Napisano Wrzesień 1, 2017 · Zgłoś post Siałem po pierwszym grochu ale niestety na dwóch innych polach o płonie trudno mi powiedzieć wrażenie to za mało Mogę powiedzieć że go zjebałem bo była susza a ja siałem tylko ciut mniej od tego po jęczmieniu Ochrona fungicyd-regulator za słaba jak na taką gęstwinę No i ta gleba dwa razy gruber i siew rzepaku Po rzepaku gruber gruber agregat siew pszenicy Po pszenicy podobnie i idzie groch w lutym da się wjechać w pole co po sąsiedzku jest niemożliwe Dziś wokół mnie pola z zastoiskami wody gleba zaklepana herbicydy w dołkach Groch do spółki z rzepakiem robi drenaż który działa w dwie strony @Pałuczanin81 w dzisiejszych czasach pięciopolówka szacunek ale to nie dla mnie niestety Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 1, 2017 · Zgłoś post Rekord świata do niedawna w pszenicy i rzepaku na osmiopolowce. Po grochu rzepak na jesieni mknie a na wiosnę ruszył sporo wcześniej i lepszy plon byłby też gdyby nie huragan Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 1, 2017 · Zgłoś post @jarki-też bym filozofował,jakbym miał więcej ziemi w przedziale do 20ha to mnie wystarczy jak mój sąsiad dogorywa(rzepak 10ha+pszenica 10ha) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 1, 2017 · Zgłoś post Tu właśnie większość liczących się ma 50/50 rzepak/pszenica często nawet więcej rzepaku jak połowa Ja mam mniej więcej po 33% zależy od roku jak zmienię to właśnie na 50/50 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 3, 2017 · Zgłoś post Kiły nie mają? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 3, 2017 · Zgłoś post Właśnie że nie Wmawiano nam przez kilka lat że kiła niszczy rzepaki a to są zgnilizny chcieli sprzedać nasiona Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 3, 2017 · Zgłoś post W to nie uwierzę. Widziałem kile na jednym gospodarstwie siali na 3 lata przez 2 lata rzepak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 3, 2017 · Zgłoś post Jasne że kiła jest ale nie na taką skalę jak próbowano nam to wmówić Kiedyś na dniach pola wdałem się w długą ROZMOWĘ z gostkami od hodowli Aż był potrzebny szpadel nie NIE do rękoczynów lecz do wykopania rośliny żeby im udowodnić że kłamią 1 osoba lubi to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 30, 2017 · Zgłoś post 27 minut temu, Pałuczanin81 napisał: (pszenica->pszenżyto->pszenżyto->pszenżyto->buraki) Jaki bogaty płodozmian... :p Zalecenia, czy własne? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 30, 2017 (edytowany) · Zgłoś post Utknął byś jakiś jęczmień chociaż, zawsze ciut inne choroby Nie mów że słabe pole bo buraki rosną Edytowano Wrzesień 30, 2017 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 30, 2017 (edytowany) · Zgłoś post @Marecki-tak to u mnie rosło od 2005-2009r @jarki-to nie było zamierzone,tylko w 2008 przegrałem przetarg na wykup dzierżawy. (przed pszenica był rzepak) Toledo wyszpilkowało -czas na Expert met Edytowano Wrzesień 30, 2017 przez Pałuczanin81 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 1, 2017 · Zgłoś post Jęczmień po zbożu obojętnie jakim to niezbyt dobry pomysł wychodzi jak gorczyca po rzepaku i na odwrót. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 1, 2017 · Zgłoś post Zboże po zbożu to zawsze jest zły płodozmian jedynie owies jest fitosanitarny Qq to też zboże a ile ludzi sieje po niej pszenicę sam kiedyś miałem same zboża I powiem że pszenżyto po jęczmieniu jarym było całkiem całkiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 3, 2017 · Zgłoś post Do czego doprowadzi intensywna monokultura http://www.farmer.pl/fakty/unia-europejska/brytyjskie-rolnictwo-na-skraju-upadku,74666.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 3, 2017 · Zgłoś post Ja już zauważyłem spadek plonów. Dlatego wprowadziłem rzepak, daje praktycznie tyle resztek co kukurydza, łubin był za słaby za mało s.m. Widzę po okolicy, że dużo się pojawia właśnie rzepaków a jeszcze 5 lat temu to rzepak widziałem tylko na zdjęciach. Teraz czekać tylko na maj to dopiero będzie widać ogrom areału, lokalny dystrybutor ŚOR mówił, że jest opór posiane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 3, 2017 · Zgłoś post Kasę zwąchali a nie ekologię. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 3, 2017 · Zgłoś post Taka jest różnica pomiędzy przedsiebraniem a gospodarowaniem. Tutaj tekst z 13 roku z czasów protestu. Jarki, spojrzeć trzeba szerzej. Wyrzuccie polityczny tekst. http://protestrolnikow.pl/1981-2013-polska-ziemia-rolnik-i-gospodarowanie/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 3, 2017 · Zgłoś post Tylko to "przedsiębranie" schodzi pod strzechy-TU jeszcze gardzą taką drobnicą czekając na upadek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 3, 2017 (edytowany) · Zgłoś post Tacy co gardzą drobnicą-"planktonem" zawsze byli i będą to mentalność Jeśli mowa o księdzu Tischnerze był bardzo mądrym góralem Wracając do tematu bioróżnorodność bez niej ziemia musi ubożeć a wszystkie pół środki typu uzyźniacze to zwykłe oszustwo Edytowano Listopad 3, 2017 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 3, 2017 · Zgłoś post Przedsiebranie nie widzi czy mały czy duży, tak jak gospodarowanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 22, 2018 · Zgłoś post witam potrzebuje potwierdzenia czy taki płodozmian może byc komleks 2 pszenny dobry ziemniaki pszenica ozima kukurydza pszenica jara bobik rzepak ozimy jeczmien ozimy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 22, 2018 · Zgłoś post Po bobiku może być ciężko się wyrobić z rzepakiem Kto w dzisiejszych czasach ma taki płodozmian ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 23, 2018 · Zgłoś post To będzie II albo IIIa ?pyry i bobik? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 25, 2018 · Zgłoś post Praca zaliczeniowa a nie płodozmian przecie, ja bym zamienił jęczmień ozimy z rzepakiem, reszta ok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 25, 2018 (edytowany) · Zgłoś post Po rzepaku ziemniaki, nie wiem jak to by się sprawdziło Edytowano Styczeń 25, 2018 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach