Napisano Kwiecień 11, 2021 · Zgłoś post Ja na drugą dawkę zacząłem dawać już gnojowice. W pierwszej sypalem od 60 do 100 N w zależności od stanu uprawy w saletrze. W tym tygodniu powinienem zakończyć nawożenie ozimin Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 11, 2021 · Zgłoś post Też jestem zwolennikiem kopa w pierwszej dawce zwłaszcza na złych stanowiskach Czasem bywały lata że odwrotnie ale to zależy głównie od warunków jesienią Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 11, 2021 · Zgłoś post Ja ostatnie lata dawałem mało bardziej 40-60 N, jedynie w tym roku duzo ale tutaj wiesz jak po zimie to wygląda, było trzeba dac kopa, ale ogólnie po takim kopie to słabo to wyglada Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 11, 2021 · Zgłoś post Słabo bo zimno jak cholera i jak nawozy mają działać Jak był kilkanaście dni temu taki lekki deszczyk i ciepłej to zmiana natychmiastowa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 12, 2021 · Zgłoś post Od jutra zapowiadaja 30-40 l opadow w ciagu kilku dni. Na piachach teraz siac n2 czy lepiej pod koniec deszczow? Jak jest z wymywaniem azotu na lekkich glebach? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 12, 2021 · Zgłoś post Ciesz się że ma padać u nas może 2 litry nakapią ,na V KL. to wymywaniu można mówić , na III nic nie wymyje, na IV taka ilość też nie wymyje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 12, 2021 · Zgłoś post @barkas radze siać, o wymywanie się nie martw. Tutaj nie ma wogole napadac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 12, 2021 · Zgłoś post Mocznik zamówiony po 1900zł- czy z inhibitorem to się nie dowiedziałem. Dam po 150kg/ha. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 12, 2021 · Zgłoś post W życiu mocznika nie sypałem i chyba nie będę, tym bardziej z inhibitorem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 13, 2021 · Zgłoś post Już kiedyś pisałem. Dałem w dwóch ścieżkach na N1pełną dawkę N. w moczniku. Kolor liści do końca nie odbiegał od tej nawożonej tradycyjnie. Przed żniwami, po kłosach już było widać, po moczniku kłosy mniejsze ziarno drobniejsze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 13, 2021 · Zgłoś post Mocznik jest nawozem przedsiewny więc w jarej OK nie ozimej Znałem takich co na żyto w maju 100kg mocznika bo nie polegnie @Pałuczanin81 odmów ten mocznik a zamów saletrę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 13, 2021 · Zgłoś post Przecież w ciepłe się forma amidowa przekształca.Jak rośliny rozkrzewione to osłonią przed ulotnieniem?Ale zrobię test dwie środkowe ścieżki dam w saletrze żeby nie było,że coś od sąsiada poleciało i PORÓWNAM. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 13, 2021 · Zgłoś post Mocznik to siej godzine przed deszczem, czyli w czwartek rano Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 13, 2021 · Zgłoś post Tak jak RSM który właśnie dałem. Jeszcze nie pada, a miało padać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 13, 2021 · Zgłoś post W następny czwartek posieje, jak się zdalne nauczanie skończy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 13, 2021 · Zgłoś post Siej w ten ,,następny za póżno Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 14, 2021 · Zgłoś post Pałuczanin chyba stosuje metodę że im później tym lepiej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 14, 2021 · Zgłoś post Załatwię też dawkę jakościową. Mocznikiem przy +2*C??/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 14, 2021 · Zgłoś post Ostatni azot dałem wczoraj i białko jakoś wychodzi ponad 12,5 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 14, 2021 · Zgłoś post Wychodzi pod warunkiem że plony są standardowe W ubiegłym roku już było na krawędzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 14, 2021 · Zgłoś post Poszło bez badania, ale na wagę 10% więcej pszenicy na przyczepie jak średnio. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 14, 2021 (edytowany) · Zgłoś post W ubiegłym miałem wszystkie parametry dobre ,a plon nadzwyczajny Edytowano Kwiecień 14, 2021 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 14, 2021 · Zgłoś post 4 godziny temu, ansu napisał: Ostatni azot dałem wczoraj i białko jakoś wychodzi ponad 12,5 Podobnie sypie azot i nigdy się na tym nie zawiodłem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 16, 2021 (edytowany) · Zgłoś post drugą dawkę azotu w pszenicy ozimej należy zastosować od końca fazy krzewienia (BBCH 29) do fazy 1. kolanka. (BBCH 31). Edytowano Kwiecień 16, 2021 przez ansu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 16, 2021 · Zgłoś post To jaka faza obecnie przy tym zimnie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach