Napisano Marzec 30, 2020 · Zgłoś post Chodzi o azoksystrobine Czytałem nie dawno o doświadczeniu w pszenicy. Parametry były gorsze niż na kontroli Słyszałem że azoksystrobina jest trudno wchłaniana. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 31, 2020 · Zgłoś post Może już pisałem azoksy już nie działa tak jak 10 lat temu. Generyki kosztują 1/3 ceny amistaru, moim zdaniem koniec kariery tej substancji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 31, 2020 · Zgłoś post Jakoś nie mogę sobie wyobrazić ochrony fungicydowej bez jakiejś strobiuryny Ona moim zdaniem powinna być podana tylko w drugim zabiegu Późny zabieg może zaszkodzić takie są informacje Dziesięć lat temu i więcej mieliśmy też inne odmiany genetyka w gonitwie za plonem Kolejna sprawa to czyje pieniądze tam są zainwestowane czy nie te same Podsumowując jest to w ich interesie nowe substancje nowe CENY Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 31, 2020 · Zgłoś post A co myślicie o azoksystrobinie w formulacji SE ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 3, 2020 · Zgłoś post Rodzina B ma swoje pomysły często uważają że wiedzą więcej od koncernów chemicznych Czasem to i nam zdaje się że wiemy lepiej a oni tylko udają głupich żeby nas oskubać Wracając do znanej rodziny ja im NIE ufam bo tu nikomu nie można ufać Ale prawdę mówiąc często zadziwiają co potrafią wymieszać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 3, 2020 · Zgłoś post Są dwie rodziny B ,chodzi Ci o rodzine z tą krótszą nazwą,czy dłuższą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 3, 2020 · Zgłoś post Chyba to krotsze. Nazwisko prawie jak Nasz reprezentacyjny niedawno bramkarz i jeszcze ,,h" na koncu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 3, 2020 · Zgłoś post Znaczy POLSKI PRODUCENT ŚRODKÓW OCHRONY ROŚLIN? Lansują KIER. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 4, 2020 · Zgłoś post Coraz więcej tych "polskich" producentów ŚOR ostatnio często mi oferują z pestili Kolejny dystrybutor chińszczyzny Ale co tu się dziwić jak syngenta też żółta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 7, 2020 (edytowany) · Zgłoś post 1 godzinę temu, Pałuczanin81 napisał: Co mięszałeś?W pszenżycie i jęczmieniu tak zamierzam. Pszenica chwasty+T-1. Herbicydy plus fungicydy to nie jest zbyt dobry pomysł Jeśli jest taka potrzeba to T1+odżywki a na resztę jeszcze czas Edytowano Kwiecień 7, 2020 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 8, 2020 · Zgłoś post Pszenica faza mocne 30 a tu rano nadal przymrozek nawet woda w poidełku dla pszół zamarzła. „Panie jak tu pryskać” i deszcz na Święta odwołali, a po Świętach prognozy -2C Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 8, 2020 · Zgłoś post Wbieram się z Agrosol Max+Tango Star. Na poprawki:kurka-fundamentum. Na rzepak w pszenicy:trimax+tango...do świąt. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 8, 2020 · Zgłoś post Dzisiaj oglądałem pszenice, grzyb tylko tam gdzie po pszenicy chyba poczekam na górne liście... Zimno sucho nawet rosy niema Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 8, 2020 · Zgłoś post Dzisiaj to byla rosa aż plywało ,obecnie tez zaczyna byc ,bo skończyłem pryskanie W dobrej pszenicy to chwasty zakryte ,a wielu nie opryskalo na chwasty,chyba że ktos niczym nie pryskal na jesieni to chwaściry duze Według mnie to gwałt na wyleganie ,przez dwa cieple dnim kolanko 3-5 mm w góre,ja mam poryskane ,dopiero buraki na chwasty za jakieś dwa tyg,,chyba że slodyszek przyleci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 8, 2020 · Zgłoś post Też nie wiem czy pryskać, piątek/sobota by pasowało cały dzień ładna pogoda Później znów ochłodzenie trzeba jutro podjąć decyzję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 9, 2020 · Zgłoś post Ja wczoraj sporo pryskalem, dzisiaj nie bylo przymrozku. Reszta rzepaku dostala grzybowke. Dalem jeszcze mikro i smierdziele na chowacze bo od za..... ich w tym roku. No i zyto dostalo grzybowke + skracanie. Opady na poniedzialek coraz bardziej watpliwe. Przydaloby sie chociaz 5mm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 9, 2020 · Zgłoś post Fenpropidyna prochloraz i propikonazol są przygotowane Trochę cieplej i ciszej proszę na jutro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 10, 2020 (edytowany) · Zgłoś post Miał być wycofany do 19 marca?Mnie też dali Tango.Nawet nie wiem,CZY WOLNO. Dziś chyba wszyscy będą parskać. Edytowano Kwiecień 10, 2020 przez Pałuczanin81 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 10, 2020 (edytowany) · Zgłoś post Szwagrowi grzyb pszenicę Rotax gnębi. Podatna to odmiana?czy tylko za gęsto siana(600szt./m2). TU nawet Arkadia się trzyma-dziś Tango "zatańczone". Edytowano Kwiecień 10, 2020 przez Pałuczanin81 600 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 10, 2020 (edytowany) · Zgłoś post Ta te nowoczesne odmiany są ... warte ale jedna odmiana może być różnie zaatakowana U mnie to bardzo dobrze widać to co było i jest rzadkie zdrowe a ta co szalała porażona Jutro kończę fungicydy dziś przerwałem bo chcę jej dać parę godzin ciepła po zabiegu W tango jest epoksykonazol to bardzo dobry triazol Edytowano Kwiecień 10, 2020 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 11, 2020 · Zgłoś post Sugeruję się głównie tym-co w Kurce z półki zdejmą.:)-nie składem. Pozostałe zboża po Świętach.dopryskam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 17, 2020 · Zgłoś post Dnia 11.04.2020 o 07:20, Pałuczanin81 napisał: Pozostałe zboża po Świętach.dopryskam. Panowie:powyższe na pszenżyto i jęczmień ozimy-ma jakiś sens w obliczu suszy i nie szałowych temperatur? Chciałem wybrać okno bez przymrozków.(prochloraz+tebukonazol) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 17, 2020 · Zgłoś post Koniecznie tylko temperatury pilnuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 29, 2020 · Zgłoś post 8 minut temu, barts napisał: Sytuacja w zbożach też szybko może się wymknąć z pod kontroli tym bardziej że t1 nie wiadomo jak podziałało tak jak w rzepaku i zbożach Właśnie sobie dziś połaziłem po moich pszenicach i też mnie to męczy Niby warunki upasowałem dobre ale ładnie to wygląda tylko na glinie Kolorowo wiadomo sucho jak cholera ale coś mi się widzi nie tylko T1 poczcie powinno trzymać tylko jak skoro to stoi jak suchy bukiet w wazonie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 30, 2020 · Zgłoś post Nie przyjęło dlatego nie działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach