Napisano 11 Maj · Zgłoś post Tutaj też nikt nic nie robi. Prof.Sawińska na YouTube twierdzi, że warto poczekać bo jest 2% porażenia.Zrobić takie T1/T2. Miał być T1protiokonazol i metrafenon...a będzie T2 protiokonazol i miedź systemiczna. Znajomy przyjarał czymś pszenicę. @miwigos jechałeś przez naszą wieś?u Karola L.-po lewej stronie drogi jest siano w pszenicy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 11 Maj · Zgłoś post T1 to jak pisałem cyprodynil proquinazid protio. A na T2 to chyba po taniości tebu +azoksy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 11 Maj · Zgłoś post Nie po drodze , mam lepsza droge do eski Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano środa o 14:57 · Zgłoś post Zmiana planów. Pójdzie Delaro na spóźnione T1 i przyspieszone T2, potem tylko tebu na kłos. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano piątek o 06:24 · Zgłoś post mam dylemat Pszenice a z 3 stron rzepak, Nadaja na wieczor opady i pozniej cos przez 3 dni do wtorku Jechac fungi w dzien czy czy czekac na wieczor do wtorku/srody Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano piątek o 06:26 · Zgłoś post W dzień fungi zboża a jak nie będzie padać to w nocy fungi rzepak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano piątek o 07:22 · Zgłoś post jednak chyba trzeba poczekac, co prawda w cieniu 18, ale na sloncu grzeje porzadnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano wczoraj o 06:23 · Zgłoś post Pryskaliście Kierem coś? Teraz tak sobie wymyśliłem że może być u mnie w pszenicy na T2/T3 ale też się zastanawiam czy bobiku tym nie zrobić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano wczoraj o 08:26 · Zgłoś post Prawie wszystkie uprawy do 2024. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 6 godzin temu · Zgłoś post Tam jest strobiluryna, ja bardzo uważam aby nie opóźniać bo już miałem zieloną słomę w żniwa. Jak popada a często pada w żniwa to wolno oddaje wodę bo żywe jeszcze jest. Trzeba łapać szybko jak dojrzeje bo potem gdy namoknie kłos długo musi stać, ludzie koszą a ja czekam. Ale skład spoko na T2/T3. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 1 godzinę temu · Zgłoś post Zaczyna się wypogadzać i po południu chyba ruszę na pszenicę z Delaro Forte + siarczan magnezu. Waham się czy od razu skrócić ze 2-3 setki Moddus-a czy chwilę odczekać ale nie bardzo jest na co już czekać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 1 godzinę temu · Zgłoś post Mialo byc dzisiaj 19 stopni ale 12 nie przekroczylo jescze, ja dzisiaj odpuszczam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 31 minut temu · Zgłoś post No gdzie, 17 jest. Ładnie obsycha właśnie. Jeszcze ze dwie godziny i lecę, jak myślicie dodać teraz Moddus? Jeden przejazd bym miał już mniej. Czy poczekać na słoneczny dzień bo na razie pochmurno ale ma być za trochę słonecznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach