Napisano 5 Marzec · Zgłoś post Wiele czynników ma wpływ ale największy kategoria gleby Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 7 Marzec · Zgłoś post Panowie jakieś doświadczenia z wiosenną walką z fiołkiem ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 14 Marzec · Zgłoś post Mustang Forte ale odchodzę od niego ze względu na pozostałości. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 14 Marzec · Zgłoś post Mustang forte ostatnio szału nie robi Jakieś inne sprawdzone pomysły, DFF ma ktoś doświadczenie ? Obawiałem się o miotłę ale zaczyna ginąć czyli Expert jednak działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 14 Marzec · Zgłoś post Ja użyłem BIZON na jesień, teraz jak robiłem T1 nie widziałem chwastów, ale muszę czymś opryskac na wszelki wypadek. czym by można było to wykonać? oczywiście nie za drogo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 14 Marzec (edytowany) · Zgłoś post To zależy czy są uciążliwe chwasty, jak zwykła poprawka to żadna filozofia i zrobić czymkolwiek aby nie powielać substancji czynnych. Mustang Forte odpada bo dublujesz ale może być zwykły Mustang, Gold, Chwastox etc. Edytowano 14 Marzec przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 14 Marzec (edytowany) · Zgłoś post Dnia 7.03.2025 o 22:31, jarki napisał: Panowie jakieś doświadczenia z wiosenną walką z fiołkiem ? granstar ultra - tanio skutecznie, dlugie okno stosowania i zero przeciwskazan dla rosliny nastepcej + fluroksypry - to czyszcza wszystko poza miotla no i wyrosnietym chabrem Edytowano 14 Marzec przez barkas dopisek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 14 Marzec · Zgłoś post Co Ty pierd.... , jak pamiętam to granstarowate były sulfonylomocznikami czy się coś zmieniło? A jak tak to wiesz ze ,,zero przeciwskazan" nie jest prawda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 14 Marzec · Zgłoś post Sulfonylomocznik tak ale akurat ten działa tylko nalistnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 14 Marzec (edytowany) · Zgłoś post 1 godzinę temu, lokizom napisał: Co Ty pierd.... , jak pamiętam to granstarowate były sulfonylomocznikami czy się coś zmieniło? A jak tak to wiesz ze ,,zero przeciwskazan" nie jest prawda Akurat dobrze pierd...:) granstar ultra tylko nalistnie dziala. W lipcu sialem czesto poplony ze straczkowych, po zbozach pryskanych tym srodkiem w okolicach poczatku kwietnia i zadnych problemow. To akurat sprawdzone To kiedys z glean'em byl problemy = chlorosulfuron z grupy sylfunomocznikow - zalegla w glebie nawet powyzej 24 miesiecy. z tymi powyzej nie ma problemu Edytowano 14 Marzec przez barkas dopisek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 14 Marzec · Zgłoś post Kiedyś co roku dawałem mieszaninę granstaru z chwastoxem, zwykle po pół normalnej dawki, przy mocnym zachwaszczeniu 2/3 dawki. Zawsze to było skuteczne i zawsze wychodziło tanio. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 20 Marzec · Zgłoś post @barkas na Twoją odpowiedzialność będzie granstar ultra ;) Poważnie mówiąc jestem zaskoczony tym co wypisują jeśli chodzi o chwasty Myślę o pełnej dawce bo faktycznie następstwo wygląda dobrze, na etykiecie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano środa o 13:03 · Zgłoś post Jaki koszt granstara Czytałem fundamentum,trzy substancje 43zł/1ha. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano środa o 19:16 · Zgłoś post Myślę o pełnej dawce i jestem ciekawy na ile to prawda że fiołek wrażliwy Koszt ponad 50 zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano czwartek o 06:36 · Zgłoś post W moim atlasie tribenuron , na fiołka nie jest wymieniony. Tifensulfuron przy 11gr. 50% skuteczny, w ultraSX jest po 25% substancj W zaleceniach ochrony roślin granstar solo , średnio, a ten łączony tribenuron że jest wrażliwy Aminopyralid 9-12gr.wystarcza ale jego nie chcesz dawać. Kiedyś lintur u mnie załatwiał. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 2 godziny temu · Zgłoś post Zabieg herbicydowy wykonany się okaże co ten granstar ultra jest wart Mustang forte ostatnio zawodził Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 2 godziny temu · Zgłoś post 21 minut temu, jarki napisał: Zabieg herbicydowy wykonany się okaże co ten granstar ultra jest wart Mustang forte ostatnio zawodził tylko cieppliwosci bo on wizualnie dziala dopiero po 2-4 tyg:) jakie chwasty i o ktorej pryskales? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach