Napisano Wrzesień 5, 2017 (edytowany) · Zgłoś post Ja siałem 40-42 sztuki , za dwa dni przyszedł deszcz a potem ponad tydzień bez deszczu i ciepło ,zrobiła się skorupa . obsada wyszła 27 do 32, większość pola również poniżej 30 . Edytowano Wrzesień 5, 2017 przez mieto35 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 5, 2017 (edytowany) · Zgłoś post 7 godzin temu, barts napisał: @lokizom Coś mały ten rzepak A jaki ma być Ty mądraliński przecież mamy piąty września Edytowano Wrzesień 5, 2017 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 5, 2017 · Zgłoś post @jarki Do czegoś trzeba się przyczepić :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 5, 2017 · Zgłoś post Racja :D Ja się boję czego innego w tych warunkach rzepak wytworzy zbyt płytki i rozłożysty system korzeniowy To może oznaczać problemy z przezimowaniem a następnie z odżywianiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 5, 2017 · Zgłoś post Nie ma się co oszukiwać i jak ziemia zasobna to nie będzie szukał głęboko bo i po co, priorytet na tą jesień to budowa silnego korzenia przez co dwa razy regulator w planach no i te silne rozgałęzienia a nie jakieś wykałaczki W zeszłym roku mimo suchszych warunków już ładnie szedł drugi liść a teraz ledwo pierwszy się pokazuje, @jarki siałeś dość wcześnie to nie masz co się martwić ale te siane koniec sierpnia już mają zaciągnięty ręczny w rozwoju Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 5, 2017 · Zgłoś post No dokładnie, dni w których powinno być dużo słońca odchodzą a będą coraz krótsze dni i ciężko będzie to nadpedzic. Mój azotu ma w pip ale ta szyjka jak zawsze wyciągnięta nie daje mi spokoju. Znów zbyt mało czasu na to aby ziemia osiadla przed siewem rzepaku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 6, 2017 · Zgłoś post @barts Jak dajesz na trzeci liść 0,5 tebukonazolu , to drugim razem jakie dajesz dawki caryxu i tebukonazolu . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 6, 2017 · Zgłoś post Po tebukonazolu na 11 dzień poszedł caryx 0,8 + tebukonazol 0,3 Jest to extremalna regulacja więc z takimi zabiegami to trzeba dość ostrożnie żeby rzepak przed zimą całkiem się w ziemie nie schował :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 6, 2017 · Zgłoś post W tamtym roku jak popryskałem 1 litrem caryxu to go nieźle zamurowało . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 6, 2017 · Zgłoś post Ja ostatnio dałem 0,9 caryx i po 6 dniach 0,6 tebu siedział zajebiście Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 7, 2017 · Zgłoś post W zeszłym roku 0,5 caryx +0,5 tebukonazol na 4 liść ,i na 6-8 liść kolejne 0,5 caryx i jescze było troche mało ,w tym roku nam to nie grozi,o ile wjedziemy we wrześniu w rzepak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 7, 2017 · Zgłoś post U mnie starczyło regulatorów bo dość późno siałem rzepak W tym roku nieco wcześniej ale te warunki nie sprzyjają roślinom Ja wjadę w pole wystarczy że dwa dni bez ulewy jak było na początku tygodnia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 8, 2017 · Zgłoś post Tutaj tak łatwo sie nie wjedzie. Planowałem na poniedziałek Agila ale szczerze wątpię że da radę i może być za wcześnie bo skubany nic nie rośnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 9, 2017 · Zgłoś post W środę było okienko między opadami to szczeliłem ten perenal .W czwartek znowu 30mm teraz czekam na jakiś efekt . Agil też już stoi na półce awaryjnie . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 9, 2017 · Zgłoś post 2 liscie rzepaczek ma. Jest też sporo takich w liscieniach jeszcze. Na pon-wtorek planuje Agil. Sroda-czwartek na części Toprex a na drugiej tebu. Chabra trochę przepuscilo ale narazie jeszcze za wcześnie na Navigator Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 9, 2017 · Zgłoś post A tak dobrze się zanosiło już chciałem ogłosić rekordowe plony na 2018 Tymczasem do uzyskania tych rekordów trzeba zakupić amfibię :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 10, 2017 · Zgłoś post @jarki-ogłaszaj zanim zrobią to inni- TU SIEJĄ DZIŚ i też z podobną nadzieją daruję z nadzieją na brak ASF Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 10, 2017 · Zgłoś post @Daymon caryx tak na czwarty liść około połowy września tek było w moim rejonie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 10, 2017 · Zgłoś post Narazie doopiero 1 do 3 liści,najpierw agil ,potem navigator z rego ,a następnie caryx z tebukonazolem,pogode poprawili na optymistyczną ,OBY Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 10, 2017 · Zgłoś post To może też zasiać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 14, 2017 · Zgłoś post aż się prosi o Toprex Kuga siane 27 roslin oraz Gloria (populacja) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 14, 2017 · Zgłoś post Tylko pozazdrościć Na tego pierwszego ja bym wyjechał z caryx'em Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 15, 2017 · Zgłoś post Mój taki sam jak na pierwszych zdjęciach, nie za wcześnie na caryx? widzę że resztki po QQ jeszcze się nie rozłożyły, na takim podkładzie to będzie rósł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 15, 2017 · Zgłoś post Za wcześnie bo zimno i nie rośnie ,mam podbny ten co siany pierwszy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 15, 2017 (edytowany) · Zgłoś post Jak jest czwarty liść to ja bym pryskał można dawkę dostosować Druga sprawa to presją chorób w takich warunkach Ale trza by trafić między opadami i się nie utopić Toprex tym bardziej Edytowano Wrzesień 15, 2017 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach