Napisano Październik 1, 2021 · Zgłoś post Żeby nie zapeszyć to nic nie powiem na temat rzepaku, niech sobie rośnie w spokoju :) :) Jutro wrzucę zdjęcia swojego to się zdziwicie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 1, 2021 · Zgłoś post Lokizom też przejdę na nowsze odmiany,bo se z perzem nie radzę. Eko-buster bez efektu,za to Roudup flexy OK! @przem nic odnośnie uprawy,czy koniunktury? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 2, 2021 · Zgłoś post Tak tak regulować to trzeba mieć CO Dla mnie tebukonazol jest wystarczający na ten rok Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 2, 2021 · Zgłoś post Dnia 26.09.2021 o 17:20, jarki napisał: Mój dziś dostał mixa + tebu jakoś słabo idzie przez to zimno Ale teraz dwa tygodnie ciepła ma być to może może coś podrośnie No tak mix z mocznika w max dawce + tebukonazol + rosa i jest problem Tydzień miał się bujnąć a on przypalony dobrze że nie wiedziałem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 2, 2021 · Zgłoś post Kup se świnie albo byki to na mixy nie będzie czasu i rzepak urośnie.:D. Ile różnych dupereli przez opryskiwacz przepuściłem.Naganiacze mnie lubieli.Teraz mix w pampersie (z pestek i rysika od kredki np.) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 29, 2021 · Zgłoś post Jak byście mieli dać modus teraz na rzepak to w jakiej dawce byście go dali? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 29, 2021 (edytowany) · Zgłoś post W jakim celu ten modus w rzepaku? Rzepak ozimy Zalecane dawkowanie: 1,5 l/ha. Stosować: od końca fazy wzrostu/wydłużania pędu głównego, do końca fazy rozwoju pąków kwiatowych na głównym kwiatostanie. Edytowano Październik 29, 2021 przez ansu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 29, 2021 · Zgłoś post Modusowate się daje jak słychać że roślina rośnie Druga sprawa moim zdaniem są dużo lepsze sposoby oczywiście karyx Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 29, 2021 · Zgłoś post Na co wszyscy teraz rzepaki pryskają?To tylko trzy lata bez uprawy.Nic mi do łba nie przychodzi i nawet z katalogu Chemirolu nic nie wyczytałem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 29, 2021 · Zgłoś post siarczan potasu, mocznik, siarczan magnezu, jakiś miks mikro oraz najważniejsze bor + molibden pogoda na zabieg dopasowała Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 29, 2021 · Zgłoś post Nie do końca dziś na termometrze 3 stopnie ,ale szron był Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 29, 2021 · Zgłoś post Rzepaki mocno pogonione azotem jakoś dziwnie liście wysoko trzymają Tu pomysły na interwencję wydają się słuszne lecz raczej mocno spóźnione Co nie zmienia faktu że jako fungicyd zadziałają pod warunkiem temperatury @barts dwa tygodnie temu miałem obawy przed mocznikiem dolistnie a teraz !? Oczywiście dziś wszystko inne w celu zagęszczeniu cukrów w soku komórkowym OK Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 20, 2022 · Zgłoś post Myslicie ze to juz czas na Toprex, bedzie teraz kilka dni cieplej a potem ochlodzenie. Tak wyglada taki sredni. Jak on ma sie do Waszych? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 20, 2022 · Zgłoś post Moim zdaniem jeśli chcesz go mocno walnąć to jednak jeszcze z tydzień Tak zwyczajnie na chłopski rozum żeby było CO opryskać Jakbym widział swój rzepak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 20, 2022 · Zgłoś post Ja się nie znam ale bym sobie darował te kilka ciepłych dni, początek kwietnia ma być zimowy a na północy chyba wegetacja tak nie idzie, co innego Opole ruszył pęd w ogóle ku górze? bo zdjęcie jak by spał, liści same odpadły czy rsm? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 20, 2022 · Zgłoś post Ped nie ruszyl. Same odpadly, aczkolwiek rsm tez byl. Tez jestem za opcja aby narazie sobie odpuscic. Myslicie ze dokarmienie go mikro i borem ma juz sens? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 20, 2022 · Zgłoś post Jak bym się znał to bym czekał i dolnął go jak już wegetacja ruszy na prawdę, teraz to on ciepła którego nie będzie potrzebuje u mnie przymrozki -7 przy ziemi i co zrobisz jak nic nie zrobisz, druga sprawa co tam masz liścia ? szkoda się wyprztykać teraz lepiej dać jak będzie już słychać jak rośnie wiem że chciało by s się juz teraz wspomóc ale zimna głowa na ten czas wskazana, powietrze tez paskudne niby ciepło słonecznie ale jak dmuchnie kontynentalnym suchym to włos jeży Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 20, 2022 · Zgłoś post Poczekaj do czwartku jak zrobi się ciepło, a przede wszystkim jak przymrozki ustaną. Ale teraz na Toprex za wcześnie zwłaszcza przy pełnej dawce. Na tle swoich sąsiadów to mam tragicznych rzepak nawet i gorszy jak Ciebie. Myślę że to przez śmietkę i podgryzane korzenie bo kilka dni wczesniej wyglądał jeszcze w miarę ok a teraz zrobił się cały fioletowy ( gorzenie urywają się przy powierzchni ) i to już przy zakończonym nawożeniu azotem 9 marca. Jak zacznie żyć daje 0,3 Toprexu + difenkonazol. W tym tygodniu pójdzie bor i cynk w max dawkach na ruszenie. rzepak z 15 lutego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 21, 2022 · Zgłoś post To mój większy, ciepło piatek do niedzieli , jeśli będzie chowacz to mikro pójdzie, toprex później w pełnej dawce Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 31, 2022 · Zgłoś post Jakie substancje na pierwszy zabieg difenokonazol, metkonazol czy tebukonazol ? Oczywiście biorę pod uwagę mieszaniny tych substancji w różnych proporcjach Mam nieco starego toprexu to oczywiście też pójdzie na początek Nie chcę protiokonazolu bo mam na styk dla pszenicy Jako ostatni azoksystrobina też nie wiem z czym Może się okazać że jeszcze coś pomiędzy jako podtrzymanie ale tu mam pomysła Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 31, 2022 · Zgłoś post U mnie już poszło 0,5 metkonazol +0,5 tebukonazl + mikro w poniedziałek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 31, 2022 · Zgłoś post Jaka byla temp?? 5 godzin temu, jarki napisał: Jakie substancje na pierwszy zabieg difenokonazol, metkonazol czy tebukonazol ? Oczywiście biorę pod uwagę mieszaniny tych substancji w różnych proporcjach Mam nieco starego toprexu to oczywiście też pójdzie na początek Nie chcę protiokonazolu bo mam na styk dla pszenicy Jako ostatni azoksystrobina też nie wiem z czym Może się okazać że jeszcze coś pomiędzy jako podtrzymanie ale tu mam pomysła Magnello ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 31, 2022 · Zgłoś post Nie nie czyste substancje tores, orius i oczywiście metkonazol od kurkowatych Która kombinacja będzie najmocniej zabezpieczała przed chorobami ? W okolicy Opola na pewno było więcej ciepłych dni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 31, 2022 · Zgłoś post @men2face Zaczynałem o godz. 11 Temp. 20 - 23 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 31, 2022 · Zgłoś post A temp min.?? U mnie warunków nie było i póki co nie bo będzie. @jarki innvigo?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach