Napisano Maj 9, 2019 · Zgłoś post to u mnie równo z maską od sześćdziesiątki, a miejscami 5-10 cm wyższy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 9, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Mi wczoraj też się udało opryskać ,u mnie w większości ma wysokość 160 cm , a miejscami gdzie gorsza ziemia 100 cm. Edytowano Maj 9, 2019 przez mieto35 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 9, 2019 · Zgłoś post Udało się opryskać bez strat obecnie temperatura 11°C Rzepak pomimo podwyższonej trzydzestki powyżej maski. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 10, 2019 · Zgłoś post Wyspali się? Ja też wykorzystałem okienko pogodowe. Minimalna temperatura to 10°C, strobiluryna zadziała na pewno, triazol jak sobie chce ale powinien zadziałać. Nie wiem co Wy chcecie od tych rzepaków, normalny jest - wysokość 150-160. Pamiętacie jak pisałem, że macie za krótkie korzenie? Wtedy to się śmieliście, że lepszy jest gruby i rozbudowany na boki. Jedynie na żwirku skapitulował ale to jest raptem kilka metrów kwadratowych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 10, 2019 · Zgłoś post Czy Ty wiesz co to jest brak wody od ponad ROKU Triazole też mają zróżnicowane wymagania odnośnie temperatury Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 10, 2019 · Zgłoś post W zależności od partnera też się mogą wchłaniać w niższych temperaturach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 10, 2019 · Zgłoś post 52 minuty temu, jarki napisał: Triazole też mają zróżnicowane wymagania odnośnie temperatury Na etykiecie nie ma wzmianki o temperaturze, na czystym cyprokonazolu również Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 10, 2019 · Zgłoś post Wiesz dobrze jak oni piszą i równie dobrze wiesz jak jest Dla mini to że na mieszaninach zwykle nie ma wzmianki to oszustwo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 15, 2019 · Zgłoś post Będzie w tym roku niezły test skuteczności środków jak i terminów zabiegów codziennie ma padać, choroby chyba będą szaleć a w niektórych rzepakach nie ma nawet z czego plonu już zabrać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 15, 2019 · Zgłoś post Ja słabych rzepaków nie widziałem w tym roku ,sory jedna mała plantacja 5 roślin na metrze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 15, 2019 · Zgłoś post Pokaz ten swoj mocny??!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 15, 2019 · Zgłoś post @miwigos Cała północ to są bardza słabe rzepaki, nawet Zulawy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 15, 2019 · Zgłoś post Dwa lata temu też wszyscy mieli rapsy na 6 ton przed żniwami, jak młócili to szukali dziur w kombajnach bo nie chciało lecieć do zbiornika Teraz może być jeszcze gorzej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 15, 2019 · Zgłoś post Jak będzie padało na okrągło to twardzikowa wszystko wyjaśni Dokładnie jak dwa lata temu tylko że ten już dawno zredukował Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 15, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Jeszcze jeden zabieg po przekwitnieciu, kto tak zrobił dwa lata temu ten nawet tonę zyskal Edytowano Maj 15, 2019 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 15, 2019 · Zgłoś post Czym ewentualnie poprawiać? Nigdy tak nie robiłem, bo u mnie mało rzepaków było ale teraz to już żółto wszędzie i zagrożenie rośnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 15, 2019 · Zgłoś post Podobnie jak na płatka ale juz strobiluryny nie bo będzie wiecznie zielony Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 15, 2019 · Zgłoś post Czyli czym konkretnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 15, 2019 · Zgłoś post Uderzamy w czerń krzyżowych i zgniliznę twardzikową Strobiluryny to faktycznie może być kombajn we wrześniu Myślę że triazole sobie poradzą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 17, 2019 · Zgłoś post Cz.2 zabiegu na platek wlasnie zakonczona. Po opadach wszystko jakby inne na polu... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 17, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Część druga jak to rozumieć od początku tak planowałeś Plan był na płatek w dawkach dzielonych czy to już na łuszczyny ? Edytowano Maj 17, 2019 przez jarki Część Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 18, 2019 · Zgłoś post Mocno go przywaliłeś na ścieżkach,teraz w tym błocie jazda nieciekawa-większe straty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 18, 2019 · Zgłoś post Plan byl i zostal wykonany.teraz jest bardziej zolty jak zielony.co do strat w tym roku rzepak nie powala wysokoscia.najwiekszy jest es imperio.reszta ladnie slizgala sie pod opryskiwCzem.w sciezkach jest tak twardo ze o lgnieciu nie ma mowy. Teraz byle do zniw.a widaomo jak chimeryczny bywa rzepak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 18, 2019 · Zgłoś post Będzie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 18, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Będzie, pozazdrościć. Wal na ten rzepak jeszcze raz ochronę i dzwon do rekordów Guinessa Edytowano Maj 18, 2019 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach