Napisano 2 Kwiecień · Zgłoś post OK rozumiem to jęczmień ozimy ale zrób na dwa zabiegi Fenpropidyna i protiokonazol w pierwszym Priaxor daj na drugi zabieg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 2 Kwiecień (edytowany) · Zgłoś post No tak, tylko że wtedy nie powtórzę z przed roku. Pole jest blisko, więc niewielką część zrobię jak przed rokiem, a resztę tak jak piszesz, zobaczymy jak wyjdzie. Edytowano 4 Kwiecień przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 3 Kwiecień · Zgłoś post Zrobiłem dziś grzybowke i regulacje w jeczmieniu ozimym. Poszedł Input i jednak ze wzgledu na przymrozki to dosc bezpieczny Medax Max Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 4 Kwiecień · Zgłoś post Ja żałuje że tylko dałem antywylegacz , było z grzybówką jednak dać , chyba tak żle z mrozem nie będzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 7 Kwiecień · Zgłoś post Za tydzień będą warunki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano piątek o 09:37 · Zgłoś post Przez to że takie późne T1 będzie to zmieniacie coś w startegii? Substancje na bardziej interwencyjne niż zapobiegawcze? Może zwiekszacie dawke? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano piątek o 10:07 · Zgłoś post U mnie pszenica w fazie krzewienia, nic nie zmieniam bo nie będzie to późne T1. Wczesne pszenice typu Avenue czy jęczmień ozimy bardziej zaawansowane ale też nic bym nie zmieniał. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano piątek o 11:01 · Zgłoś post 1 godzinę temu, lokizom napisał: Przez to że takie późne T1 będzie to zmieniacie coś w startegii? Substancje na bardziej interwencyjne niż zapobiegawcze? Może zwiekszacie dawke? Raczej normalne połowa kwietnia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano piątek o 12:18 · Zgłoś post wcześniej Fungicydy zrobić czy herbicydy? Planuje w sobotę zrobić T1 a gdzieś tak po tyg. herbicyd. I jeszcze jedno pytanie dawkę N jak długo odczekać lepiej przed herbicydem czy po? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano piątek o 13:29 · Zgłoś post Generalnie herbicyd powinien iść przed fungicydem, nawożenie po herbicydzie żeby chwasty nie zabierały składników. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano piątek o 15:42 · Zgłoś post Nawożenie to przed deszczem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano sobota o 18:23 · Zgłoś post Po niedzieli będziemy mieli dość dobre warunki trzeba je wykorzystać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 18 godzin temu · Zgłoś post Na pryskanie tak , nawozu nie wysiejemy bo sucho Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 14 godzin temu (edytowany) · Zgłoś post A zabieg fungicydowy ile trzeba odczekać aby dać po herbicydzie? Zapowiadaja pod koniec tyg deszcz Edytowano 2 godziny temu przez jarki Połączenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 7 godzin temu · Zgłoś post We wtorek i środę ma wiać. Natomiast jutro od godziny 10 do 18 jest ryzyko niewielkich opadów. I dylemat czy coś robić. Idealna faza bbch 31 będzie jutro. Tak sobie myślę że może regulacja jutro a w czwartek osobno T1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 7 godzin temu · Zgłoś post Dlaczego nie razem , Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 2 godziny temu · Zgłoś post 12 godzin temu, Łukasz napisał: A zabieg fungicydowy ile trzeba odczekać aby dać po herbicydzie? Uważam że standard to trzy dni Choć wiele lat temu wszyscy robili łącznie i był OK Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach