Napisano czwartek o 12:53 (edytowany) · Zgłoś post Wszyscy zalecają zmieszać protio z tebu niż dawać je solo.Miało być mokro to też się zastanawiam nad parskaniem. Jęczmień jary skończony we wtorek:150g protiokonazol+200g azoksystrobina...i robak poroniony acetamiprydem. Edytowano czwartek o 12:55 przez Pałuczanin1981 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano wczoraj o 06:17 · Zgłoś post @barkas poczekaj aż wszystkie pylniki opadną w życie bo biedy narobisz. Z Priaxorem ostrożnie teraz, ja odwaliłem taki manewr to zielona słoma była w żniwa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano wczoraj o 08:37 · Zgłoś post A fakt strobi tam jest. To co polecasz na taka pszenice? protio + tebu? czy zainwestowac w elatusa? ale on tez oze wydluzyc wregetacje? to z zytem jeszcze tydzien poczekam, moze slimaki go caklowicie nie opieprza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano wczoraj o 08:52 · Zgłoś post W zupełności wystarczy, jak już bardzo chcesz inwestować to basfoliar 36 możesz dorzucić ale ja nie daję, będę robił tylko tebu + cukier + pyretroid. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano wczoraj o 10:01 · Zgłoś post Co cukier daje? Ile? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano wczoraj o 10:14 · Zgłoś post Czysta energia. Podnosi jakość i MTZ co za tym idzie plon. Daję 5-7 kg. Z tym, że wtedy roślina jest atrakcyjniejsza dla szkodników i chorób. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano wczoraj o 12:10 · Zgłoś post na ile litrow 250? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano wczoraj o 12:13 · Zgłoś post Tak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano wczoraj o 12:25 (edytowany) · Zgłoś post Ja czytałem trochę coś, po tym jak @ikcomas tu pisał wcześniej na ten temat . Razem z Tebu dobrze to zrobić. Może jak bardzo skrzypionka będzie atakować to bym to razem dał tzn. cukier, tebu i na robala. Edytowano wczoraj o 12:26 przez sapek2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano wczoraj o 12:48 · Zgłoś post No tak robię, patrz kilka postów wyżej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano wczoraj o 18:42 · Zgłoś post Przesadzacie z tym cukrem i innymi cudami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 23 godziny temu · Zgłoś post Testowałeś? Ja dwa lata, głupot nie piszę na forum. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 13 godzin temu (edytowany) · Zgłoś post Na oko czy ważone, nie mam zamiaru wabić szkodniki, chyba rozpuszczasz ten cukier w jakimś naczyniu , ja bym musiał w mauzerze na opryskiwacz 4 tyś Edytowano 13 godzin temu przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 11 godzin temu · Zgłoś post W rozwadniaczu spokojnie rozpuścisz, można też melasę. Tak, ważone MTZ, zawsze miałem problem z niską masą tysiąca ziaren. Dużo towaru było ale nie było wagi, teraz towaru tyle samo a waga inna. Przy wysoko wydajnej pszenicy masa hektolitra zwiększona o jeden tylko gram zwieksza plon o prawie 100 kg. To tyle ile zgubisz za kombajnem. Tak samo jak walczymy o zgubione pięterka. Jedno zgubione to blisko tona plonu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 10 godzin temu · Zgłoś post @ikcomas zająłeś godnie Jarka miejsce. :) Jadę wieczorem w pszenicy:protio 150+tebu 125+śmierdziel-to dorzucę 5/7kg na HEKTAR???<-znaczy się.Na działce 3ha będzie test ewentualnej różnicy. Skoro wabi robale to ich Mospilan nie załatwia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 9 godzin temu · Zgłoś post @ikcomas A do czosnku sie sprawdzi? Tylkp z fungi ja tam daje 600 l ha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 5 godzin temu · Zgłoś post Mospilan da radę. W czosnku nie mam pojęcia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 1 godzinę temu · Zgłoś post Niską masa , to jaka miałeś gęstość , o ile poprawia ten cukier ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 1 godzinę temu · Zgłoś post 68-70 miałem mimo, że ziarno na oko było grube ładne a teraz wychodzi mi 74-76 na tej samej odmianie a ziarno wizualnie niczym sìę nie różni od tego co było kiedyś. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach