Napisano Marzec 1, 2017 · Zgłoś post To ta siara chyba z Czarnobyla była ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 1, 2017 · Zgłoś post Nie dociekałem aż tak bardzo, ale przynajmniej stoisz w pszenicy i telefon sam się ładuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 1, 2017 · Zgłoś post @witch5 Przez te wszystkie lata tyle się nasłuchałem o wymywaniu składników że mnie to ... Deszcze ? Nie !! gdzie w Kuj-pom może u Was Moja struktura gleby jest przyjazna wiązaniu wszystkiego co posypię ;) (Nawet dzisiejszy popiół) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 2, 2017 · Zgłoś post Czyli kizeryt dajesz na jesieni, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 2, 2017 · Zgłoś post Mg+S daje jesienią czy dobrze czy źle ? Można dyskutować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 2, 2017 · Zgłoś post Według tego co mówią o wymywaniu ziemia powinna być jałowa i nic w sobie nie zawierać do tej pory... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 2, 2017 · Zgłoś post Wiadomo że przejaskrawiamy temat wymywania . Chodziło mi konkretnie o sytuacje " na dzisiaj " w związku z licha kondycją pszenic w tym sezonie . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 2, 2017 · Zgłoś post Moje nawożenie siarką jest jakby przy okazji magnezu Magnez to ogromny problem ale to już dawno pisałem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 2, 2017 · Zgłoś post No to "przy okazji" robisz dobrą robotę -bym powiedział . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 2, 2017 · Zgłoś post Robota jak robota zwyczajnie nawożenie roślin Tylko typ i ilość odpowiednia i pod wszystkie uprawy Normalnie to pod pszenicę mało kto sypie MgS co najwyżej w saletrzaku Mg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 2, 2017 · Zgłoś post Ja tam też lubię stówkę MgSu/ha pod zboże pokrosić tylko ten problematyczny rozkład czy nawet notoryczny brak opadów wiosennych nie pozwala wykazać celowości tego zabiegu . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 2, 2017 · Zgłoś post U mnie też stowka to takie minimum pod zboza, wtedy śpię spokojnie 1 osoba lubi to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 3, 2017 · Zgłoś post U mnie saletrosn ,albo polfske 21 sypią ci lepsi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 3, 2017 · Zgłoś post Ja w ubiegłym roku magsul,w tym siarczan magnezu granulowany,twż 100kg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 4, 2017 · Zgłoś post Wczoraj pod wieczór zacząłem sypać saletrę w te suchsze miejsca Dziś po południu ruszam na resztę tam gdzie mokrzej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 4, 2017 · Zgłoś post Na bezorce OK(pszenica 120kg/ha saletry)w rzepaku...rowy! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 4, 2017 · Zgłoś post Polifoska 21 - 200 kg rozsiana,w poniedziałek 100 kg saletry ,bo po południu opady Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 4, 2017 · Zgłoś post 9 godzin temu, Pałuczanin81 napisał: Na bezorce OK(pszenica 120kg/ha saletry)w rzepaku...rowy! Myślę że to (40N) mało jak na pszenicę ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 4, 2017 (edytowany) · Zgłoś post Jarki w tym roku dziele dawki "startowe" Miwigos-też mam do skończenia w poniedziałek,a w każdej prognozie ulewy(skąd to się wzieło?jeszcze w południe nikt nic nie zapowiadał) Edytowano Marzec 4, 2017 przez Pałuczanin81 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 4, 2017 · Zgłoś post Też miałem zamiar w poniedziałek bo dziś nie dał rady wejść w pole. Na pierwszą dawkę mam zamiar dać 250kg saletry i 100 siarczanu magnezu. Jeśli popada trzeba będzie czekać dalej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 6, 2017 · Zgłoś post Pszenica też druga dawka wysianan 76 N,ta póżno siana 93 N Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 6, 2017 · Zgłoś post Pierwsza część wszędzie była po 42N/ha ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 6, 2017 · Zgłoś post Podałem razem 42 N było w polifosce teraz 100 lub 150 saletry poszłow zależności od stanu plantacji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 6, 2017 · Zgłoś post 200l rsm na ha pszenicy i pszenżyta 350l rsm na rzepak na początek rozlane dwa tygodnie temu . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 6, 2017 · Zgłoś post Dnia 4.03.2017 o 20:50, jarki napisał: Myślę że to (40N) mało jak na pszenicę ??? Myślałem nad tym jeżdżąc po rzepaku...i dorzuciłem jej jeszcze 100kg(razem 220kg/ha/48h) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach