Napisano Październik 12, 2019 · Zgłoś post Rzepak po grochu to inna bajka on już powinien być mocniej wyregulowany Tebukonazol do spółki z karyxem zrobi jeszcze dobrą robotę I wzmocni ochronę fungicydową a mokro jest grzyby rosną Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 12, 2019 · Zgłoś post Grzyby w moim rzepaku to nawet 15cm się trafiają. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 12, 2019 · Zgłoś post @jarki powinien ale nie byl. Zimno, pada praktycznie ciagle (dzis dolozylo kolejne 15mm) a ten skubaniec nie patrzy na warunki tylko ciagnie i ciagnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 12, 2019 · Zgłoś post Po wyborach ma być ciepło i bezwietrznie. Chyba jednak zakończę katowanie rzepaku, jak nie będzie robaka następny wjazd z opryskiwaczem dopiero na wiosnę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 12, 2019 · Zgłoś post Nie poszedl on za bardzo do gory? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 12, 2019 · Zgłoś post Chyba w tym roku to kazdy pojdzie za bardzo do gory. U mnie taki sam albo i wiekszy... a dlugo cieplo nadaja... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 13, 2019 · Zgłoś post Pisał tu kiedyś taki pyskaty z af co się mądrzył jaki to ma rzepak wyżej kolan Wiosną już się nie chwalił, najważniejsze to utrzymać szyjkę przy gruncie Dnia 11.02.2016 o 18:06, jarki napisał: Koło Bydgoszczy niestety nie wszystkie rzepaki przetrwały, dzisiejsze zdjęcie :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 13, 2019 · Zgłoś post Jakie byście chcieli rzepaki za mały żle,za duży żle ,jak ma szyjke powyżej 1 cm to musi mieć liście,ja wole wiekszy niż za maly ,w tym roku nie jest za duży ,część za mała bo było zimno,najważniejsze że szyjka w ziemi nawet w tym co był regulowany dobry tydzień temu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 3, 2019 · Zgłoś post 1 godzinę temu, miwigos napisał: niektóre pola jest za duży,szyjka w tym roku wciągnięta jak nigdy, To mnie zdziwiłeś tu wszyscy przegapili termin na regulację a później przyszły opady Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 3, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Te małe jak pryskalem wychodziły z ziemi,duże miały 3-4 liscie toprexem,te co wychodziły są ok,ciut za małe ,te z 3-4 liście za duże,najlepiej wygląda ten co równo powschodził,był pryskany tebukonazol +caryx po 0,5 litra Edytowano Listopad 3, 2019 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 3, 2019 · Zgłoś post Tak na idealny rzepak tebukonazol+karyx po pół litra to bardzo dobry pomysł A wiadomo że jak problematyczny to zawsze coś nie tak bo trzeba dokonać wyboru Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 3, 2019 · Zgłoś post Ale ogólnie jest delux ,spodziewałem się że będzie nie ciekawie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 4, 2019 · Zgłoś post 0,8 CCC i za parę dni 0,4 tebukonazolu. Koszt 30 zł/ha i zaorałem wszystkich :-D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 4, 2019 · Zgłoś post STO gram tebukonazolu Ty chyba żartujesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 4, 2019 · Zgłoś post Nie, jest lux. Tniemy koszty na maksa i takiego rzepaku przed zimą jeszcze nie miałem :-D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 4, 2019 · Zgłoś post Kolego wieki temu jesienią dawałem 0.7 horizonu Wierz mi to było inne działanie fyngicydowe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 4, 2019 · Zgłoś post Dla mnie możesz i dawać 2 litry. Jeśli coś jest głupie ale działa - nie dotykaj! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 4, 2019 · Zgłoś post Tebukonazol ,mozna powiedzieć że nic nie kosztuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 4, 2019 · Zgłoś post Nie wiem czym sąsiady moi pryskają, ale kapucha po kolana potem liście robią się jak łyżka, rzepak się kurczy, obecnie wygląda jak dzikie wino. Niby ccc + tebukonazol . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 4, 2019 · Zgłoś post 23 minuty temu, miwigos napisał: Tebukonazol ,mozna powiedzieć że nic nie kosztuje Dokładnie przy całkowitych kosztach uprawy rzepaku Ale już w dawce od 0,7-0,8/ha jest bardzo skutecznym fungicydem Wspomożemy lub odpowiednio podany staje się fongiregulatorem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 7, 2019 · Zgłoś post Panowie tak powinien wygladac rzepak i jego regulacja wg mnie. Sprawdzone rozwiazania z lekkimi modyfikacjami zawsze sie udaja. Powiem nieskromnie, ze rzadko widze na jesieni gdzies lepsze rzepaki, szczegolnie w najblizszej okolicy 1 osoba lubi to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 7, 2019 (edytowany) · Zgłoś post @lokizom-co on dostał Toprex czy Kurka-mix? Edytowano Listopad 7, 2019 przez Pałuczanin81 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 7, 2019 · Zgłoś post Lubię to :) Powiedz mi czy to ten po grochu bo jakoś mi trudno uwierzyć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 8, 2019 · Zgłoś post Ten akurat po jeczmieniu ozimym, ale polaczylem te pola w jedno w tym roku i wyglada podobnie, po grochu liscie troche bardziej do gory stoja ale stozek podobnie wcisniety. 1. Tebu na 2-3 lisc 2. Caryx- prawie pelna dawka 3. Caryx+tebu. 3 regulacje trzeba bylo zrobic, sami widzicie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 8, 2019 · Zgłoś post Jeszcze dwie regulacje na wiosnę i będzie pięć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach