Posted February 25, 2021 · Report post a jakie dawki Priaxora i epoksykonazolu? Litr Priaxora i 0,6 l Epo (125g/l)? Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 25, 2021 · Report post No to jest już wtedy ful wypas. Jeśli zbierasz 8+ to może warto, inaczej to można trochę przyciąć dawki albo dac samego Priaxora Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2021 · Report post Co to za dawki od 0,75 do 1,5l.Ta niższa to w mieszaninie?Z czym to mieszać,bo epoksy nie zdobędę. Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2021 · Report post Zamiast wspomnianego epoksykonazolu każdy inny triazol będzie ok W składzie priaxora jest strobiuryna czyli typowo na T2 Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2021 · Report post a z czym na T1 lecicie? już wybrane? Boogie, Delaro, Unix z Ternem czy może RevyFlex? Co lepsze? Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2021 · Report post Jak co roku morfolina na 100% pewnie + prochloraz i resztki propikonazolu Co zamiast tego ostatniego jeszcze nie wiem raczej inny triazol Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2021 · Report post Input triple na późno siane delaro Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2021 · Report post Jeszcze nie mam cen to jeszcze nie wybrałem konkretnie. Z T1 mam największy problem; zastanawiam się nad Delaro, Input 460 lub inne wynalazki z bayera albo mieszanina prochloraz + fenpropidyna + protiokonazol. na T2 będzie 1L Priaxor + protiokonazol lub Myreso Pra (0,5-0,8l/ha) mefentriflukonazol a na T3 sam tebu lub tebu+prochloraz Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2021 · Report post Gdzie to w mojej okolicy dostać? Trza będzie Kurkę odwiedzić przed Wielkanocą.Wykluczyć czego nie mają(priaxor mieli). @jarki ten sam program ochrony w przypadku Killimanjaro po Killimanjaro? Bo mnie to nie minie.Jak i siew w pierwszej dekadzie listopada. Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 27, 2021 · Report post Dręczy mnie to pytanie od samego początku i powiem Ci że odpowiedzi nie mam Z jednej strony wiadomo że choroby podsuszone w większym nasileniu Z drugiej strony czy na tyle żeby dodatkowo coś dodawać? Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 27, 2021 · Report post A trzeba było dobrze zaprawic.... Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 27, 2021 · Report post Dobrze oczywiście gadasz trochę tam jesienią namieszałem Fludioksonil fluksapyroksad tritikonazol i tebukonazol Czy to wystarczy pojęcia nie mam Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 1, 2021 · Report post Na niektórych polach jest sporo pleśni. Jakiś zabieg czyszczący by się przydał chyba jednak, co oprocz tiofanatu polecacie Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 1, 2021 · Report post Poważnie chcesz zaraz coś podać? Tiofanat metylowy to 80-90 zł/ha trudno taniej coś znaleźć Jeśli mieszanina żeby wzmocnić-rozszerzyć dzielenie to morfolina 37 minut temu, lokizom napisał: Jęczmień piękny, żyto średnio wygląda będą wypady, a pszenzyto na zdjęciu, raczej do przeorania. Dzisiaj zrobię test ale nie daje wielkich nadziei. U sąsiadów jest jeszcze gorzej bo siali wcześniej i gęsto Jeśli miejscami tak wygląda reszta zbóż to musisz jeszcze sporo zaczekać Musisz mieć na CO pryskać Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 1, 2021 · Report post Tak tak to oczywiste że bez liści nie ma co pryskac. Niestety zapowiadane ochłodzenie nie pomoże moim zbozom Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 1, 2021 · Report post Ale będzie sporo dalej w kalendarzu może ciepłej i większy wybór ŚOR Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 1, 2021 · Report post Prochloraz + morfolina nic racjonalnego działającego w niskich temperaturach nie ma oraz w miarę cenowo Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 1, 2021 · Report post Np. fossa którą od kilku lat dawałem z propikiem efekt zadowalający był Ale mimo wszystko 5°C to moim zdaniem za mało ale 10 już będzie ok Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 3, 2021 · Report post Plan 2021 na razie tylko dwa zabiegi bo nie wiem co dalej T1: Fenpropidyna 380g, Prochloraz 345g, Tebukonazol 200g T2: Piraklostrobina 140g, Epoksykonazol 100g, Protiokonazol 150g Co dalej pojęcia nie mam zależy od pogody może jeszcze T3 i T4 ?? A może tanie T3 tebu/tiofanat Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 10, 2021 · Report post Pytanko delaro czy priaxior jest lepszy na t2? Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 10, 2021 · Report post a Priaxor na T2 + ewentualny triazol (tebu/protiokonazol). Opryski na pszenicę wybrane: Jak będą warunki to zrobię zabieg czyszczący 0,4L Corbel, na T1 0,9L Delaro, T2 Revysky w dawce 1-1,2 + 0,4 azostrobiny 250 wszystko zależy do pogody. T3 samo tebu lub z dodatkiem prochlorazu. lub 0,5 L AsPik 250EC ( tebu + protio) Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 10, 2021 · Report post T1 - proline max 0,75 +tonki 0.1 +canopy 0,8 +li 700 0,5 . Ostatnie lata capalo najczęściej robione. Czy warto zmienić? Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 10, 2021 · Report post Widzę kombinacja Agrii Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 11, 2021 · Report post Artemis w dawce 2l zobaczymy co wyjdzie. Share this post Link to post Share on other sites