Napisano Sierpień 4, 2019 · Zgłoś post Rzepak do 6 lat w ziemi poleży, ale przy płytkiej uprawie po zbiorze nie powinien być problemem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 4, 2019 · Zgłoś post Nie o nasiona rzepaku chodzi a o przetrwalniki chorób Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 4, 2019 · Zgłoś post Mam gdzieś tabelkę ile samosiewów rzepaku w rzepaku jest przy płodozmianie -rzepak -pszenica -pszenica -rzepak- w zależności od systemu uprawy. Przy orkowym samosiewów może być więcej jak wysianych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 3, 2019 · Zgłoś post Jak porównać 0,5 tebu 0,5 caramba do np 0,3 toprex? Czy caramba z tebu silniej skrócą ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 3, 2019 · Zgłoś post 1 toprex 2 caramba 3 tebu Choć o skuteczności metkonazolu jesienią trudno mi mówić bo nie widziałem Czy Ty chcesz porównać tebukonazol+ metkonazolu do toprexu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 4, 2019 · Zgłoś post Toprex bardziej chroni od grzyba niż skraca chyba. Wg np caryx + tebu po pół litra mocniej przytrzymają niż toprex. Zastanawiałem się czy podobnie przytrzyma metkonazol+ tebu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 4, 2019 · Zgłoś post W karyxie masz chlorek mepikwatu to mocny antywylegacz Jest mnóstwo możliwości-kombinacji na fungi-regulację Toprex żeby mocno skrócił trzeba szybko podać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 4, 2019 · Zgłoś post Nieprawda, w tamtym roku był podany szybko i nie skrócił bo rzepak odbił. Cofnijcie się na stronę 55, test na mojej własnej skórze. Toprex to tylko i wyłącznie wtedy gdy rzepak męczy się przed zimą i dać go pod koniec wegetacji, wcześniej działa tylko jako grzybówka. Potwierdzone, przetestowane! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 4, 2019 · Zgłoś post nie dziala tylko jako grzybowka bo tez testowałem, nawet wiecej niz raz, i pamietam nawet reakcje takiego dobrego starszego przedstawiciela-agronoma, był zachwycony działaniem na 2-4 liscie. Ale Caryx to Caryx i do Toprexu nie wracam poki co na jesieni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 4, 2019 · Zgłoś post tylko ta cena Caryxu... :/ 40 zł różnicy to dużo. Dlatego trzeba wypośrodkować koszty a później jak będzie "kapusta" to poprawić samym tebu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 4, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Po pierwsze kapusty tebu nie zatrzyma, w tym roku nie będzie potrzebna regulacja, brak wody najlepiej go reguluje Edytowano Wrzesień 5, 2019 przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 4, 2019 · Zgłoś post Od zawsze mówię że toprex na wiosnę jest najlepszy Chcę też powiedzieć że można spróbować w stylu czeskim Jeśli ktoś ma bardzo dobre stanowisko trzeba dać regulację kilkukrotną Tu bym zmieniał substancje ale bez caryxu sobie nie wyobrażam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 5, 2019 · Zgłoś post Co stoi na przeszkodzie zebys uzyl ccc.? 0.5litra jest ok. Poprawka tebukonazolem.tanio i skutecznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 5, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Opisz jak to robisz znaczy w jakich fazach? Czy łączysz chlorek chloromekwatu z tebukonazolem CCC raz zastosowałem z 15 lat temu efektu nie zauważyłem ale chyba było za późno Edytowano Wrzesień 5, 2019 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 5, 2019 · Zgłoś post Nie laczylem.na 4 lisciu 0.5litra po 2 tyg poprawka tebu 0.8litra. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 6, 2019 · Zgłoś post Widzę, że wszyscy tną koszty. Dobrze wciągnęło? No i jak to jest z tą dawką? Dla pszenicy zalecane jest nawet 2 litry, w rzepaku maks 0,75. Mówimy tutaj o CCC 750 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 6, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Ja całkowicie odpuszczam jesienną ochronę :P Edytowano Wrzesień 6, 2019 przez barts Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 6, 2019 · Zgłoś post Najpierw trza mieć co chronić :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 6, 2019 · Zgłoś post Sluszna uwaga.wciaga az milo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 10, 2019 · Zgłoś post Czy caryx 0,5l na ha wystarczy na rzepak w fazie 4-5 lisc, na 5 klasie, na dodatek coraz bardziej sucho sie robi i nie zanosi sie ze popada... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 10, 2019 · Zgłoś post Jak tu chronić ,spadły 33 mm ,jeden ma 3-4 liście ,drugi 1 liść ,trzeci liścienie ,czwarty wykukuje ,piąty za 5 dni wzejdzie,kążda firma inaczej zaleca Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 10, 2019 · Zgłoś post trzeba patrzeć na te co są w największej fazie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 10, 2019 · Zgłoś post Dokładnie bo jak prześpisz te najładniejsze to mogą się zmarnować @barkas jest jeszcze bardzo wcześnie i może Ci uciec mimo piasku Po drugie za mało metkonazolu trzeba by coś dodać w celu ochrony fungicydowej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 11, 2019 · Zgłoś post Co lepiej na nierowny rzepak,od wschodzącego po 4 liście dać juz teraz toprex 0,3 l , czy tebukonazol 0,75 l i póżniej 0,5 l tebukonazol +0,3 CCC jak bedzie taka potrzeba,według BASF czekać jak ten maly bedzie mial 2-3 liście i 1,0 l caryxu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 11, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Przykładowo w 2015 miałem podobnie siany 18 sierpnia 17 września 0.7 karyxu i już za pięć dni tyle samo tebukonazolu Robiłem też caryx 0.5 litra 22 września i 29 poprawka 0.3+ 0.5 tebu To akurat przy identycznym terminie siewu rzepaku po zbożach O kombinacjach z fungi-regulacją na stanowiskach po grochu to inna historia Edytowano Wrzesień 11, 2019 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach