Posted July 11, 2023 · Report post Jak ASF wchodził to nikogo to nie interesowało. Protesty były, nawet sam wicepremier przyjechał. Wszystkie telewizje były, radia ogólnopolskie. Naopowiadał bajek, zajeżdżam do domu a tam transmisja na żywo w TVP Info. Myślę sobie, zawrócił czy ki czort. Przecieram oczy a ja już to widziałem godzinę wcześniej ale coś inaczej. Materiał pocięty, sens treści zmieniony drastycznie. Ktoś nagrał oryginał i puścił na youtube. Niedługo potem został usunięty z serwisu a wszystkie media klepały ten pocięty materiał. Dzisiaj u nas nie ma już hodowli trzody chlewnej i jest problem ze zbożem. Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 11, 2023 · Report post 15 godzin temu, przem napisał: Wielu rolników strajkowało na wiosnę przez ukraińskie zboże tylko po prostu CENZURA zrobiła swoja. Na przykładzie mojego regionu dolnego śląska strajków było około 10. Ostatni zakończył się pod urzędem wojewódzkim we Wrocławiu w połowie czerwca Pokaż mi waszą stronę na FB gdzie zamiszkaliscie swój przekaz. Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 11, 2023 · Report post https://www.facebook.com/profile.php?id=100093690218426 Strona powstała na sam koniec. Przed ostatnim strajkiem we Wrocławiu. Mamy grupę na Watsap. A to info ze strajków z lokalnych mediów. mniej więcej chronologicznie. https://doba.pl/dza/artykul/-foto-wideo-rolnicy-z-powiatu-zabkowickiego-wyjechali-na-osemke-protestowac/30593/15 http://24klodzko.pl/protest-rolnikow-w-klodzku-foto-video/ http://zabkowice.express-miejski.pl/wiadomosc/46093,rolnicy-u-posla-gwozdzia-domagali-sie-przyjazdu-ministra-rolnictwa-i-groza-blokada-krajowej-osemki @arszczecin Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 12, 2023 · Report post Wygląda na to, że nie potrzebny jest Kołodziejczak i jego oprychy. Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 1, 2023 · Report post Dnia 24.08.2023 o 18:03, ansu napisał: Niewykonywanie poleceń policji, zakłócanie…… i takie tam Najlepsze było zatrzymanie za niewykonywanie poleceń policji. Sąd uzasadnił że było zasadne i niezbędne z powodu uzasadnionego podejrzenia ukrywania się. Parę lat się w to bawię. Parę spraw się udało załatwić. Parę protestów zrobić ale powiem ci że NIGDY nie było problemow z policją. Wy te protesty zglsszalicie? 1 person likes this Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 1, 2023 · Report post To nie były protesty ;) 1 person likes this Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 1, 2023 · Report post Jak pseudokibole to nie kibice...a co?zadyma na szkodę biednego narodu ukraińskiego. :) Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 2, 2023 · Report post 12 godzin temu, ansu napisał: To nie były protesty ;) Więc co to faktycznie było? Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 2, 2023 · Report post Np poprosiliśmy żeby wojewoda lubelski zrobił coś w sprawie zboża technicznego które idzie na chleb i pasze jako polskie. Powiedział, że wie o wszystkim, ale nic nie może. Gdy sprawa zrobiła się medialną zorganizował konferencję prasową, a nas zatrzymała policja bez postawienia jakichkolwiek zarzutów. Sąd uzasadnił zatrzymanie "ponieważ istniała uzasadniona obawa ukrywania się', a zarzut mam "nie wykonywanie poleceń policji" który sam w sobie nie jest wykroczeniem bo musi istnieć w związku z wykroczeniem lub przestępstwem. Nie wspomnę o bardziej absurdalnych sprawach jak np przechodzenia poza przejściem na drodze wyłączonej z ruchu Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 2, 2023 · Report post Wybacz Kolego ale jakoś sobie nie wyobrażam Kołodziejczaka i prośbę Kiedy widzę go w TV zawsze "drze ryja" Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 2, 2023 · Report post No dobra; zażądaliśmy od wojewody by sumiennie wykonywał swoje obowiązki Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 2, 2023 · Report post I co...Wojewoda i Michaś sumiennie te obowiązki wykonali? Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 3, 2023 · Report post Przyjechał bo coś się działo, zrobił sobie fejm. Ale mimo wszystko udało się nagłośnić sprawę sprzedawanego jako Polskie ukraińskiego zboża technicznego .. i nie tylko, bo jeszcze więcej było bez dokumentów Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 3, 2023 · Report post Sławy to szukał ten pseudo związkowiec Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 4, 2023 · Report post Nie wiem czego szukał i szuka, ale kto raz skłamał będzie kłamał zawsze. Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 4, 2023 · Report post Minął się z prawdą tylko Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 4, 2023 · Report post A może potrzebuje immunitetu !?! Coś często krzyczał że go podsłuchiwano Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 10 · Report post https://www.farmer.pl/fakty/niemieccy-rolnicy-nie-ustaja-w-protestach-greenpeace-dolal-oliwy-do-ognia,140227.html I to jest dopiero protest z rozmachem. Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 10 · Report post Braknie organizatora, kiedyś kólka organizowały Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 10 · Report post A czy przypadkiem nie ma tam naszego kolegi z forum? https://www.farmer.pl/fakty/olbrzymi-protest-rolnikow-w-niemczech-polscy-rolnicy-przylaczyli-sie-do-manifestacji-aktualizacja,140164.html Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 10 · Report post Chyba tak ?? opowiadaj jak było na granicy. @arszczecin Panowie nie oszukujmy się i bądźmy realistami. Dopóki w Polsce nie zmieni się mentalność dotycząca naszej zawiści nic się nie zmieni. Dopóki będziemy życzyć sąsiadowi gorzej to w dalszym ciągu nic się nie zmieni. Dopóki będziemy życzyć sąsiadowi że posiada więcej od mnie że ma 3 krowy a ja 2 i mówić że będzie lepiej aby jemu zdechła jedna i abyśmy mieli tyle samo to nic się nie zmieni a powinno być odwrotnie. Druga strona powinna dążyć aby mieć 3 krowę. A kiedy to się zmieni ?!?! popatrzcie na swoją okolice i się zastanówcie 10-15 czy 20 lat wystarczy ??? Tylko za 20 lat z realnych 500K gospodarstw które faktycznie uprawiają ziemie W PL jak zostanie 100K to będzie dobrze (w Polsce jest 43 122 wsi) ale wtedy nikt nie będzie organizował takich protestów bo będzie trzeba ciężko pracować i konkurować ze światem. Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11 · Report post @przem wtedy też nie będzie zawiści,bo nie będzie drugiego rolnika we wsi.(albo na parę wsi.) Zresztą to już się zmienia wśród prawdziwych rolników.W Wielkopolsce kierują swą zawiść w takich pseudo,jak ja. Tylko osobiście nie słyszałem by ci najwięksi na protesty jeździli? Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11 · Report post Wybiera się ktoś na protesty przy drogach ekspresowych i autostradach w Polsce Share this post Link to post Share on other sites