Napisano 11 Marzec · Zgłoś post Zgoda idealnie na T2 będzie z trzech różnych grup chemicznych Nie powtarzając substancji czynnych najlepiej mieszając te grupy Tu karboksyamidów, triazoli oraz stroburyn a basf coś inaczej ? Naliczyłem siedem substancji z SDHI uważasz że biksafen jest najlepszy? Fluksapyroksad jest gorszy oczywiście pytam tu o pszenicę ? Zupełnie inaczej może być w rzepakach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 11 Marzec · Zgłoś post Lepszy synergizm niby z protio ma biksafen ale tak jak piszesz fluksopyroksad tez świetnie się nadaje. Szkoda ze zabrali nam epoksykonazol, byśmy mieli czym zastąpić wszędzie obecne teraz protio. Kilka lat tej substancji jeszcze zostało i działanie już nie takie będzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 11 Marzec · Zgłoś post Wracając do ideału T2 można się pokusić o mefentriflukonazol skoro taka nowość @lokizom coś więcej o tej substancji fenpikoksamid ? Piszą że INATREQ ble ble zupełnie nowe działanie również na DTR a to mnie boli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 13 Marzec · Zgłoś post Na DTR niby najlepsza jest piraklostrobina Będę próbował w tym roku właśnie tego mefentrifukonazolu na większości- niby Schonberger najczęściej z tego korzysta i mocno zachwala. Na części pójdzie Priaxor ze względu właśnie na DTR i piraklostrobine w skladzie. Na testy pójdzie jeszcze Queen. Od konkurencji słyszałem że muszą być bardzo rygorystyczne warunki mieszania i pogodowe spełnione aby ta czasteczka mogła się wykazać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 13 Marzec · Zgłoś post No pięknie dwie nowinki i nasz standard to może być bardzo dobre doświadczenie Szkoda tylko że w pszenżycie a nie w pszenicy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 14 Marzec (edytowany) · Zgłoś post Dnia 14.03.2025 o 12:02, Łukasz napisał: Ja użyłem BIZON na jesień, teraz jak robiłem T1 nie widziałem chwastów, ale muszę czymś opryskac na wszelki wypadek. czym by można było to wykonać? oczywiście nie za drogo Już zrobiłeś T1 ? Edytowano 17 Marzec przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 19 Marzec · Zgłoś post 9 godzin temu, lokizom napisał: Opryskalem też zboza różnymi kombinacjami czyszczacymi i powiem Wam że np. jeczmienie w okolicy wszystkie zolciotkie a moje pięknie zielone. 2 godziny temu, miwigos napisał: Jęczmień to dziwna roślina , 42 minuty temu, maslak88 napisał: @lokizom jakie to były kombinacje i czy widać różnice? Tak jęczmień to inna ochrona od pszenicy, żyto też wymaga wcześniejszego zabiegu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 20 Marzec · Zgłoś post @miwigostak było okienko pogodowe w nocy 10 plus to nie czekałem nie powinno zaszkodzić a siane było około 20 września więc wczesny siew to i wczesny T1. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 20 Marzec · Zgłoś post Tak wcześnie to nastepne zabiegi nie pasują , juz masz kolanko że pryskałeś ? , u mnie T1 idzie z regulacją Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 20 Marzec · Zgłoś post @Łukasz poszedł po bandzie zrobił T-0 A miało być skromnie :) Co dałeś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 20 Marzec · Zgłoś post @jarki tarcza łan. Powiedzmy że było pierwsze kolanko takie prawie że. To można łączyć T1 z regulacją? Do herbicydów jest jakiś okres który muszę zachować żeby nie pryskać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 20 Marzec · Zgłoś post Ja wiem że tebukonazol zrobił się tani ale żeby lać bez sensu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 20 Marzec · Zgłoś post Czemu bez sensu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 20 Marzec (edytowany) · Zgłoś post Przeczytaj temat będziesz wiedział. Zobacz czym koledzy pryskaja, w jakim terminie, itd. Mają dużo doświadczenia, nieraz całe życie. A i tak nieraz mają dylematy czy zrobić w ten sposób czy inny. Większość siała w terminie jak Ty a wyjadą na T1 pewnie najwcześniej za dwa tygodnie. Na jaki efekt konkretnie liczysz podając sam tebukonazol? Edytowano 20 Marzec przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 20 Marzec · Zgłoś post Jeszcze niedawno mieliśmy tiofanat i prochlorazu mimo tego nie robiłem T0 Dziś mamy to co mamy a tebukonazol w tym terminie jedynie jako trzecia substancja Dokładnie to co napisał Kolega wyżej przeczytaj a będziesz wiedział Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 21 Marzec · Zgłoś post Ja skusiłem się pierwszy raz, głównie dlatego że ta jedna odmiana pszenżyta mocno ucierpiała po plesni jak śnieg zalegal. No i porównanie produktów na przyszlosc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 21 Marzec · Zgłoś post Kosmicznie brzmi śnieg zalegał , my nie wiemy co to śnieg tej zimy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach