biedron

Własna żywność :)

679 postów w tym temacie

NIGDY W ŻYCIU, dla mnie chodzenie po sklepach i przy garach to największa kara jak może istnieć

Edytowano przez miwigos

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Chodzenie po sklepach jest słabe wręcz straszne. Twórcze działanie jak stanie przy garach to niezła zabawa i radość jak czasem się coś uda. 
Ale każdy jest inny ….

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Nawet po galeriach handlowych mogę chodzić pod warunkiem że z Tą jedyną 

Garów generalnie się nie tykam natomiast kichy robimy oboje 

Tu mi się WYDAJE że to ja dowodzę 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

U nas akurat zakupy to głównie moja działka. Czasem zabiorę żonę ze sobą, ale z reguły jestem zaraz po otwarciu, jak ludzi jest najmniej, to żona jeszcze śpi. I zakupy średnio raz na tydzień, bo sklepów pod nosem nie mam. W kuchni jak żona coś robi, a mam czas, to pomogę. Ale jak ja robię, to wolę sam. Przy mięsie też wolę sam, chyba że coś samemu jest ciężko zrobić. Kolację często robimy razem, jak np dzisiaj pizzę. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

To co z Was za liche chłopy,że się za innymi "wieprzowinkami" w galerii nie oglądacie?:D Pyry oskrabie, wodę przypalę,a wyroby zlecę.

 

 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Żonka chyba kowita złapała, ja kulawy szaleję. Chleb z masłem 

large.2E7A516F-58E0-47C6-91F7-4D0779953DDE.jpeg.8cd29824aa80a2e0a888fd7185cf7282.jpeg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

To teraz bież się za kiszki chyba nie będziesz tego chlebka z byle czym jadł 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Trochę spokoju w robocie i oczekiwanie na deszcz 

Wreszcie się odważyłem na kaszankę przy okazji robienia wątrobianki 

Muszę się pochwalić pierwsza w życiu, lepszej nigdy nie jadłem 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Powoli też muszę myślec o nowych zapasach, bo te z grudnia do lipca mi wystarczą. Na pewno smalcu więcej ;) 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

My smalcu jednak nie używam 

Jeszcze jest niebawem plan na szyneczki i lisiecką 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Kiełbasa lisiecka produkt o chronionym oznaczeniu geograficznym tak więc ten tego... ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dopóki jej nie sprzedajesz, a masz tylko na własny użytek, to mogą Ci ten tego ;) 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ty mnie teraz nie uspokajaj namawiałeś to będziesz się za mnie tłumaczył 

Zobaczysz jak nas wezwą do TSUE i pani hiszpanka wyda wyrok ZAMYKAĆ 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Se mogą... ;) Ceny takie się robią, że zaraz z konieczności trzeba będzie trzymać kabana w piwnicy. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jak sam przerobisz to Ok , dać rzeźnikowi do przerobu to tak różowo nie wygląda

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

To już jest jedna osoba za dużo, która by niepotrzebnie wiedziała o procederze. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Zabicie w rzeźni 83 zł, wołowina 6 kg - 210 zł, ozorki 3 kg 54 zł jelita , przyprawy  , robota 467 zł, razem 814 tak płaciłem w lutym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Tak, sa tansi , ale ten jak zrobi to nie ma do czego sie doczepić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wychodzi że nawet jak kupię dobre/drogie mięso to mi się opłaca 

Fakt że trochę człowiek się musi narobić ale ja to już lubię robić 

Kolejna sprawa robię po około 15-16 kilogramów a podrobów mniej 

 

Wniosek jest prosty żeby było dobrze i tanio kaban własny w piwnicy :D 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dokładnie. Coraz poważniej trzeba będzie o tym myśleć. Akurat ja też sam obrobię. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!


Zaloguj się