Posted December 19, 2018 · Report post i jeszcze weterynarze http://www.farmer.pl/produkcja-zwierzeca/trzoda-chlewna/pracownicy-inspekcji-weterynaryjnej-walcza-o-poprawe-warunkow-i-bezpieczenstwa-pracy,82853.html szkoda, że nie wszyscy razem tylko każdy sobie. Ktoś coś wie jak przebiegają rozmowy drobiarzy? Google milczy jak zaklęte a na tamtym forum też cisza bo wszyscy na proteście. Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2018 · Report post 95% weterynarzy to szkodniki gryzipiórki i roznosiciele wszelakich chorób Straciłem szacunek nawet do Pejsaka nie wyobrażam sobie protestu z tymi ... Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 20, 2018 · Report post @jarki Dwa dni temu miałem spotkanie z członkiem zarządu firmy która wiedzie prym w produkcji pasz i jest dokładnie tak jak mówisz. Produkcja rośnie i przydałoby się im jeszcze powiększenie lini (wytworni) dla paszy dla drobiu, ale powiedzieli stop bo wiedzą że rynek jest nasycony a nawet przesycony i zamiast tego zainwestują w zakład do produkcji pasz dla bydła zamiast jak inne wytwórnie dla drobiu. Na tuszkach się nie zarabia. To jest tylko przerzucanie pieniędzy, liczą się przetworcy którzy mogą sprzedać (mają zbyt) na pozostałe elementy. W kaczce jest zajebiscie. Rynek idealny i nie dadzą wstawić kaczki kolejnym hodowcom bo po co psuć cene zwiększając ilość Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 20, 2018 (edited) · Report post W drobiu mali i średni od dawna są bez szans Choć znam takich co przerabiają około 15-20 ton zbóż Ale oni sprzedają kurczaka ponad dwa kilo pod specyficznego klienta Fermy mają wszystko własne od zboża po ubojnię i często sklepy Wiadomo że lepiej jak kupują paszowe od nas i tyle mi ich szkoda To NIE jest rolnictwo to przemysł @lokizom osobiście bardzo trzymam kciuki za hodowców świń i bydła Znam tą pracę doskonale bo to robiłem przez całe życie Chciało by się zarobić godziwe pieniądze i tego WAM życzę Edited December 20, 2018 by jarki 1 person likes this Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 21, 2018 · Report post Za późno zaczęły się protesty taka prawda. Sytuacja była być może jeszcze do uratowania przed przejęciem Pini przez WH Group i do tego mogliśmy próbować nie dopuscic ale wątpliwe czy by sie udało Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 21, 2018 · Report post Ludzie jedzą byleco myślą i mówią słowem globalizm Jak taki gigant Smithfield Foods sobie nie radził to kto ma sobie radzić Tylko w PL mają przecież wszystko Animex, Agri plus Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 20, 2019 · Report post Kto z Was znał tę historię?http://www.mysl-polska.pl/1327?fbclid=IwAR3YhttkxqmnbpN5WAO9HBzvlf-qPW2l6Wp2sOc0iuYp3rQGkOSaAO6kzJk Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 20, 2019 · Report post Pewnie niewielu, bo nie ma rzetelnego przekazu informacji, tylko jest propaganda, sterowanie myśleniem szarego człowieka. Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 20, 2019 · Report post Dawno, dawno temu brałem czynny udział w protestach. Dużo było agentów służb specjalnych wsi i to oni później przejeli władzę w organizacjach i łącznie ze skorumpowanymi trafili do sejmu. Nieugięci zgineli w niejednoznacznych okolicznościach, a płotki wróciły do swoich zajęć. Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 20, 2019 · Report post Dokładnie tak jak mówisz @ansu Gówno i męt zawsze na wierzchu Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 21, 2019 · Report post @arszczecin stąpasz po kruchym lodzie. Pamiętam słowa mojej babci jak się wypowiadała o tym czasie, jaka bieda była a to wszystko przez jednego człowieka, uzurpatora rządnego władzy absolutnej Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 21, 2019 · Report post Józiu na kasztance wcale nie był takim dobrym dyktatorem Czy był jakiś dobry dyrektor na świecie ? Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 24, 2019 · Report post Sytuacja się zaostrza Chłopaki z Agrouni się wqrwiają na ministra Ten naobiecywał i tyle z tego zostało POLITYKA :( Oj może być jeszcze ciepło tej zimy Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 25, 2019 · Report post Nie rozumiem jednego w tej agrouni chcą być zrzeszeniem czy jak to nazwać rolników a nie będą zakładać parti przynajmniej na razie tak deklarują. Kto w takim razie będzie ich reprezentował w sejmie? Odczytanie postulatów i po narzekanie nic nie da. Musi powstać silna partia reprezentująca rolników żeby z nami się liczył w ogóle ktoś. Jak uzdrowić rolnictwo gdzie przetwórstwo jest sprzedane obcym koncernom. Patrząc z boku to nasze gospodarstwa wyglądają jak stragan pod supermarketem. Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 25, 2019 · Report post Mi ten minister pasuje ,ale wszystkim sie nie dogodzi,tak chojnego to jeszcze nie było 2 people like this Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 25, 2019 · Report post Nie ze swojego daje to hojny :D Rękę u każdego w kieszeni ma... Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 25, 2019 (edited) · Report post Dnia 25.01.2019 o 09:30, damian9871 napisał: Nie rozumiem jednego w tej agrouni chcą być zrzeszeniem czy jak to nazwać rolników a nie będą zakładać parti przynajmniej na razie tak deklarują. Kto w takim razie będzie ich reprezentował w sejmie? Odczytanie postulatów i po narzekanie nic nie da. Musi powstać silna partia reprezentująca rolników żeby z nami się liczył w ogóle ktoś. Jak uzdrowić rolnictwo gdzie przetwórstwo jest sprzedane obcym koncernom. Patrząc z boku to nasze gospodarstwa wyglądają jak stragan pod supermarketem. Sorry, Damian jak myślisz ile procent będzie miała partia rolnicza? Masz 1 300 000 gosp, z tego lekko licząc połowa to krusowniki. 500 000 gospodarstw. Część na PO cześć na PIS PSL i innych . Z całym szacunkiem to się nie uda. A rolników ubywa z każdym rokiem... Błędem Andrzeja L było zamiana związku zawodowego w partie. Gdyby został związkowcem miałby silna organizacje, do dziś miałby wpływy i... Michał Kołodziejczak nie zbuduje niczego. Z jednej prostej przyczyny. Nie potrafi. Ma siłę ma charyzme ale.... Obraża wszystkich i wszędzie. Do tego jest pyszny. Krzykiem i arogancja powoduje że ludzie chcą działania na już... I mimo bardzo mocnego rozrostu nastąpi za chwilę odrost. Ruchy które wykonuje w wielu miejscach blokują zawieranie sojuszy. Ja patrzę na różnych ludzi pod kątem czy mógłbym mu zaufać. Za kilka lat Kołodziejczyk może być naprawdę bardzo dobrym liderem. Nie dziś. Dziś wrzucił info, że wczoraj miał więcej ludzi niż spotkanie SRI z ministrem rolnictwa. Coś na zasadzie a ja mam większy interes niż ty. Czemu to służyło? Wczoraj na Twitterze zaatakował dziennikarke pisząc żeby lepiej pisała o papeteri i maszynach do pisania zamiast o działaczu, znaczy o nim. NIE możesz wchodzi w dyskusję z butami, gdy brakuje ci argumentów dalej napierniczac butem i butą. Naprawdę ładnie zaczął, tylko że w pewnym momencie musisz zacząć gadać merytorycznie. Dnia 25.01.2019 o 09:30, damian9871 napisał: Jeszcze jedno muszę dodać. W temacie rolniczym Agrounia niech działa. Pod względem rozwiązywania problemów kibicuje im i ich liderów. Chłopak nie jest głupi. Nauczy się. Edited February 1, 2019 by ikcomas Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 25, 2019 · Report post @damian9871 ja jestem podobnego (rzadko się zdarza) zdania co AR Związek zawodowy się kończy kiedy wchodzi do parlamentu Powtarzam to od lat związek ma nas bronić nie nami rządzić Jeśli komuś kiedyś uda się stworzyć mocny związek rolników Będą się z nim liczyły wszystkie partie Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 26, 2019 · Report post Dobre chłopaki mu kibicują ale wiedzą że nic z tego nie będzie. Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 27, 2019 · Report post Jutro protestujemy. Bynajmniej z mojego regionu mamy busa rolników i jedziemy do Chojnic. Ciekawe ile takich miejsc jutro będzie w całym kraju Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 27, 2019 · Report post Trzeba bronić co nasze innego wyjścia nie widać Inna sprawa to zachowanie tego młokosa ale może się czegoś nauczy Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 27, 2019 · Report post Kołodziejczyk z agrounii Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 27, 2019 · Report post Polityka mnie nie intersuje ,nie znam go Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 27, 2019 · Report post Lepiej by było pod kimś innym ale narazie nikogo nie widac Share this post Link to post Share on other sites