Napisano Styczeń 4, 2017 · Zgłoś post Przedstawicielowi powiedziałem że kupię jak pszenica będzie po 1000 zł za tonę wcześniej niet ;D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 4, 2017 · Zgłoś post a nawozy timac agro ktoś z Was stosował...?? bo niby takie dobre ale i drogawe...?? co w nich takiego dobrego chętnie się dowiem ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 4, 2017 · Zgłoś post Jarki reklama:)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 18, 2017 · Zgłoś post Kiedy ruszacie z nawozami? Nie chodzi mi o azot ;) 1 osoba lubi to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 18, 2017 · Zgłoś post Ja kizeryt połowa lutego i sól na użytki podobnie... chyba że coś z pogodą się popsuje Poli 21 i viking też przy okazji jak już rozsiewacz i ciągnik ubrudzę p i k jesienią pod pług posiane nawet pod jare to specjalnie nie będzie czego siać ;D Z jaką prędkością wysiewacie nawóz ? Mi wychodzi około 8,2 km/h następny bieg to ponad 11 więc na uwrociach strach że ze śladów wyrzuci... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 18, 2017 · Zgłoś post Też staram się nie przekraczać 10km/h. Mnie kusi kizeryt już teraz, głównie ze względu na chęć sprawdzenia tabel wysiewu z wartościami w praktyce. Mam (nowy u mnie) rozsiewacz, którym pierwszy raz będę w ogóle cokolwiek robił. Głównie ciekawość wzmaga we mnie chęć wyjazdu w pole :D Na pewno nie zaszkodzi że tak wcześnie wjadę w rzepak. Chyba że ktoś ma sprawdzone ustawienia w zau 1001 na 15 metrów, podzieli się swoją wiedzą, to wtedy nie będę siał paniki wśród sąsiadów że znowu zaspali :D 1 osoba lubi to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 18, 2017 · Zgłoś post Tabele radziłbym traktować tylko jako wstęp do kalibracji, bynajmniej w rauch mds 19.1 tak jest, każda partia leci inaczej a sezon do sezonu wychodzi czasem różnicy po 150 kg +/- nawozu na hektar Ja zawsze próba kręcona i wtedy jest aptekarska dokładność a nie jak się uda ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 18, 2017 · Zgłoś post W ubiegłym roku ja się zesr.łem na początku lutego z siewem ale pszenicy ;) W styczniu jeszcze na polu mnie nie widzieli ale mina sąsiada może być bezcenna :P Teraz całkiem poważnie w 2008 po 20 lutego miałem rozsiany azot na rzepak i pszenicę Chyba w 2013 rozsiałem N na początku marca i przyszły jeszcze śnieżyce ale warto było Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 19, 2017 · Zgłoś post Ja sieje 12 km/h,przymierzam się na 14, Też staram się nie przekraczać 10km/h. Mnie kusi kizeryt już teraz, głównie ze względu na chęć sprawdzenia tabel wysiewu z wartościami w praktyce. Mam (nowy u mnie) rozsiewacz, którym pierwszy raz będę w ogóle cokolwiek robił. Głównie ciekawość wzmaga we mnie chęć wyjazdu w pole :D Na pewno nie zaszkodzi że tak wcześnie wjadę w rzepak. Chyba że ktoś ma sprawdzone ustawienia w zau 1001 na 15 metrów, podzieli się swoją wiedzą, to wtedy nie będę siał paniki wśród sąsiadów że znowu zaspali :D Czyli masz amazonke ,moja ZAM1001 24 metry,sieje idealnie jak w tabelach w internecie, wyjątkiem jest saletra wychodzi jej więcej o 70 kg/ha,pozostałe ok (polifoski ,fosforan, sól,saletrzak) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 20, 2017 · Zgłoś post Mam taki plan nawet żeby korzystać z tabel ZAM, jest wyskalowana na więcej nawozów i pewnie jest świeższa (nawozy mają teraz inną granulacje). Dzięki za podpowiedź z saletrą, tak myślałem że będzie inaczej, ale że aż tak?? Zrobię próbę kręconą 1 osoba lubi to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 18, 2017 · Zgłoś post Jest jeszcze cena składnika:saletra 1130/34N do mocznik 1400/46N Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 18, 2017 · Zgłoś post Koniec listopada płaciłem saletra 920zł mocznik 1050 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 18, 2017 · Zgłoś post saletra w lipcu 826,20 zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 18, 2017 · Zgłoś post W lipcu nie był głowy myśleć o wiosennym nawożeniu,ale może trzeba bedzie pomyśleć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 18, 2017 · Zgłoś post W lipcu to miało nam wymarznąć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 19, 2017 · Zgłoś post Ja zawsze kupuje NPK w czerwcu ,a azot lipiec-sierpień ,najtańsze są wtedy nawozy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 19, 2017 · Zgłoś post Ty to masz głowę do interesów! (Takim to się dopłaty,modernizacje,500plusy nie powinny należeć,BO IM PO CO?:) ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 19, 2017 · Zgłoś post 14 godzin temu, miwigos napisał: saletra w lipcu 826,20 zł Brutto ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 19, 2017 · Zgłoś post Nie aż tak dobrze to nie ma. Też kupowałem rsms po 530 netto. Także można dac grubo ponad 200N w rzepaku i tak nie boli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 19, 2017 · Zgłoś post 750 nett saletra lipiec 2016 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 19, 2017 · Zgłoś post Ja płaciłem 800 netto za anwilowską Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 19, 2017 · Zgłoś post netto 765,anwil Takiej ceny dawno nie było ,można dużo siać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 20, 2017 · Zgłoś post Ceny nawozów w porównaniu z naszymi produktami już tak dobrze NIE wyglądają 1 osoba lubi to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 21, 2017 · Zgłoś post Nie narzekajmy 800 a 1000-1100 robi różnice ,ta cena oczywiście przy całych samochodach 24 tony Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 21, 2017 · Zgłoś post W moim wypadku to tanio-24t na 12 lat :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach