Napisano Październik 16, 2021 · Zgłoś post Jaka jest minimalna tęperatura żeby opryskać pszenicę ekspert met + legato żeby to miało ręce i nogi bo ciężko o porządne okienko pogodowe jak nie pada to wieje i różne inne anomalia pogodowe :))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 16, 2021 · Zgłoś post Dnia 24.09.2021 o 03:36, lokizom napisał: @sapek dajesz to w jakiej fazie? Szpilka chyba nie? 3 liscie pewnie? ... dałem w fazie 3 liści czyli tak na granicy stosowania tych substancji... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 16, 2021 · Zgłoś post @mieto35 ja bym zbytnio nie zwlekał temperatury teraz bez przymrozków Zielsko urośnie to wiadomo że będzie trudniej zwalczyć Ktoś tu pisał o zaraz po siewie pryskaniu expertem @ansu Ty ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 17, 2021 · Zgłoś post Tu teraz albo mżawka albo wiatr,a pszenżyto ma trzy liście. Pszenica wschodzi masakrycznie nierówno. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 17, 2021 · Zgłoś post @jarki dzięki , pszenica ma dwa liście , to tylko jak nie będzie dużego wiatru to trzeba opryskać i się nie zastanawiać :)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 17, 2021 (edytowany) · Zgłoś post Mi jeden opryskiwacz mocno zniszczyl jeczmien ozimy po zabiegu herbicydowym. Jak konczylem pryskac przyszla lekka mzawka i rosliny nie zdazyly wyschnac do nocy a byl przymrozek. Spalilo prawie wszystkie lisie jeczmienia, nie wiem czy cos z niego bedzie. Mam pierwszy raz taka sytuacje z takim popaleniem. Expert+pendi+dff Edytowano Październik 17, 2021 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 17, 2021 · Zgłoś post Wertuje gazetę z Osielska i w tabeli te same substancje mają różne BBCH do stosowania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 17, 2021 (edytowany) · Zgłoś post Bo mgła czy nawet lekka mżawka jest nawet wskazana ale nie przymrozek U Ciebie było jeszcze gorzej bo rośliny nie zdążyły wyschnąć po zabiegu To jest stres spotęgowany ale możliwe że się odbuduje bo korzenie ok A i jeszcze wskazuje jak delikatną rośliną jest jęczmień O tym też wiele razy się przekonaliśmy Dnia 12.10.2021 o 09:13, miwigos napisał: Expert możesz zaraz po siewie dać, Przepraszam to Ty @miwigos o tym pisałeś Masz jakieś doświadczenie? Edytowano Październik 18, 2021 przez jarki Połączenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 18, 2021 · Zgłoś post W tym roku 3 ha też pryskałem na gołą ziemie ,lepiej na gołą niż na 3 liść , a najlepiej krótko przed deszczem, tak było w 2020 tylko 20 % pola poprawka na dwuliścienne na wiosnę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 18, 2021 · Zgłoś post W mieszaninie z DFF,na gołą ziemię.Ten też jest doglebowy. Jutro w pszenżycie nalistnie. Pszenica z 28.09 dopiero wyszpilkowała. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 18, 2021 · Zgłoś post Do expertu dodawałem jedynie 7-8 g tribenuron metylu, jak pryskalem na 2-3 liść , DFF nigdy nie używałem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 18, 2021 · Zgłoś post Ja wiem jak i kiedy najlepiej stosować expert met bo od 2008 roku robię to Pryskałem pszenicę i jęczmień solo ale również często z dodatkiem czegoś Zdarzało się że były miejsca gdzie zboże jeszcze nie wzeszło bo był sucho Ale Ty @miwigos piszesz że robiłeś to kolejny raz z wyboru dobrze rozumiem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 19, 2021 (edytowany) · Zgłoś post Tak w pszenicy ozimej pryskałem kilka razy zaraz po siewie 0,35 + diflufenikan 500 0,1l. Diflufenikan wspomaga w niszczeniu miotły i jedyny skuteczny preparat na fiołka Edytowano Październik 19, 2021 przez ansu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 19, 2021 · Zgłoś post Panowie jedno jest pewne expert jako mieszanina miotłę załatwia Wiadomo że nie jakąś wielką na wiosnę ale zgodnie z zaleceniami Miałem kiedyś problemy z opryskiwaczem mimo to dobrze zadziałał Moim zdaniem dowodzi to że w niższej dawce też miotła padnie Jego działanie jest doglebowe i nalistne dlaczego rezygnować z drugiego Oczywiście wspomagając też powinniśmy patrzeć czym i kiedy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 19, 2021 · Zgłoś post Tak z wyboru żeby zakończyć pryskanie na chwasty i umyć opryskiwacz do rzepaku, kiedyś też zdarzyła się awaria i 20 % mniejsza dawka ,miotły nie było Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 19, 2021 · Zgłoś post W fazie szpilki pszenicy dodałem 0,15l DFF do Expert Met.Zobaczę,czy będę przesiewał? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 19, 2021 · Zgłoś post Ja jeszcze zwlekam bo wschody jakoś niemrawe Raczej jednak expert met solo a wiosną zdecyduję co dalej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 19, 2021 · Zgłoś post Pszenżyto ma trzy liście to po całości.Na pszenicy test mieszaniny na 10% powierzchni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 3, 2021 · Zgłoś post Już traciłem nadzieję że uda się pszenicę w tym roku opryskać A jednak dziś bardzo cicho mglisto i wilgotnie cały dzień Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 3, 2021 · Zgłoś post U mnie mikstura działa i szpilkującej pszenicy nic nie zaszkodziło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 4, 2021 · Zgłoś post Po oranym jest generalnie mniej chwastów ale jest rzepak co mnie zdziwiło To ile lat takie nasiona muszą być w ziemi żeby straciły siłę kiełkowania Jest ich mało ale pole obok bez orki dosłownie zero rzepaku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 5, 2021 · Zgłoś post O ile dobrze pamiętam , to po siedmiu latach mogą jeszcze z kiełkować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 6, 2021 · Zgłoś post Orane - nie orane to trochę inne chwasty w nieoranym więcej samosiewów bezpośrednio po. Ale jak mam np po rzepaku nie orane pod pszenicę, a później buraka to w buraku już rzepak nie jest dużym problemem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 6, 2021 · Zgłoś post Zgadza się dlatego orke robie tylko pod rzepak i buraki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 6, 2021 · Zgłoś post No tak pola są tuż obok orka była tylko na jednym i widać to bardzo wyraźnie Po pługu praktycznie zero bodziszka a na nie oranym od groma To dwie bardzo wyraźnie różnice w zachwaszczeniu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach