Napisano Kwiecień 16, 2021 (edytowany) · Zgłoś post @Pałuczanin81 To idź zobacz. Edytowano Kwiecień 16, 2021 przez ansu 1 osoba lubi to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 16, 2021 · Zgłoś post @ansu-rośnie tyle wiem-a BBCH to po 20 latach gospodarzenia moja "stopa achillesowa ". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 16, 2021 · Zgłoś post Już nawet nie pięta, a stopa... Nie jest tak trudno porównać roślinę do zdjęcia w smarku, a tam wszystko jest opisane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 16, 2021 · Zgłoś post Biorę pod uwagę głównie kalendarz. Skoro rok temu sypałem nawóz to w tym roku też muszę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 16, 2021 · Zgłoś post A nie wystarczy co drugi? Może coś zostało z poprzedniego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 17, 2021 · Zgłoś post Ostry nożyk, żyletka. Przecinasz z góry na dół Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 17, 2021 · Zgłoś post @Marecki po suchym roku kiedy plony słabe należy zmniejszyć dawkę N Natomiast w tym roku jest wręcz przeciwnie wiem że ironizowałeś Ja prawdopodobnie w połowie przyszłego tygodnia z azotem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 17, 2021 · Zgłoś post Pierwsze kolanko zaczyna być ,na moją saletre spadło 15 mm deszczu ,więc powinno być OK Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 22, 2021 · Zgłoś post Dnia 17.04.2021 o 19:24, miwigos napisał: Pierwsze kolanko zaczyna być ,na moją saletre spadło 15 mm deszczu ,więc powinno być OK Skąd jesteś, że tyle padalo? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 22, 2021 (edytowany) · Zgłoś post Pisze w profilu Swój też uzupełnij Edytowano Kwiecień 22, 2021 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 22, 2021 · Zgłoś post U mnie prawie 5mm, nie ma co ukrywać pomoże to drugiej dawce N, i też na pewno trochę roślinom. Konkretnego deszczu tej wiosny jeszcze nie było, ale jak przyjdzie ciepło w maju to rośliny potrzebują sporo wody, musi znów padać w maju, szczególnie od 10 maja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 22, 2021 · Zgłoś post Na moją białą trochę spadło wody wystarczy oby jak mówisz w maju Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 16, 2021 · Zgłoś post 29 minut temu, miwigos napisał: Czyli 100 N starczy ,skoro 80 N z groch , mało mi się wydaje ,jak to nawozić W ubiegłym sezonie dałem 150N/ha dla 10t zabrakło azotu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 16, 2021 · Zgłoś post Po grochu 150 N ,to rzepaku ponad 200 N by musiało być , coś nie pasuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 16, 2021 · Zgłoś post @miwigos już dałeś czy w planach jeszcze? Normalnie to w ozimej daję 150-180 do pierwszego kolanka i czekam na rozwój sytuacji. Jara po buraku startuje ze 120 do strzelania w źdźbło i dalej pompuję mocznikiem dolistnie tak po 10kg N/ha w zabiegu z siarczanem magnezu 4-5% + inne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 16, 2021 (edytowany) · Zgłoś post Ja dałem 142 N i teraz 35 N po rzepaku Edytowano Maj 16, 2021 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 16, 2021 · Zgłoś post 1 godzinę temu, miwigos napisał: Po grochu 150 N ,to rzepaku ponad 200 N by musiało być , coś nie pasuje Tak po grochu dokładnie 152N/ha Teraz Was zadziwie właściwie to już chyba pisałem Po rzepaku w ubiegłym roku dostała dokładnie 133N/ha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 16, 2021 · Zgłoś post Po grochu dałem około 100 i leżała Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 16, 2021 · Zgłoś post Pomyliłem się dostała nie 142 tylko 154 N Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 16, 2021 · Zgłoś post Te 130N daję "na pamięć"po wszystkich przedplonach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 17, 2021 · Zgłoś post Nie powinieneś zawsze wszystkich pszenic traktować szablonowo Przedplon to jedno ale liczy się stan uprawy i cel jaki chcemy osiągnąć Szablonowo to można podejść do PK choć z tym też bym polemizował Natomiast azot jest bardzo ruchliwy a wpływ na roślinę ma kluczowy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 17, 2021 · Zgłoś post Słabo mocznik na te zimnicę. Saletra poszła na Comandora i też trudno cokolwiek porównać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 17, 2021 · Zgłoś post Piszemy od LAT że mocznik to zły pomysł na szczęście to już były pomysł Całkiem poważnie mocznik do nawożenia jarej OK Pogłównie to w tym roku maj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 18, 2021 · Zgłoś post Jakiej konkurencyjnej gazety by nie otworzył,każą mijać w nawożeniu pogłównym ten z inhibitorem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 18, 2021 · Zgłoś post A ja słyszałem, że ten mocznik z inhibitorem to na jesieni lub zimą najlepiej stosować. Szczególnie tam gdzie problem wjechać wczesną wiosną. …. Bo po mrozie przecież nie wolno, prawo zabrania na zamarzniętą ziemię. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach