pasio

Fungicydy

1985 postów w tym temacie

Wszyscy zalecają zmieszać protio z tebu niż dawać je solo.Miało być mokro to też się zastanawiam nad parskaniem.

Jęczmień jary skończony we wtorek:150g protiokonazol+200g azoksystrobina...i robak poroniony acetamiprydem.

Edytowano przez Pałuczanin1981

@barkas poczekaj aż wszystkie pylniki opadną w życie bo biedy narobisz. Z Priaxorem ostrożnie teraz, ja odwaliłem taki manewr to zielona słoma była w żniwa.

A fakt strobi tam jest. To co polecasz na taka pszenice? protio + tebu? czy zainwestowac w elatusa? ale on tez oze wydluzyc wregetacje?

to z zytem jeszcze tydzien poczekam, moze slimaki go caklowicie nie opieprza

W zupełności wystarczy, jak już bardzo chcesz inwestować to basfoliar 36 możesz dorzucić ale ja nie daję, będę robił tylko tebu + cukier + pyretroid.

Czysta energia. Podnosi jakość i MTZ co za tym idzie plon. Daję 5-7 kg. Z tym, że wtedy roślina jest atrakcyjniejsza dla szkodników i chorób.

Ja czytałem trochę coś, po tym jak @ikcomas tu pisał wcześniej na ten temat . Razem z Tebu dobrze to zrobić. Może jak bardzo skrzypionka będzie atakować to bym to razem dał tzn. cukier, tebu i na robala. 

Edytowano przez sapek2

Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się