Napisano Styczeń 4, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Dla plonu buraka 80-100t/ha i zdrowotności gdzie stosuję jeden zabieg na chwościka czasem 2, a czasem wcale. I trochę dla sportu Edytowano Styczeń 4, 2019 przez ansu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 24, 2019 · Zgłoś post Na początku 200l RSM32 potem mocznik + siarczan miedzi, a potem jak na dobre ruszy wegetacja, to się zobaczy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 24, 2019 · Zgłoś post Po pierwsze saletra po wtóre saletra A na kłos raczej dolistnie azot z mikro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 25, 2019 · Zgłoś post Chyba koledze chodziło o ochrone ,a tu temat o nawożeniu,ja nie zmieniam tak samo jak ostatnie dwa lata ,jedynie pierwsza dawka mniej N Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 25, 2019 · Zgłoś post Chodziło mi o fungicydy. Jeśli mamy na myśli nawożenie to jeszcze nie wiem. Czekam na analizę azotu w glebie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 25, 2019 · Zgłoś post To napisz jak wyszło do jakiej głębokości brałeś próbki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 25, 2019 · Zgłoś post Próbki z warstwy 0-30 cm i 30-60 cm wyniki znając życie za miesiąc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 25, 2019 · Zgłoś post Tutaj to samo, próbki mam do pobrania dopiero ale pewnie będę je długo badali Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 26, 2019 · Zgłoś post Msz takie narzedzia żeby tak głeboko pobrać,ile nakłuć na hektarze robisz ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 28, 2019 · Zgłoś post @jarki Czekam na kimandzaro :P Najważniejsze pytanie kto planuje zakończyć nawożenie 1 marca ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 28, 2019 · Zgłoś post Wszystkie pszenice na dziś wyglądają dobrze dostały MgS Jutro ma nieco mniej pizgać to dostaną białej jeszcze nie wiem po ile Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 28, 2019 · Zgłoś post Na rzepak 120 N. A na zboża 60N. Za mało na zboża? Są mocno rozkrzewione Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 28, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Też myślę tym razem o mniejszej dawce startowej Jest wcześnie a pszenice ładne Edytowano Luty 28, 2019 przez ikcomas autokorekta test -> też wcześniejsze -> wcześnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 28, 2019 · Zgłoś post A co zrobić jak mam 240 roślin i kazda po 4 -5 rozkrzewien.opóźnić mniejsza dawka?planowalem dac 110 kg pulgran s Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 28, 2019 · Zgłoś post Ja jutro daje 200 kg polifoski 21 ,w niedziele i poniedziałek ma popadać, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 28, 2019 (edytowany) · Zgłoś post @lokizom za dużo. ja planuję 50 kg N w formie RSM ale dopiero po niedzieli bo pszenica wygląda jak trawnik piłkarski taka szczota a jest luty Edytowano Luty 28, 2019 przez przem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 28, 2019 · Zgłoś post Dlatego ze RSM to 60 N bo saletry to bym dał koło 40 N Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 28, 2019 · Zgłoś post Ja dam skromne 70N saletry , jedna ma po kilkanaście pędów druga do 3 listków, dobrze że chociaż posiana w rozsądnej normie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 28, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Też zacząłem dziś pod wieczór siać saletrę prawie 70N/ha Cały czas wiało choć nieco słabiej jutro też jest dzień to na spokojnie Po co się denerwować jeszcze jakaś Róża T będzie przejeżdżać i doniesie do UE @Jacus09352 możesz NIECO opóźnić jak Ci się wydaje mocna Tylko mnie się nawóz nie podoba wiadomo czego jestem zwolennikiem Edytowano Marzec 4, 2019 przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 1, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Saletry nie chce dac teraz zeby jej nie rozkrzewiac bo jest mi to niepotrzebne.i tak licze że to powinno byc ok troche amonowego reszta amidowego zeby trzymalo dluzej Edytowano Marzec 4, 2019 przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 1, 2019 · Zgłoś post Jak gęsta pszenica to pewnie głodna więc trzeba tym bardziej. 1 osoba lubi to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 1, 2019 · Zgłoś post Ja bym ostrożnie z saletrą na gęste - tak wcześnie,moja poli 21 tak szybko nie zacznie działać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 2, 2019 · Zgłoś post 22 godziny temu, ansu napisał: Jak gęsta pszenica to pewnie głodna więc trzeba tym bardziej. Dokładnie dawka N jest konieczna pytanie tylko ile i w jakiej formie Ja sobie mniej niż 60N/ha nie wyobrażam i oczywiście w saletrze Podając w ten sposób mamy możliwość regulacji kolejnych dawek i terminów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 2, 2019 · Zgłoś post Dalej podtrzymuje że woda ogranicza, lepiej dać więcej teraz jak czekać być może do końca kwietnia aż druga dawka podziała Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 2, 2019 · Zgłoś post Każdy ma swoją teorie,zobaczymy kto miał więcej szczęścia,ja twierdze że na rozkrzewione 40 N starczy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach