Napisano Czerwiec 20, 2020 · Zgłoś post Tutaj sie owies gluchy puscil w oziminach i niestety zachwasci pola na nastepne lata Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 20, 2020 · Zgłoś post ... widziałem w ozimej w okolicy owies, miotłe, wiechlinę... z dwuliściennych maruna, ostrożeń, oczywiście chaber i mak no i najgorsza wspomniana przytulia... nawet perz wyrasta na poalch na których wcześniej go nie było utrzymanych w dobrej kulturze... plon się zapowiada dobry ale to zachwaszczenie spędza sen z powiek... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 20, 2020 · Zgłoś post Rumian i mak wylazł w pszenżycie.Stokłosa w pszenicy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 21, 2020 · Zgłoś post Od samej wiosny mam dreszczyk bo odpuściłem poprawki na dwuliścienne Ale jest dość czysto akceptowalnie trafia się co nieco Zwłaszcza owsik jak piszecie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 21, 2020 · Zgłoś post Jak gdzie-niegdzie to wyrwać jak najszybciej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 27, 2020 · Zgłoś post Panowie z czym w tym roku na chwasty w pszenicy/pszenżycie. Boxera nie chcę widzieć!Expert Met 0,3kg+Saper 0,15l/ha? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 27, 2020 · Zgłoś post https://dlaroslin.pl/chwastobojczeselektywne/51207-Quelex_Complex_Pak-_Quelex_100G___Naceto_1L.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 27, 2020 (edytowany) · Zgłoś post Jak wyżej, Expert i DFF tylko może dodam jakiś granstar 10g, ale to zależy od tego co zobaczę Edytowano Wrzesień 27, 2020 przez ansu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 27, 2020 · Zgłoś post Uważaj z tym expert+dff. Dwa sezony już sobie na niektórych polach tym skopalem sprawę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 27, 2020 · Zgłoś post Będzie tradycyjnie Expert met a wiosną Mustang forte który mi został z tego roku Naprawdę byłem w wielkim szoku że było czysto po ubiegłorocznej jesiennej kombinacji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 28, 2020 · Zgłoś post 10 godzin temu, lokizom napisał: Uważaj z tym expert+dff. Dwa sezony już sobie na niektórych polach tym skopalem sprawę Pryskałem na 3 liście, na szpilkującą pszenicę i w dniu siewu. Jakoś nic negatywnego nie zauważyłem. 0,3-0,35kg+ 0,1-0,2l??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 28, 2020 · Zgłoś post Tak. Na poprzeczniakach gdzie podwójna dawka i piasku najwięcej szkody Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 28, 2020 (edytowany) · Zgłoś post U mnie 3b trochę gliny. wypali jak się zatrzymam i nie wyłączę opryskiwacza. Podwójna dawka nawet nie ma śladu Edytowano Wrzesień 28, 2020 przez ansu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 28, 2020 · Zgłoś post Chyba tak jak wszyscy Expert + 10 gram Tristar (tribenuron metylowy) na samosiewy rzepaku. A z tym expert i Dff radzę posłuchać @lokizom na dowód strona 18 w tym temacie @ansu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 28, 2020 · Zgłoś post Znaczy,że sam nie bierze rzepaku? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 29, 2020 · Zgłoś post Przez dziki nikt w okolicy nie ośmielił się zasiać kukurydzy więc jeden raz z herbicydem może wystarczy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 1, 2020 · Zgłoś post Kiedy robicie zabiegi przeciw chwastom przed wschodami czy po wschodach zboża? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 1, 2020 · Zgłoś post Kolego @Łukasz ten cały temat jest o herbicydach ;) Najważniejsze żeby jesienią zrobić choć zabieg na miotłę Wybór należy do Ciebie możesz zaraz po siewie i nawet bardzo późno jesienią To jest najważniejsze wiosną walka z miotłą jest bardzo trudna z wielu powodów Natomiast poprawki na dwuliścienne są bardzo często stosowane przez wielu Ja również się zaliczam do tych którzy robią to na dwa razy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 2, 2020 · Zgłoś post 3 godziny temu, Łukasz napisał: Mam środek BIZON co o nim myślicie? Dobra mieszanina choć osobiście nie stosowałem 37 minut temu, sapek napisał: .. u mnie ten Bizon wyczyścił ładnie bez poprawek... ale tylko raz nim pryskałem 2 lata temu to nie wiem jak na dłuższą metę Dlaczego tylko raz skoro było czysto ? PANOWIE PROSZĘ w tematach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 2, 2020 · Zgłoś post przepraszam, już się to nie powtórzy. Ale to było takie przy okazji pytanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 4, 2020 · Zgłoś post Czas na herbicydy, już faza 2-3 liści ciągle wieje. Dopiero pod koniec może będą warunki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 4, 2020 · Zgłoś post A chwasty są? U mnie jakoś wyjątkowo czysto. Może dlatego, że wysuszyło mocno po siewie parę dni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 4, 2020 · Zgłoś post 1 godzinę temu, lokizom napisał: Czas na herbicydy, już faza 2-3 liści ciągle wieje. Dopiero pod koniec może będą warunki To nie pryskasz expertem ,ja mam opryskane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 4, 2020 · Zgłoś post W tym roku nie pryskam Expertem bo lubię załatwić chwasty za jednym zabiegiem. Co prawda to się udawało w mieszaninie Expert Met+dff ale za duże ryzyko. Trochę za dużo dff stosuje a ma bardzo długi polowiczny rozkład i zalega pewnie w glebie. Postawiłem na dwie kombinacje w tym roku, opiszę je później i efekty. Rzeczywiście dość mało u mnie też chwastów w tym roku, to przez tą susze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 4, 2020 · Zgłoś post Pszenica z 18.09 nie równo wschodziła-od 3 do 1 liścia. Też się zastanawiam nad rozwiązaniami z Kurki. Może się uda nie poprawiać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach