gom

Pogoda

7,633 posts in this topic

U mnie też leje cały dzień, ma przestać dziś pod wieczór. Jeszcze nie zaczęło padać a już przestało tylko wieje niemiłosiernie, armagedon jakiś.

...Daymon u mnie zaczynają kwitnąć, tyle że to Dukat -  one kwiat mają schowany w liściach i to daje nadzieję, co do opadów to trochę pokropiło i tak nie jest źle ale może jeszcze padać...

Czesc rzepakow juz klapla, teraz jedyny ratunek na nie to chyba przymrozki i ubezpieczenie

ała, wszystkie niezapylone rozwinięte kwiaty szlag trafił, mnie ominęło na razie...

O 1 w nocy przy gruncie -6 na metrze -3 truskawki te co nie przykryte wszystkie kwiaty czarne. Na szczęście prawie wszystko udało się przykryć reszta beczka z działkiem i jazda do 4 rano.

@ikcomas chcesz doprowadzić do zawału pół Polski zwłaszcza  Kolegę @lokizom 

Tu też -4 ale myślę że coś jeszcze wymłóce przez to mniej zredukuje od suszy 

Za pare dni będzie widać jak oglądałem koło południa to się prostował 

W warzywniki cała fasola brązowa

Edited by jarki

Spokojnie rzepak da sobie rade w 2015 -5  i wszystko białe mróz trzymał od 22 do rana i plon całkiem przyzwoity. Wczoraj trzymał 3 max 4 godziny.

Edited by ikcomas

Wielkopolska, okolice Konina...Po wczorajszych przymrozkach wszystkie nieokryte plantacje truskawek czarne. Nawet pąki poszły. W Bydgoszczy i okolicach jeszcze gorzej. Handlarze się powściekali. Obdzwaniają plantatorów chcąc zapewnić sobie towar...Oj będzie cena...

Miało padać koło piątku ale już prognozy zmienili ze jednak się rozejdzie i oziminy będą dalej cierpiały 

Ponownie przymrozek - minus 1.Dziś nieśmiało zapowiada się okienko  na wyjazd w rzepak.

Jak w piątek konkretnie nie napada to będzie koniec, już jest bardzo źle w oziminach, nie wiem jak one do piątku wieczor wytrzymają. Zrewidowalem plon maksymalny rzepaku na 2,5t, na więcej nie ma co liczyć nawet jak napada. Jak nie napada to nawet nie ma co pryskac na opadanie

Na duże opady nie licz w niedziele dostaniesz więcej,dziś jak spadnie u mnie 5 mm to będzie dobrze

Lazurowe niebo z końca w koniec. Zaczyna wiać, już k...a se popryskałem...

Szaleństwo na niedzielę zapowiadają, 35mm deszczu aby coś z tego zostało