Posted June 22, 2021 · Report post Fungicydy; ilość cieczy -do powierzchni roślin. BASF kiedyś robił badanie. Warto czasem dać więcej wody Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 8, 2023 · Report post 2 godziny temu, ikcomas napisał: Zimy nie widać, rozważacie jeszcze jakiś zabieg fungicydowy? Ty serio to piszesz, o tej porze roku, to opryskiwacz do zimy przygotuj Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 8, 2023 · Report post Dokładnie. Tez chce na dniach zalać plynem, umyty jest, miejsce w garażu już też prawie jest gotowe Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 8, 2023 · Report post Mój zimuje pod chmurką od kilku lat. Rzepak "do jajec"-dawno taki nie wyrósł. Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 9, 2023 · Report post 11 godzin temu, lokizom napisał: Dokładnie. Tez chce na dniach zalać plynem, umyty jest, miejsce w garażu już też prawie jest gotowe To cały rok pod chmurką stoi ? , ja nie zalewam płynem , nie widze takiej potrzeby Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 9, 2023 · Report post 3 godziny temu, miwigos napisał: To cały rok pod chmurką stoi ? , ja nie zalewam płynem , nie widze takiej potrzeby Cały nie, ale od marca do października tak. To najczęściej używany sprzęt i zawsze ,, pod ręką musi byc" żeby nie marnować czasu na ciągle parkowania. Przyjeżdżam z pola i zostawiam pod następne napełnianie zawsze. Po 11 latach musiałem wymienić weze hydrauliczne, inne elementy w stanie idealnym, jedynie śruby łączące opasanie zbiornika zaczynają korodować Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 9, 2023 · Report post Fajnie jest jak stoi pod chmurką bo można zalać wodą ta się ogrzewa Jednak słońce ma bardzo duży wpływ na wszystko co z gumy plastiku Dziś jakość tych wyrobów jest też bardzo marna Choć w markowych opryskiwaczach?! Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 9, 2023 (edited) · Report post Jeśli pryskam na nastepny dzień to stoi na dworze , jak nawet dzień przerwy to wjazd do garażu , nie musze odczepiać, obecny co jest do sprzedaży po 13 latach użytkowania , wygląda jak nowy Edited November 9, 2023 by miwigos Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 9, 2023 · Report post Poprzedni opryskiwacz stoi u byłego wspólnika w krzakach od 1990r do dziś.Przykryty workiem B-B... skorodowany,ale sprawny. Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 9, 2023 (edited) · Report post 3 godziny temu, miwigos napisał: Jeśli pryskam na nastepny dzień to stoi na dworze , jak nawet dzień przerwy to wjazd do garażu , nie musze odczepiać, obecny co jest do sprzedaży po 13 latach użytkowania , wygląda jak nowy Odczepiać to właściwie odczepiam tylko do nawozu na wiosne. A wlasciwe to najpierw nawoz jest siany a potem tylko opryskiwacz. Czemu sprzedajesz? Edited November 9, 2023 by lokizom Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2023 · Report post Ja nie takich problemów bo mój nie potrzebuje ciągnika Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2023 · Report post A Ty co? Plecakowym lecisz? Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2023 · Report post 14 godzin temu, lokizom napisał: Odczepiać to właściwie odczepiam tylko do nawozu na wiosne. A wlasciwe to najpierw nawoz jest siany a potem tylko opryskiwacz. Czemu sprzedajesz? Kupiny nowy większy na GPS 2 godziny temu, barts napisał: Ja nie takich problemów bo mój nie potrzebuje ciągnika To Ile TY masz ha że masz samojezdny 1000 Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2023 · Report post Jaja sobie robi jak zwykle. U mnie na 700 ha nie mają samojazda. Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2023 · Report post A to taki luksus samojezdny że trzeba latyfundia posiadać , chyba że myślicie o nowce, trafiają się fajne używki Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2023 · Report post Jeszcze nie spotakałem coś fajne , tanie i dobre Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 30, 2023 (edited) · Report post @barkas Ja pompy nie wymontowuje, nie wiem jak duzy masz opryskiwacz, ale z belki muszisz zaworki powykręcać ,albo wydmuchać, nie wiem czy masz zwory zwrotne , bo może pryskasz małym zawieszanym, tak czy siak , ja czekam na rozsiew nawozu Edited November 30, 2023 by jarki Barkas Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 30, 2023 (edited) · Report post Ja przepuszczam przez belkę plyn i nie wykręcam nic Edited November 30, 2023 by lokizom Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 30, 2023 · Report post W obecnym mam system gdzie powietrze wydmuchuje wszystko z układu , wystarczy fitr sawny zdjąć ,korek z pompy wykrecić i 3 zawory przeciwzrotne , super proste rozwiązanie Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 30, 2023 · Report post To u mnie lód wszystko wypycha.Odkręcam tylko końcówki na każdej sekcji. Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 1, 2023 · Report post @miwigos tak zawiszany, 1000 l, 18 m Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 5, 2023 · Report post Taki mały plecak :D :D Kiedy miałem pilmeta 400 to tylko ostatnie dysze wykręcałem Kolega też tak zaczął robić pewnego razy zimą zahaczył 360-3P i podłączył przekaźnik Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 5, 2023 · Report post I było tylko pyk , bok pompy do wymiany Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2023 · Report post Dokładnie tak było, chciał podnieść z założonym przekaźnikiem Share this post Link to post Share on other sites