Napisano Październik 5, 2020 · Zgłoś post Trudno mi uwierzyć ale po jesiennym zabiegu Expert met + chlorosulfuron było dość czysto Jeszcze DFF nigdy nie stosowałem jakoś sobie dotychczas radzę z fiołkiem Ostatnio bodziszek wcale nie taki drobny się potrafi w dołkach panoszyć Raczej w tym kierunku muszę interweniować tylko czym? @Łukasz miotłę MUSISZ wykończyć już jesienią kiedy jeszcze jest mała Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 5, 2020 · Zgłoś post Wiem, w tamtym roku nie miałem czasu bo byłem w ciągłych delegacjach w pracy i siałem na szybkości a jak wracałem z delegacji to już było późno. W tym roku czekam mam środek już zakupiony tylko nie wszędzie równo wzeszła i nie wiem czy pryskać czy poczekać aż wszystko wzejdzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 5, 2020 · Zgłoś post DFF działa też na miotłę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 5, 2020 · Zgłoś post Mnie wcisnęli: 0,3l Cevino(FLUFENACET)+0,2 Saper(DFF)+0,04Rassel(FLORASULAM)/1ha tylko na jeden liść pszenicy MOCNE?! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 6, 2020 · Zgłoś post Pszenica jeszcze nie odchwaszczona a tu już ta faza, spytacie dlaczego a no bo mokro i problem z wyjazdem może być Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 6, 2020 · Zgłoś post @barts widzę Twoja ostro idzie. Ja jestem przygotowany na dobre warunki pod koniec tygodnia. Liczę na jeden zabieg jesienny, dlatego dosyć drogo robię. 3 kombinacje jednak: 1. Picona(pendimetalina, pikolinafen)-2l/ha Lentipur Flo (chlorotoluron) - 1,5l/ha chlorosulfuron- 8 g/ha 2. Arnold (diflufenikan,flufenacet)-0,4 l/ha chlorosulfuron- 8 g/ha chloropyralid- 0,1 l/ha 3. Bacara Trio (diflufenikan, flufenacet, metrybuzyna) - 0,4 l/ha flufenacet- 0,15 l/ha chlorosulfuron- 8 g/ha Która kombinacja wg Was najbardziej skuteczna powinna być. Do tego Bacara Trio chcę dodać tego flufenacetu jeszcze bo podobno jest tam go za mało i przepuszcza miotłę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 6, 2020 · Zgłoś post To ile go tam jest?że dokładasz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 6, 2020 · Zgłoś post przy mojej dawce 80g Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 6, 2020 (edytowany) · Zgłoś post Nie dla mnie takie kombinacje ,wole proste zasady jeden środek Edytowano Październik 6, 2020 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 6, 2020 · Zgłoś post To faktycznie mało.Standardowe rozwiązania w dawce mają 150g/ha. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 6, 2020 · Zgłoś post pierwsze rozwiązanie brzmi ciekawie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 6, 2020 · Zgłoś post @miwigos też z reguły lubie prosto ale mamy takie czasy, że już się nie da zrobić zabiegu tylko na 2-3 substancjach żeby obyło się bez wiosennej poprawki. Ja lubie (musze) mieć sprawę z chwastami zalatwione na jesieni z kilku powodów: na wiosnę nie ma czasu, mam niemiłe doświadczenia z poprawkami wiosennymi, za często tutaj na północy trafiają się przymrozki i można zrobić sobie sporo szkody, no i ogólnie wegetacji rusza dość późno i temperatury nieraz dobre do zabiegu ciężko znaleźć, a im później tym drożej. Dlatego próbuje na raz na jesieni załatwić sprawę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 7, 2020 · Zgłoś post Daj 0.55 bacary i sulfonylomocznik Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 7, 2020 · Zgłoś post W 100% działanie na jesień nie wierze ,chyba że będzie zima i 3 miesiące bez wegetacji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 7, 2020 · Zgłoś post Dlaczego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 7, 2020 · Zgłoś post Dobra wiem że mniejsze dawki ale cztery substancje aktywne to jednak mordowanie roślin Moim zdaniem lepiej i taniej będzie jesienią miotła a wiosną dobijamy dwuliścienne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 17, 2020 · Zgłoś post Wysechły pola do oprysku? Okno pogodowe się zapowiada. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 17, 2020 · Zgłoś post Wczoraj 2/3 opryskałem oczywiście Expert met część z + Szło zauważyć gdzie było orane dlatego jedno pole tylko przy granicy Reszta po niedzieli tam górki z gliną ale jestem spokojny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 18, 2020 · Zgłoś post a u mnie lej już tydzień, w tamtą sobotę opryskałem połowe i teraz dopiero chyba w listopadzie wjadę moją C330 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 18, 2020 · Zgłoś post Szybciej nim wjedziesz niż ci co mają duże -ciężkie opryskiwacze ,w dodatku na wąskich kołach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 1, 2021 · Zgłoś post Robiliście już poprawki herbicydowe? Tu sporo rolników wczoraj i dziś pryskało ale to chyba pierwszy zabieg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 1, 2021 · Zgłoś post Poprawki zbędne. Tylko 0,5ha pszenżyta(tolurex+fundamentum). Dziś mżyło,jutro zimno i przymrozki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 1, 2021 · Zgłoś post U mnie bez poprawek będzie, jest praktycznie czysto na każdym polu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 1, 2021 · Zgłoś post Przypomnij po czym tak czysto? Ja tym razem raczej tradycyjne poprawię ale nieco później Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 2, 2021 · Zgłoś post Czysto po:Cevino+Saper+Rassel. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach