Napisano Marzec 25, 2017 · Zgłoś post No właśnie, tu też mam zagadkę. Czy słoma z łubinu po sieczkarni i na zimę obornik to nie będzie za dużo? Obornik sezonowany, przerobiony, nie świeża słoma z gównami. Jedynie taka opcja wchodzi w grę, bo potem od obornika do łubinu mijają tylko trzy lata, więc później nie mogę tego zrobić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 25, 2017 · Zgłoś post Myślę że owies polubi takie warunki :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 25, 2017 · Zgłoś post Na tym właśnie mi zależy. U mnie to najbardziej niezawodne zboże. I przydatne przy okazji. W drugim roku żyto też nie powinno być złe. Myślałem o jęczmieniu, ale nie chcę już tak bardzo pól rozdrabniać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 25, 2017 · Zgłoś post Marecki co Ty masz za "czarnoziem"???(łubin,owies,żyto!) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 25, 2017 · Zgłoś post Mam ziemie agroturystyczne. ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 25, 2017 · Zgłoś post Agroturystyczny pomyśl nad pszenżytem to bardzo wdzięczna roślina Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 25, 2017 · Zgłoś post Ozime rok temu mróz zjadł. Poprzednie dostawały transformacji w żyto. A jare to niewypał, nierówno dojrzewa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 26, 2017 · Zgłoś post Jarki-na agroturystycznych ziemiach to i pszenżyta wysiadają-kuzyn ma "piaśnicę" i wrócił do żyta.No chyba,że teraz są inne odmiany? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 26, 2017 · Zgłoś post Ziemia jak u mnie właśnie, na niektórych kawałkach nawet IV klasy nie ma. Obornik, stanowisko, a niekiedy nawet jak w zeszłym roku i to nie wystarczy. Żyto jak juz to mieszaniec, ale ta cena, a plonowanie jak pszenzyto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 31, 2017 · Zgłoś post @lokizom tylko trawa nasienna to chyba zajęcie pola więcej jak na jeden sezon @jarkitwój płodozmian to: pszenica -> groch -> rzepak? czy jeszcze coś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 31, 2017 · Zgłoś post TU dla" Rolnasu" 4 sezony trawka rośnie- zbiór na "Piotra i Pawła" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 31, 2017 · Zgłoś post U mnie po sezonie trawę mają, a po trawie rzepak zazwyczaj. Ciekawe jak to im wychodzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 31, 2017 · Zgłoś post U mnie też powinien być czwarty sezon dla tej firmy ale o tym już pisałem Koniec czerwca zbiór grochu to jakiej badziewie teraz wiem dlaczego taki materiał Ja kosiłem po 20 lipca do 28 tylko w tym roku 8 sierpnia z wiadomych powodów @maslak88 tak tylko te trzy rośliny wiadoma powinno być więcej ale kto dziś ma długi płodozmian Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 31, 2017 (edytowany) · Zgłoś post I tak nie jest źle. Zazwyczaj mają zboza- rzepak tylko Edytowano Sierpień 31, 2017 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 31, 2017 · Zgłoś post Miałem przez LATA rzepak pszenica jęczmień wszystko ozime było dobrze ale chciałem lepiej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 31, 2017 (edytowany) · Zgłoś post a nie myślałeś może nad kukurydzą - chociaż to też zboże, ale jednak trochę inne? jak sprzyjający rok to i pszeniczkę zasiejesz, a wynik ekonomiczny z kukurydzy wcale nie musi być gorszy od pszenicy Edytowano Sierpień 31, 2017 przez maslak88 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 31, 2017 (edytowany) · Zgłoś post Jak go znam to na to na pewno go nie namowisz. Nie zawsze chodzi o wynik ekonomiczny... Edytowano Sierpień 31, 2017 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 31, 2017 · Zgłoś post No to ja Was zastrzelę - ostropest !? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 31, 2017 · Zgłoś post ...kłuje krowę po wymieniu,gospodarza po jajcach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 31, 2017 · Zgłoś post No to może gryka? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 31, 2017 (edytowany) · Zgłoś post 9 godzin temu, lokizom napisał: Jak go znam to na to na pewno go nie namowisz. Nie zawsze chodzi o wynik ekonomiczny... Dobrze GO znasz ;) Jakbym miał zasiać drugą roślinę trawiastą to będzie to jęczmień Kolejny wybór to jeszcze raz pszenica może pszenżyto qq mnie nie interesuje Gryka na mojej ziemi ojciec by się w grobie przewrócił Edytowano Sierpień 31, 2017 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 1, 2017 · Zgłoś post Pszenica po pszenicy?ani płodozmian ani wynik ekonomiczny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 1, 2017 · Zgłoś post Zgoda ale jak zasiejesz pszenżyto o nie ZADBASZ to już jest kiepski przedplon dla rzepaku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 1, 2017 · Zgłoś post @jarki a siałeś w tym samym sezonie rzepak po grochu i rzepak po zbożu? Jak tak to jaka różnica w plonie, że tak się uparłeś na ten groch? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 1, 2017 · Zgłoś post @maslak88-po jęczmieniu jarym i mięszance z-s jest spora różnica @jarki-u mnie zawsze po pszenżycie były buraki (buraki->jęczmień jary->rzepak oz.->pszenica oz.->pszenżyto oz.->buraki jare) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach