU + DFF i dodatek na rzepak był najlepszym i najbezpieczniejszym rozwiązaniem, kilka lat stosowania: pszenica w fazie szpilki, trzy liście, zaraz po siewie po QQ czy burakach pryskane w połowie listopada itd itd a wiosna szła TYLKO poprawka na przytulię najtańszym środkiem i pole czyste, a teraz człowiek musi kombinować jak koń pod górę u mnie chlorotoluron odpada bo mam wrażliwe odmiany na tą substancje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 6, 2017 · Zgłoś post @witch5 ma rację lepiej znów pomarudzić na piasek w expercie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 6, 2017 · Zgłoś post Chloroturonu nie chce ,ja nie widze problemu wyczyścić filtry ,tak trzeba dobrze wymyć opryskiwacz bo pójdze w rzepak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 6, 2017 · Zgłoś post Co złego robi chloroturon? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 6, 2017 · Zgłoś post Jest dużo odmian pszenicy którym ta substancja szkodzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 11, 2017 · Zgłoś post Po niedzieli ma przyjść ciepelko i takie pytanie czy expert met weźmie wszystkie samosiewy rzepaku bez dodatku granstaru, faza zboża to będzie conajmniej 3 lisc? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 11, 2017 · Zgłoś post Nawet w pełnej dawce bez dodatku wiosną pięknie rzepak wystartuje . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 11, 2017 · Zgłoś post Expertem met robiłem w różnych fazach zboża więc i rzepak był różny To prawda że nie wykończył rzepaków ale już mustang forte wiosną dokonywał dzieła Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach