Napisano 26 Luty · Zgłoś post Tu szans nie ma na wjazd więc spokojnie czekamy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 26 Luty · Zgłoś post To tutaj Case MXM 190 przebrnął pół metra pod powierzchnią ziemi....ale przejechał...sąsiad ma posiane.Nie trza będzie nawigacji do kolejnych wjazdów. Ciapek ponownie w krzakach-próbuję MF-em w czwartek po przymrozku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 26 Luty · Zgłoś post Nie będzie przymrozku w czwartek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 26 Luty · Zgłoś post Przymrozki przyjadą w odpowiednim momencie (nie dla nas) Zboża się pięknie zielenią będzie dobrze mam taką nadzieję Te słabsze potrzebują azotu na już Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 13 Kwiecień · Zgłoś post W pszenicach ze wszystkich terminów już zrobiłem N1, N2, T1 i R1. Zabójcze tempo w tym roku... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 13 Kwiecień (edytowany) · Zgłoś post Ja bez N2 Edytowano 13 Kwiecień przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 13 Kwiecień · Zgłoś post Nie idzie beczką wjechać ?, będzie kiepsko, u mnie już 3 kolanko zaczyna być ,a u Ciebie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 13 Kwiecień · Zgłoś post Pierwsze, wygląda ładnie. Po niedzieli dostanie gnojowice. Miała nie dostac ale biogazownia jeszcze nie uruchomiona dlatego mam jeszcze gnojowice. Od jesieni już tylko poferment będzie lany to już nie będzie smierdziec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 15 Kwiecień · Zgłoś post Ja już ponad ponad tydzień temu dałem N2 ale to RSM więc nieco wcześniej trzeba. Z T1 i R1 czekam jeszcze chwilę bo poparzyłem lekko no i herbicydy przytrzymały. Kolanka jeszcze nie widać, późno siana. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 15 Kwiecień · Zgłoś post U mnie bida z nędzą tylko późna pierwsza dawka podana Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 15 Kwiecień · Zgłoś post Jeszcze myślę o takim małym N3 tak ze 100 kg/ha saletry. Ale jak już to za jakieś 10 dni dopiero Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 15 Kwiecień · Zgłoś post 10 godzin temu, jarki napisał: U mnie bida z nędzą tylko późna pierwsza dawka podana To nadal masz mokro, nic nie pryskałeś jeszcze ?, tu już trzecie kolanko podflagowy w większości już cały wyszedł, w tej po kuku drugie kolanko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 15 Kwiecień · Zgłoś post Mokro jak cholera po sąsiedzku jeszcze gorzej Coś tam mam pchnięte N1, T1 i poprawka herbicydowa Pszenica ma jeszcze czas na kolejną ostatnią dawkę azotu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 15 Kwiecień · Zgłoś post U mnie tez miałaby jeszcze czas na N2 ale podałem dzisiaj 100 kg saletry na przeczekanie aż pójdzie gnojowica bo ma popadać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 16 Kwiecień (edytowany) · Zgłoś post Trzecie kolanko i mówicie że ma czas na N2, coś nie kumam , zawsze na pierwsze kolanko miał być dostępny azot, pomału czas na N3 bym powiedział Edytowano 17 Kwiecień przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 16 Kwiecień · Zgłoś post Moja jest po kostki, o trzecim kolanku ani myśli. Co innego zyto, tam się zgadzam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 16 Kwiecień · Zgłoś post Moja po kolanko w wodzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 17 Kwiecień · Zgłoś post Żony , czy pszenicy ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 20 Kwiecień · Zgłoś post Jak w ścieżce to po jajca Teraz z drogą dawką do pół maja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 13 Wrzesień · Zgłoś post Jaki nawóz dać pod pszenice i pod pszenżyto przedsiewnie? Polifoska 6? Amofoska 5-10-25? czy jeszcze coś innego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 13 Wrzesień · Zgłoś post Badania gleby i wtedy wiesz jaki stosunek P : K oraz jakie dawki. Tak na pałę to optymalnie Polifoska 6. Amofoska ma za dużo potasu względem fosforu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach