Napisano Maj 4, 2018 · Zgłoś post To co lepiej trzyma zboża trineksapak etylu czy chlorek mepikwatu Medax top dawałem w pszenicy ale jarej dwa lata temu było OK Tylko nikt z basfOWCÓW nie chce wyjaśnić czym się różni chlorek mepikwatu od chloromekwatu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 5, 2018 · Zgłoś post Na pewno ceną :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 5, 2018 · Zgłoś post Modus jarą pszenicę utrzyma, jeczmień jary nawet 0,5 l/ha nie daje jary Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 5, 2018 (edytowany) · Zgłoś post 1 godzinę temu, damian9871 napisał: Na pewno ceną :) Mamy nadzieję że nie tylko :/ Bo jak pytam to cisza jak po pogrzebie organisty :p Jeśli to pokrewna substancja na co wskazuje nazwa To dzięki za tyle kasy skracacz korzeni Edytowano Maj 5, 2018 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 6, 2018 · Zgłoś post Ale w Medaxie Max masz trinespak etylu a nie chlorek mepikwatu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 6, 2018 · Zgłoś post Dnia 5.05.2018 o 09:48, barts napisał: Modus jarą pszenicę utrzyma, jeczmień jary nawet 0,5 l/ha nie daje jary Jęczmień nie co roku sieje ,a na wyleganie najlepsze cerone ,jeszcze mnie nie zawiodło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 6, 2018 · Zgłoś post 3 godziny temu, lokizom napisał: Ale w Medaxie Max masz trinespak etylu a nie chlorek mepikwatu Tak oczywiście, ja miałem na myśli medax top chyba to jasne Widząc co chlorek mepikwatu do spółki z metkonazolem wyczynia w rzepaku Można się mocno zastanawiać co on czyni ze zbożami Ten proheksadion to tylko uzupełnienie działania ale o tym to z sadownikami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 6, 2018 · Zgłoś post A tu porównanie skracania pszenicy po lewej stronie ccc 1l /ha + modan 03l /ha zamiennik modusa , a po prawej stronie ccc1l /ha + medax max 0,4 kg/ha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 6, 2018 · Zgłoś post Żeby aż taka różnica, prawie niemożliwe bo w I opcji masz więcej trinespaku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 6, 2018 · Zgłoś post Też mnie to dziwi , jak się patrzy to pszenica po pierwszej opcji wygląda jak by była sztywniejsza stoi pionowo jak drut . Pryskane w tym samym terminie i w tej samej fazie , pierwsze kolanko , warunki można powiedzieć idealne podczas zabiegu .Wysokość taka sama , po prostu jedną część opryskana pierwszą opcją, a druga część drugą opcją. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 6, 2018 · Zgłoś post Zrób więcej porównań bo to bardzo ciekawe doświadczenie Po jednym zdjęciu-porównaniu za mało na wnioski Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 22, 2018 · Zgłoś post Ma dylemat na jutro czy w "te dobre miejsca" jak to nazwał @lokizom Jechać jutro modusowatym czy czekać aż będzie za późno Idzie jeszcze większą susza i termin ucieknie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 22, 2018 · Zgłoś post Nie morduj go, susza sama skróci. Gdyby mi to ktoś powiedział zanim sam skróciłem pszenicę na całości to by dobrą flaszkę u mnie miał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 22, 2018 · Zgłoś post @jarki Czujesz jeszcze nadzieję na dobry (8+)plon średni? Niektóre pogody pokazują na sobotę burze, także dokładnie niewiedza jak zachowaja się fronty. Dużo potrafi urosnąć zboze jednego dnia po nawet 2-3 mm opadu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 22, 2018 · Zgłoś post Ja zboża jare regulowałem 12 dni temu, wtedy było jeszcze znośnie, teraz to już loteria jak nie popada to an trojce siadzie wszystko i te lepsze miejsca będą też straszyć Dwa lata temu Julius gęsty piękny, redukował całe kłosy pod koniec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 22, 2018 · Zgłoś post Po dzisiejszych oględzinach jestem wyleczony z regulacji pszenicy Jeszcze w piątek/sobotę się trzymała dziś klapa totalna Na szybko poleciałem jęczmień ten z przesiewu co dostał 2xN Jest w fazie drugie kolano centymetr od pierwszego i jeszcze się trzyma Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 22, 2018 · Zgłoś post Pszenicę chciałeś skracać? Nawet do głowy mi to nie przyszło. Myślałem, że jęczmień jary; naprawdę musicie mieć tam niezłe te uprawy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 22, 2018 · Zgłoś post 7 godzin temu, jarki napisał: Ma dylemat na jutro czy w "te dobre miejsca" jak to nazwał @lokizom Jechać jutro modusowatym czy czekać aż będzie za późno Idzie jeszcze większą susza i termin ucieknie Pszenica jest w fazie początek liścia flagowego i miała dostać drugą dawkę trineksapaku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 22, 2018 · Zgłoś post Jara pszenica ma pod flagowy wychodzący, prawie dogoniła Twoją ozimą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 22, 2018 · Zgłoś post Ta suka jest jak jara bo wszystko wiosną od nowa odbudowywała łącznie z korzeniami A Wy jeszcze mi wiosną pitolicie że mam CCC dać bo mokro i będzie OK Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 23, 2018 · Zgłoś post Panowie jak rozpoznać prawidłowo skróconą pszenicę? Mierzenie odległości między 1 a 2 kolankiem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 23, 2018 · Zgłoś post Nigdy jeszcze nie mierzyłem międzywęźli Po czym poznać po skróconym i usztywnionym źdźble ;) :) Przekonamy się (Ci co mają zboża) w żniwa czy utrzyma plon Tu jeszcze ważna jest zdrowotność podstawy źdźbła bilans nawozowy Myślę że to nie jest wcale takie proste choć po latach uprawy Kris'a co ja mogę wiedzieć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 24, 2018 · Zgłoś post Wynik jedynie po żniwach, czasem za ładnie skrócone plonem rozczaruje, jak ustało i plon się zgadzał to wtedy wiadomo że było dobrze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 2, 2019 · Zgłoś post Panowie zbliża sie bbch 31, w życie już nawet bym powiedzial jest, jęczmień też prawie, pszenzyto jeszcze kilka dni. Idealny moment na skracanie ale wiadomo robi się sucho i rośliny najwięcej urosną tuż po deszczu więc czekać czy jechać planowo czyli w piatek-sobotę gdy nie będzie już tak wiało?? ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 2, 2019 · Zgłoś post Piszesz oczywiście o CCC ? Nie lubię tej substancji właśnie z tego powodu Trzeba podać wcześnie a później się okazuje że deszczu NI ma Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach