Napisano Czerwiec 2, 2017 · Zgłoś post daj do tebu morfolinę albo prochloraz, łagodzi działanie triazoli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 2, 2017 · Zgłoś post W T3 z tanich to ja bym jednak wybrał triazole no epoxy jest chyba naj ale trzeci raz to przegięcie U mnie z triazoli na 1 tebu na 2 epoxy oczywiście plus dwie inne substancje za każdym razem A na T3 jak już pisałem chyba propikonazol i cyprokonazol ostatnio zapominamy o metkonazolu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 3, 2017 (edytowany) · Zgłoś post Samego metkanazolu nie dostanę, a menary pasowało by mi 0,5 l dać, ale to chyba trochę mało, no chyba że dodać trochę tebukonazolu. Edytowano Czerwiec 5, 2017 przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 3, 2017 · Zgłoś post Tak basf wali w ch.ja i nie chce sprzedawać caramby metkonazol w drogich mieszaninach cwaniaki Może faktycznie jak Kolega @maslak88 mówi daj jakiś corbel albo prochloraz będzie z innej grupy U mnie chlorotalonil się sprawdza ciut wcześniej nie wiem jak w T3 ale septorioza go nie lubi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 3, 2017 · Zgłoś post Ok coś pokombinuję , dzięki za dobre rady :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 5, 2017 · Zgłoś post Chlorotalonil chroni przed nowymi infekcjami, tzn tworzy taką powłokę na liściu i zapobiega wnikaniu grzybów, triazole są wyniszczające a strobi wchodzi w roślinę i pewnie dlatego jest efekt "zieloności", tyle się dowiedziałem ostatnio. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 5, 2017 · Zgłoś post Panowie co mogło ja tak strasznie zjebac. 27-05 oprysk Artea 0,4l + Amistar 0,6 +siarczan magnezu 12kg+plonwit 1,5l+mocznik 5kg na 300l wody Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 5, 2017 (edytowany) · Zgłoś post Piękne pawie oczka czyli dtr-ka . Mówiliśmy Ci nie upieraj się na tą arteę w tym terminie a strobi nie działa interwencyjnie . http://www.notatnikrolnika.pl/index.php/kila-kapusty.html?id=409:brunatna-plamistosc-lisci Edytowano Czerwiec 5, 2017 przez witch5 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 5, 2017 (edytowany) · Zgłoś post Aż nie chce mi się wierzyć że to dtr i to w takim stopniu. Więc czym to teraz zahamować?,najgorzej wygląda kilimanjaro. Edytowano Czerwiec 6, 2017 przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 5, 2017 (edytowany) · Zgłoś post Całe pole tak wygląda ? Szybciej nie widziałeś ? Takie pogrom liścia flagowego nie pojawia się z dnia na dzień... Moja Arkadia jak patrzy się pod słońce tez widać przebarwienia na liściach ale nic nie wywala na wierzch narazie mocne triazole epoksykonazol, protiokonazol podleczą ale co zjadło to zjadło Edytowano Czerwiec 5, 2017 przez barts Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 5, 2017 (edytowany) · Zgłoś post Jaką przerwę zrobiłeś miedzy pierwszym a drugim zabiegiem ? Nic już nie sprawi że zainfekowana tkanka stanie się żywa i zielona . Wyniszczające i zdroworozsądkowe podejście to chyba epo . Tyle że protiokonazolu solo to nie dostaniesz . Edytowano Czerwiec 5, 2017 przez witch5 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 5, 2017 · Zgłoś post Dlatego warto dać solo epoksykonazol + coś jeszcze np prochloraz tanio i dobrze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 5, 2017 · Zgłoś post Przerwa między T1 a T2 TO 24 dni. 27-05 wyglądała takna pole pojechałem dziś zobaczyć co się dzieje kilimanjaro prawie cała tak wygląda :( i do tego pojawiła się skrzypionka. Więc czym to teraz jechać by chociaż za hamować dalszy rozwój,jakiś konkretny środek?? To napewno nie po siarczanie i moczniku? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 5, 2017 · Zgłoś post prochloraz też chyba nie działa interwencyjnie tylko zapobiegawczo, może lepsze by było coś z morfolin Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 5, 2017 · Zgłoś post Po moczniku to przypalone końcówki byś miał Jeśli chodzi o brunatną plamistość to jak wcześniej pisaliśmy trudny orzech do zgryzienia W takim stadium choroby to ja się boję cokolwiek Ci doradzać bo będziesz miał ogromne koszty a czy będzie efekt ?? Bierz rano telefon i dzwoń do basf , bayer , syngenta oni coś muszą doradzić Moje pytanie to jaki tam był płodozmian że tak to wygląda i jeszcze atak gwałtowny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 5, 2017 · Zgłoś post Na tym polu akurat miałem 2 lata z rzędu rzepak i teraz pszenica. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 5, 2017 · Zgłoś post Ale narobiłeś mi sraczki zaraz z rana jadę moją oglądać Jak byś gadał z basfOWCEM to nie daj sobie wmówić że epoxy jest taki cudowny Może owszem ale nie sam i nie z tiofanatem (duet ultra) to ich stara śpiewka Już szybciej z tebukonazolem i prochlorazem i myślę że bez strobi To tylko moje luźne przemyślenia :( :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 5, 2017 · Zgłoś post obawiam się że jarki ma rację . Czas na dobry i niestety droższy środek już minął . Teraz to musztarda po obiedzie . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 5, 2017 (edytowany) · Zgłoś post To co czekać aż dokona żywota? Rozmowa z nimi nie wiele zmieni bo każdy będzie mi wciskał swoje produkty a nie jestem w tym taki obeznany i nadal będe w punkcie wyjścia. Myślałem że ktoś miał podobną sytuację Kur... jakaś plaga najpierw ziemniaki teraz to. Edytowano Czerwiec 5, 2017 przez Daymon Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 5, 2017 · Zgłoś post Dobra Panowie skoro tak Kolega @Daymon stawia sprawę to postarajcie się pomóc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 6, 2017 · Zgłoś post Po ptokach :( nic z tym nie zrobisz tylko w koszty pójdziesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 6, 2017 · Zgłoś post Co jest z tym DTR w tym roku? Myślę, że nasz forumowy kolega @Florek mógłby coś więcej na ten temat powiedzieć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 6, 2017 (edytowany) · Zgłoś post może duett star by tu pomógł, tylko to już 100 zł/ha Edytowano Czerwiec 6, 2017 przez maslak88 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 6, 2017 · Zgłoś post Masz jakiś informacje odnośnie działania morfolin na brunatną plamistość ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 6, 2017 · Zgłoś post niestety nie mam, ale tam jest triazol, a triazole działają interwencyjnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach