Posted May 24, 2017 · Report post Też zamierzam jej dogodzić po grypie Ekoplon 20+20+20 i AminoMicro Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 24, 2017 · Report post Na adobIE w trudnych warunkach wiele razy robiłem z paszowej niemal elitarną i szła na "polepszacz" Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 28, 2017 · Report post Panowie jest jeszcze sens stosowania siarczanu magnezu i kristalonu na pszenicę. ? Odmiana Arkadia. Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 28, 2017 · Report post Moim zdaniem zależy od warunków i stanu uprawy ale zwykle jest sens Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 28, 2017 · Report post Sucho się robi to można pomyśleć o dodatku potasowym dolistnie . Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 28, 2017 · Report post Ja dałem 4 kg siarczanu potasu na hektar z T2, mam nadzieję że nie popali i trochę ulży roślinom Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 28, 2017 · Report post " I to jest słuszna koncepcja " Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 28, 2017 (edited) · Report post ile powinno być dni odstępu miedzy odżywianiem dolistnym mocznikiem? Edited May 29, 2017 by ikcomas Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 11, 2017 · Report post Jest jeszcze sens podać teraz jeszcze siarczan magnezu i odżywkę, nie dawałem z t3 bo bałem się przypalenia, miałem zamiar jutro pryskać , ale tak się zastanawiam czy to ma sens, pszenica prawie się już wykłosiła. Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 11, 2017 · Report post Też jak się uda to dam azotową na pszenicę Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 12, 2017 (edited) · Report post Ja dałem siarczan potasu z t2 i tym prawdopodobnie zakończyłem ten sezon, chwilę wcześniej koktajl mikro + szczypta miedzie + cynk Edited June 12, 2017 by barts Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 3, 2017 · Report post Warto jeszcze z odżywkami się pchać w listopadzie ? Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 3, 2017 · Report post Daj jej spokój, chyba że w granuli S, Mg, K, a wjedziesz? Ja poczekam do stycznia, no może lutego bo mnie do psychiatryka wyślą Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 3, 2017 (edited) · Report post @ikcomas-to jeszcze nie masz dokładnego terminu pobytu?nawożenie po powrocie z leczenia?a gdzie będziesz-może się spotkamy..do czego udział w forum prowadzi!? :) @jarki-sam pisałeś,że wegetacja trwa-tylko TU się nie wiedzie w pole, zanim utknąłem w pampersach "biogen-y" z namysłowa stosowałem po odchwaszczaniu. Edited November 3, 2017 by Pałuczanin81 Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 3, 2017 · Report post Miały iść odżywki na pszenice ,było mi za wcześnie ,a teraz już się nie wjedzie,po niedzieli opryskiwacz trzeba przygotować do zimy,chyba mszycy w pszenicy niema ,wcele nie patrze żeby nie mieć stresa Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 3, 2017 · Report post Ma być ciepło-naprawdę czytanie forum poskutkuje jak powyżej-kukurudzy mniej w sąsiedztwie Pan Moderator zaleca opóźniony siew-może nalotu nie będzie Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 3, 2017 · Report post Na pszenicę wjadę spokojnie takie pole w rzepak zapomnij Zapowiadają kilka ciepłych dni opryskiwacz jeszcze zahaczony po herbicydach okazja przepłukać Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 3, 2017 · Report post Wjechać to bym wjechał ,ale miejscami będą lekkie koleiny ,a potem znów cały rok w błocie ,mam dość mycia ciągników w tym roku,no i temperatury nie za ciekawe Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 3, 2017 · Report post ... ja tam swojej mam zamiar dogodzić w tym roku, jutro albo w poniedziałek mangan, molibden +SMg ewentualnie do tego Optysil ... jeszcze nie zapowiadają zimy, wszystko rośnie... Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 3, 2017 · Report post Koleiny po herbicydzie-okazja na dotarcie c325-tylko z 400l robię 1,5ha-też pojadę od poniedziałku.. Panowie-z czego taka "polewka" mogłaby się składać? Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 3, 2017 · Report post Mówili(pisali) ze po mikro lepiej zimują. Test miałem jak wymarzalo placami, to nie było widać czy był oprysk czy nie. A powinno być widać bo jednak temperatury takie graniczne na wymarzniecie a jednak miedź i mangan nie pomogły Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 4, 2017 · Report post http://www.farmer.pl/produkcja-roslinna/nawozy/jesienne-dokarmianie-ozimin,53005.html Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 4, 2017 (edited) · Report post Autor tego artykułu to naprawdę fachowiec w uprawie roślin Ale pisze takie rzeczy : "Postępowanie dużych gospodarstw, specjalizujących się w tych roślinach, stoi w sprzeczności do tej opinii. " Co do tematu dolistnego dokarmiania to rzeczywiście pytanie retoryczne wystarczy spojrzeć komu je zadano :P Ja uważam że warto choćby dla spokojnego snu :) Pytanie czy te pieniądze się zwrócą odżywka zadziała bo do tego trzeba jednak temperatury i czasu @Pałuczanin81 zobacz pierwszy komentarz pod artykułem ;) Edited November 4, 2017 by jarki Komentarz Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 4, 2017 · Report post Nie czytalem tego- to warto skad opierać na tych zaleceniach Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 4, 2017 · Report post ... no dzisiaj poszła mieszanka, pryskało się super tylko trochę błota na opryskiwaczu się znalazło... mieszanka SMg+mangan+molibden+ resztki optysilu pozostałe z malin i truskawek... czy to miało sens czas pokaże (albo i nie pokaże)... Share this post Link to post Share on other sites