Posted February 28, 2017 · Report post Jest tu jakiś fachura od dopłat ?? Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 28, 2017 · Report post W normalnym kraju agencja pomaga, modernizuje i restrukturyzuje. Tutaj jest niestety rozdzielaczem piniądzy. Więc nie licz na nic. teoretyzując możesz twierdzić że składając wniosek na 16 ha informowałaś arimr o tym iż masz więcej i na chłopski rozum nie jesteś już mała. Ale to mogło by się udać gdybyś miała wujka w psl. Nie odchaczenie tego wichajstra powoduje że arimr ma rację. co do sądu. decyzja przyszła w styczniu, za chwilę mamy marzec. czas na odwołanie pewnie 14 dni. Więc raczej... Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 2, 2017 · Report post Ja dostałem właśnie też to pismo. Do 20 czerwca. Jak to mówią "brawo pis" 1 person likes this Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 2, 2017 · Report post Ustawa nakłada na agencję obowiązek wydania decyzji o dopłatach do 1 marca, odstępstwo stanowi "skomplikowany charakter ........" I nie znaczy to że na decyzję poczekamy sobie do daty na pisemku, równie dobrze to może być jutro albo jednak......... Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 2, 2017 · Report post Rok temu dostałem takie samo pismo. Potem decyzję w kwietniu, a dopłaty w maju. Teraz będzie pewnie podobnie. Składa się wniosek o dopłaty jeszcze zanim poprzednie wpłyną. Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 2, 2017 · Report post 18 minut temu, agromatik napisał: Ustawa nakłada na agencję obowiązek wydania decyzji o dopłatach do 1 marca, odstępstwo stanowi "skomplikowany charakter ........" I nie znaczy to że na decyzję poczekamy sobie do daty na pisemku, równie dobrze to może być jutro albo jednak......... Wiesz że taki tam co se bialorusa fundnal dostał decyzje Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 2, 2017 · Report post U mnie też skomplikowany charakter a wniosek prosty nawet krów nie ma ani strączkowych 11 działek i to wszystko , bieda z nędzą . Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 21, 2017 · Report post Dostałem dziś nowy wniosek. Znowu nasrali tych mapek, a miało być mniej. O reszcie dopłat na razie cisza. Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 21, 2017 · Report post Małorolni mają lepiej-wszystko wydane Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 21, 2017 · Report post Też dziś dostałem już wypełniłem ,jutro załączniki graficzne i do agencji,u mnie nie trzeba wypełniać wszystkich,jak się dublują ,mam 21 mapek Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 19, 2018 (edited) · Report post Jak tam idzie wypełanianie wniosków ,mój prawie gotowy do lekkiej korekty za tydzień szkolenie,chyba że wymarznie,to większa korekta,prawie rok ciszy na tej stronie czyżby wszyscy dostali,ja za poprzedni rok dostałem juz wszystką kase Edited March 19, 2018 by miwigos Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 19, 2018 · Report post również dostałem cała kasę za 2017, zostały tylko "grosze" ale to tylko przez moje odwołanie za brak naliczenia 18 ar, odwołanie pozytywnie przyjęte wniosek prawie wypełniony zostało tylko wypełnić EFA ale najlepsze jest to że od piątku nie mogę wejść w wersje roboczą która wcześniej zapisałem, non stop się loguje/pobieranie danych Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 19, 2018 · Report post Wczoraj nie szło dzis OK ,ogólnie do południa niema problemu pod wieczór róznie ,za duzo ludzi wchodzi Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 19, 2018 · Report post Też się zalogowałem ale kiedyś patrzałem to coś się zawieszało Pewnie tak jak mówisz za dużo ludzi na raz Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 21, 2018 · Report post Mam prośbę do redakcji o uzyskanie informacji z ARiMR oraz MRiRW kiedy planują naprawić E-wniosek bowiem panie obsługujące infolinię ARiMRu nie potrafią określić. Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 3, 2018 · Report post U mnie sytuacja wygląda tak samo, znalazłam prawnika, który twierdzi, że w sądzie idzie udowodnić, że Agencja nie wywiązała się z obowiązku informacji o możliwości wystąpienia i piszę odwołanie. Pytanie jak poszło u Was? Bo u mnie decyzja była dopiero teraz przez kontrole. Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 14, 2018 · Report post Jak Wam poszło ja się w końcu wziąłem bo pisali dwojako o terminie Jestem mile zaskoczony poszło bardzo sprawnie i szybko Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 15, 2018 · Report post Jak nie masz wsiewek na jednym polu ,wypełniałem wniosek znajomemu na 18 ha zrobiło się 11 działek ,powyginanych w esy -floresy,super robota tym bardziej ż e program szwankował Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 11, 2018 · Report post ... rzutem na taśmę poszło, dobrze , że ten termin składania przedłużyli... miejmy nadzieję, że będzie dobrze wszystko, aplikacja w miarę intuicyjna nawet... ale spokojny będę jak już zaliczkę przeleją :) Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 11, 2018 · Report post Nie wieszała się? Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 11, 2018 · Report post ... nie wieszała... zapis wersji roboczej praktycznie od razu, wszystko działało płynnie... Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 19, 2018 · Report post Wie ktoś co jest grane z dopłatami ONW ? Zwykle o tej porze dawno była już kasa a teraz nic Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 19, 2018 · Report post Ja o żadnych swoich nic nie wiem póki co. Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 25, 2018 · Report post Narazie nie mam nic, żadnych zaliczek, onw, środowiskowych, itd Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 25, 2018 · Report post Skądś to znam... Share this post Link to post Share on other sites