Napisano 22 godziny temu · Zgłoś post Ja daje zwykłego Inputa na jeczmien. Wychodzi przyzwoicie cenowo. Niby hit na T2 to Queen od Cortevy, nie trzeba robić T3, tak długo trzyma. Ideał na T2 w pszenicy to byloby: protiokonazol+biksafen+piraklostrobina. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 21 godzin temu · Zgłoś post Zgoda idealnie na T2 będzie z trzech różnych grup chemicznych Nie powtarzając substancji czynnych najlepiej mieszając te grupy Tu karboksyamidów, triazoli oraz stroburyn a basf coś inaczej ? Naliczyłem siedem substancji z SDHI uważasz że biksafen jest najlepszy? Fluksapyroksad jest gorszy oczywiście pytam tu o pszenicę ? Zupełnie inaczej może być w rzepakach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 18 godzin temu · Zgłoś post Lepszy synergizm niby z protio ma biksafen ale tak jak piszesz fluksopyroksad tez świetnie się nadaje. Szkoda ze zabrali nam epoksykonazol, byśmy mieli czym zastąpić wszędzie obecne teraz protio. Kilka lat tej substancji jeszcze zostało i działanie już nie takie będzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 13 godzin temu · Zgłoś post Wracając do ideału T2 można się pokusić o mefentriflukonazol skoro taka nowość @lokizom coś więcej o tej substancji fenpikoksamid ? Piszą że INATREQ ble ble zupełnie nowe działanie również na DTR a to mnie boli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach