Napisano Lipiec 7, 2018 · Zgłoś post Co jeden to bardziej wstydliwy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 7, 2018 (edytowany) · Zgłoś post @WojteqWynik obarczony dużym błędem. Całe pole zweryfikuje plon Czyli u @miwigos nie musi padać a odda min. 3t Edytowano Lipiec 7, 2018 przez jarki Wojteq Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 7, 2018 · Zgłoś post Patrzałem dziś z łuszczyn i rzeczywiście ziarno całkiem całkiem jak na ten rok Tylko tych łuszczyn coś bardzo brakuje mi w łanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 8, 2018 (edytowany) · Zgłoś post Wiekszośc kosi 1,5-2,5 tony ,ale mój miał wszystko co musi dostać ,jescze zostało12 ha ,może przed deszczem wykosze jak dojrzeje,tak jak mówiłem liczełem na 2 tony ,a jest dużo lepiej,po co mam pisać ile skoro twierdzicie że nie musi u mnie padać,gdyby nie zapas opadów zeszłorocznych i staranna pielegnacja było by może 1,5 tony,większośc na skupie mówi że nakosili 4 tony,ale ,po chwili dodaja że z 2 ha Edytowano Lipiec 9, 2018 przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 8, 2018 (edytowany) · Zgłoś post Piszta co chceta u mnie wczoraj po żniwach rzepaczanych,średnia wyszła 3,4t/ha(jak na ten rok bez tragedii) ziarno grube cena 1570. W nocy ulewa woda do tej pory stoi,na pole nie da rady nawet wejść. Edytowano Lipiec 9, 2018 przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 8, 2018 · Zgłoś post U nas też już wczoraj zaczęli kosić rzepaki , ja dzisiaj w swoim mierzyłem wilgotność to ma 9.8 % wilgotności , tak że jeszcze czekam . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 8, 2018 (edytowany) · Zgłoś post Ja już po rzepaku i powiem Wam że zdurniałem. W tak skrajnie suchym roku z przyspieszona wegetacja o dwa tygodnie i masowym nalotem robactwa plon wyszedł 4309 kg odmiana Kuga, (tylko poprzeczki były obsiane populacja z braku nasion) i jestem w szoku w dodatku wilgotność zawsze łapała się do 9% oraz niskie zanieczyszczenia więc zawsze szły transporty po max ceny Plony na wiosce od znajomych od 2,2 po 2,8 poprzez 3,4 i 3,6. Jako jedyny na wiosce pryskałem dwa razy na płatka i to co zauważyłem jak kosiłem u innych że rzepak nie usechł tylko tak zgnilizna twardzikowa zjadła go że kosiło się go jakby był po miesięcznym reglonowaniu a zaznaczam że w tym roku nikt go nie palił. Do wtorku prawdopodobnie rzepak zniknie z pól zostały resztki przy rzeczkach gdzie więcej wilgoci. wie ktoś jak plonuje LG Architect na tle innych odmian ? Edytowano Lipiec 8, 2018 przez przem a Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 8, 2018 (edytowany) · Zgłoś post Należą się zasłużone gratulacje za taki wynik, taka zwyżka do sąsiednich plantacji to jest coś w tym roku Ciekawe że w tym suchym roku choroby atakowały podstępnie, ukryte Tutaj pierwsze plony były po 600-800 kg z hektara, teraz wychodzi około 1,5t/ha, Edytowano Lipiec 9, 2018 przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 9, 2018 · Zgłoś post U nas nie było presji chorób Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 9, 2018 · Zgłoś post @przem na jakiej klasie ziemi miałeś kuge? . Mnie też zaciekawił LG architekt , sąsiad ma , ale jeszcze nie kosił, powiem Ci że lepiej przezimował niż mój Rohan i lepiej wyglądał . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 9, 2018 · Zgłoś post Rohan 3,6 plus 14% za grad 1 osoba lubi to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 9, 2018 · Zgłoś post No to szok ze takie plon. Kolega spod Znina mówił że do 2 t sypie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 9, 2018 · Zgłoś post Kolega spod Gorzowa mówi że 2 nie przekroczył. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 9, 2018 · Zgłoś post @mieto35 od 3a do IVb, dowiedz się proszę jaki plon, płace jak za prezydenta :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 9, 2018 · Zgłoś post Z tego co próbowałem (pomijając wymoki) wynika że raczej 3 NIE będzie Fakt że to wokół pola ale jest zbyt nierówny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 10, 2018 (edytowany) · Zgłoś post Jedno wam mogę powiedzieć. W tym roku zaskoczenie jest w drugą stronę, nikt się nie spodziewał że plony będą na takim poziomie. Większość łapie plon w okolicach 2 z hakiem, ale są też pola gdzie jest w okolicach 4. Ci którzy jeszcze nie wjechali - trochę optymizmu możecie być zdumieni!:) Mój przed kombajnem za 2,5 tony z pola bym sprzedał, bardzo dobrze że tak nie zrobiłem. Plonu nie podam, bo wiem jak sceptycznie się podchodzi do takich informacji jeżeli samemu jest się w stresie przed. Rzepak to dziadostwo, które rządzi się swoimi prawami. Wyrokowanie plonu na podstawie wyglądu to tylko mrzonki. Edytowano Lipiec 10, 2018 przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 10, 2018 (edytowany) · Zgłoś post @przem kolega ma po sąsiedzku Architekta ale może niech sam napisze... Jak skosi bo na razie jeszcze na polu Ponoć u nas od 2,7 do 4,3 ale na ile wierzyć podmiotowi skupującemu? @R-w masz rację, jak liczyłem łuszczyny z likwidatorem to plon mi wyszedł od 1,5 do 7,5 tony z ha Edytowano Lipiec 10, 2018 przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 10, 2018 · Zgłoś post Kuga 4200kg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 10, 2018 · Zgłoś post Syndrom napięcia rzepakowego Jak jest mak w łuszczynach to wiadomo ze cudów nie będzie, jak nasiona dorodne to może zaskoczyć, rzepak ciężki w tym roku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 10, 2018 · Zgłoś post Tylko jaka przyczyna jest dorodnych nasion skoro guzik padało w czerwcu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 10, 2018 · Zgłoś post To jest rzepak tu logiki nie ma poza jedną stałą czasem zmienną potężny korzeń Po oględzinach swojego jakiegoś dramatu się nie spodziewam, mam nadzieję że zaskoczy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 10, 2018 · Zgłoś post No ja też mam nadzieje ze zaskoczy. Kombajn czeka na jutro ale w większości prognoz pokazują deszcz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 10, 2018 · Zgłoś post Tak ziarno grube i ma kolor musi ważyć ale co z tego jak sztuk mało Po wiosennej mocnej redukcji łuszczyn nawożeniu na PIĘĆ ton Trochę popadało i mamy ładnie ziarno Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 10, 2018 · Zgłoś post A mówiłem że musi dostać N na 6 ton ,to da 3 tony ,to pisaliście po co Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 10, 2018 · Zgłoś post Chyba nie sądzisz że ten co dziś młóci 1-2 sypał na dwie Ten co młóci 2-3 sypał na sześć :D ja dałem tam gdzie moim zdaniem było warto na 4+ Gdzie słabo to widziałem dostał tylko pierwszą dawkę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach