Pałuczanin81

Farmer-chat

2,814 posts in this topic

@Marjetskij Ty chacieł gawarits pa ruskij jazyk z ukraincam? Toż tu kak by Ty chacieł dagawaric sie z giermańcem. Ukraińskij i rasijskij eta dwa raznyje jazyka

Byli u mnie kiedyś ludzie stamtąd i właśnie po rosyjsku szła gadka. Pani ze złotymi zębami z Charkowa tylko tak chciała rozmawiać. Ten wczoraj też. Dla niego to normalne było.

@agromatik, ten chat to poniekąd jak kolega od flaszki. :P

Dobrze, zacząłem-to tak jakbym postawił NA ZACHĘTĘ i poszedł do domu,a później słuchał jak po promilach baby wpier...dostają?

Jakie znowu mnie nie ma? A może ja się nie zgadzam na Twoje wyjście? Siedzisz tu razem z nami i tyle. I szkła nie blokuj. ;D

Masz ich 38% do wyboru-reszta po ekshumacji smoleńskiej skompletują?

Czemu nie warto?

Nie było innych tematów, to zeszło na ruski. Ale pisz z nami, to zostawimy język towarzyszy.

Jakby Tobie pół rodziny UPA wymordowała-to też by się źle kojarzyło

Dziadek siedział w łagrze, bo nie chciał oddać ziemi pod kołchoz i przeżył jedząc robaki.

Ja osobiście nie darzę sympatią np obecnej formy władzy w tamtym kraju. Ale do języka nic nie mam. Gdybym miał, to tak samo musiałbym unikać niemieckiego, angielskiego, włoskiego itd. Tyle że nie ma sensu tak emocjonalnie do tego podchodzić. Bo równie dobrze z powodu niektórych istniejących np na wiejskiej przestałbym gadać po polsku, a nie odzywać się i nie pieprzyć głupot nie lubię i nie potrafię. 0yahoo.gif

Paluczan, ale upa to nie ruski

Kurczę jeden pa rusku z ukraincem gada, drugi nie lubi ruskiego bo upa.

Marecki walnij coś po kaszebsku, a nie czekaj Tusk :)

Tyle że słabo znam ten język, bo go raczej mało używam. Niewygodny jest. Na dodatek szwagier też Kaszub, mieszka tylko 20km ode mnie i gada inaczej, niż moi sąsiedzi. U mnie mówi się wziańć, oni mówią wzonc, a chodzi o wziąć. I bądź tu mądry...