Napisano Październik 30, 2019 · Zgłoś post Jak Panowie ceny azotowych i NPK -doczekałem się zaliczek dopłat,zanim żona uzupełni nimi braki w 500+ trza się zaopatrzyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 30, 2019 · Zgłoś post Mi tylko paletę mocznika brakuje do szczęścia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 30, 2019 · Zgłoś post Azotowe ta sam cena co w lipcu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 30, 2019 · Zgłoś post u mnie również od początku lipca nic nie poszło w górę. RSM i Saletra już kupione. W listopadzie mam zamiar kupić Kizeryt i Korn Kali bo później nie będzie, towar deficytowy na powiecie. Z fosforem i mocznikiem jeszcze czekam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 30, 2019 · Zgłoś post Bym musiał kupić na jedno pole pod groch trochę potasu ale to chyba wiosną Saletrę mam zamówioną w starych cenach jak mówicie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 30, 2019 · Zgłoś post Ja jeszcze na pewno kizeryt ale to bardziej w nowym roku juz i moze cos jeszcze(moze potasu byc malo bo tylko 20m3 gnojowicy moje pola widzialy przez ostatnie 3 lata i nic PK) , bo badam wszystkie pola w tym roku(ale poki co nie mam czasu zaczac nawet, a to bedzie kilka dni wedrowki z zona przez pola) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 30, 2019 · Zgłoś post Saletra 1150,polifoska 6 1755,saletrzak 1010,lubofoska 4 950-dziś po południu dowieźli. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 30, 2019 · Zgłoś post uuuu Panie, dopłaty przyszły to i szalejesz, lubofoska to najdroższy nawóz wieloskładnikowy w przeliczeniu na czyste składniki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 30, 2019 · Zgłoś post Ojj... niestety Kolega wyżej ma rację tylko 2/3 rozpuszczalnego fosforu w wodzie @Pałuczanin81 poczytaj o fosforach to najdroższy składnik trzeba kupować dobry Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 31, 2019 · Zgłoś post Wiem,że ma 3,5% dostępnych składników-ale to tylko tona pod groch. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 31, 2019 · Zgłoś post a wystarczyło by pół tony np. polifoski... ale są lepsze nawozy i tańsze. Ruski NPK mówi to Panu coś Panie Ferdku? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 31, 2019 · Zgłoś post Ultra 8 sypałem pod oziminy.Masz na myśli 19% P rozpuszczalnego w wodzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 31, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Dziś znów ta ruska jest ciut tańsza od naszej Dla mnie sprawa jest jasna nawet stówkę bym dołożył Nasze zakłady nawozowe robią propagandę że fosfor z Afryki najlepszy Myślę że Kolega @R-w bardzo dobrze to wielokrotnie wyjaśnił jakieś wątpliwości Edytowano Październik 31, 2019 przez jarki R-w Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 1, 2019 · Zgłoś post Poczytałem sobie chwilę o fosforze w glebie jego wymywaniu....... Najlepszy dla roślin wydaje się fosfor z mineralizacji resztek. Fosfor ten jest najszybciej przemieszczającą się formą i to on jest wymywany z gleby. Trzeba zrobić wszystko by go zatrzymać...... Wydaje mi się że przy nieoraniu mamy lepsze jego wykorzystanie gdyż mineralizacja przebiega w całej warstwie uprawnej z tym że większość jest jednak dużo płycej ( przynajmniej u mnie ) więc ten cenny składnik dużej jest w zasięgu korzeni roślin. Przy uprawie płużnej większość resztek trafia na dno bruzdy i tam przebiega mineralizacja..... Niby korzenie są dużo dłuższe ale ..... Przejrzałem tak pobierzniehttps://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwic0aDv3cjlAhVQxIsKHUgKCXMQFjACegQIBBAC&url=http%3A%2F%2Fyadda.icm.edu.pl%2Fyadda%2Felement%2Fbwmeta1.element.baztech-9f4164ab-93ec-4f19-b39a-433a3dafb42a%2Fc%2FSapek_B.pdf&usg=AOvVaw2TTDn85ycnX0NMeB-0kgBC Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 1, 2019 · Zgłoś post A korzenie skąd ciągną wiecej według ciebie ,ja wole żeby był na 30 cm niz na 5 cm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 1, 2019 · Zgłoś post Kolego na 30 cm to cienko widzę każdą roślinę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 1, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Celowo nie napisałem że na 50 cm ,bo by większość ,powiedziała że wymyje ten nawóz,w warunkach jakie panują u mnie wymywania nie ma, a korzenie sięgają metra i więcej,pisałem o nawozie Edytowano Listopad 4, 2019 przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 1, 2019 · Zgłoś post Burak w fazie liścieni ma już 20cm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 1, 2019 · Zgłoś post Kluczowe pytanie w tej kwestii to na jakiej głębokości jest woda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 2, 2019 · Zgłoś post Gdzieś było, że średnio największe pobieranie składników jest poniżej 15cm. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 8, 2019 · Zgłoś post Jak u was z cenami azotowych? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 8, 2019 · Zgłoś post Kupione wszystko prócz mocznika-ceny gdzieś wpisałem. Dnia 30.10.2019 o 19:41, Pałuczanin81 napisał: Saletra 1150,polifoska 6 1755,saletrzak 1010,lubofoska 4 950-dziś po południu dowieźli. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 8, 2019 · Zgłoś post Podobno minimalnie do góry Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 8, 2019 · Zgłoś post Ja kupowałem , Saleta - 1210 , polifonia 6 - 1690. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 8, 2019 · Zgłoś post Stanowczo za drogo w stosunku do cen płodów ceny brutto saletra 1060, mocznik gruby do siania 1350 cena soli to dramat jest w tym roku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach