Napisano Maj 24, 2017 · Zgłoś post Odgórnie szacowali grad Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 24, 2017 · Zgłoś post @ikcomas w ubiegłym roku po przezimowaniu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 28, 2017 · Zgłoś post Kolego #Pałuczanin81 w Concordii to normalna praktyka firmy już od wielu lat, w 2014 roku miałem grad i tak samo dwukrotne szacowanie, dostałem 33 %, w tym roku tak samo pierwsze szacowanie jest wstępne a drugie ostateczne, i nie widzę w tym nic niezwykłego. U mnie ostateczne szacowanie okóło 2 czerwca. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 28, 2017 · Zgłoś post Concordia -ostatnie szacowanie po 5 czerwca-tak pytam,bo to mój drugi grad w ubezpieczeniu w lipcu 2016 byli raz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 29, 2017 · Zgłoś post u mnie też w 2015 i 2016 byli tylko raz ale to pewnie dlatego, że grad miał miejsce przed samymi żniwami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 29, 2017 · Zgłoś post Dokładnie tak, gdy grad jest przed żniwami to Concordia szacuje od razu szkodę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 14, 2017 · Zgłoś post No na pewno. Dodzwonilem się do nich dziś i powiedzieli że nie można ruszać upraw, trzeba zostawić całe a nie tylko paski. Wstępne przybycie rzeczoznawców określiła na piątek lub poniedziałek. Pogoda do jutra a każą czekac tyle czasu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 14, 2017 · Zgłoś post @lokizom-od tego sezonu NIE MOŻNA ruszać- bo pasek możesz kijem otrzepać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 14, 2017 (edytowany) · Zgłoś post 200 letnie lipy wywroty przy polu też kijem przewracam Edytowano Sierpień 14, 2017 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 14, 2017 · Zgłoś post Trzeba przyznać że ubezpieczalnie szły nam na rękę dopuszczając pozostawianie pasków Ale w tym roku w mojej okolicy ponad 50% plantacji wymłócone a paski pozostawione Oni też jeżdżą i ślepi nie są wiedzą że Polak potrafi powinni karać za próbę wyłudzenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 16, 2017 · Zgłoś post Zastanawia mnie ubezpieczenie od nawalnego deszczu ktoś coś .?? @lokizom napisz jak podeszli do szkody Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 16, 2017 · Zgłoś post U mnie w zbozach nie uznali bo deszcz nawalny i huragan do bbch 89 a wylegniecie do bbch 77 w takim wypadku. Najgorzej na pszenzycie bo powylamalo niektóre i też trochę przy samej ziemi. Na przyszłość ubezpieczenie jedynie od gradu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 16, 2017 · Zgłoś post @lokizom-jak to rozumieć? Od czego to miałeś ubezpieczone Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 16, 2017 (edytowany) · Zgłoś post Jeczmien grad, deszcz nawalny, huragan. Rzepak i pszenzyto grad. Deszcz i huragan do bbch 89 ale jeśli z tego powodu wylegnie to tylko do bbch 77. Czyli musiałoby połamać ale nie mogłoby wylegnac, taki paradoks wg OWU. Natomiast w rzepaku możliwe że paski przejdą. Trzebaby mieć pozwolenie na skoszenie ale bardzo dobrze to opisali i raczej przejdzie Edytowano Sierpień 16, 2017 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 2, 2017 · Zgłoś post Concordia nie chce ubezpieczyć moich upraw, tego się nie spodziewałem. Ale w sumie przez 3 ostatnie lata zawsze coś się działo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 2, 2017 · Zgłoś post Jaki powód ? Nadmiernie wybujałe rzepaki :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 2, 2017 (edytowany) · Zgłoś post No prawie. Przez 3 lata musieli mi wypłacać odszkodowanie. Rozwalilem system Edytowano Październik 2, 2017 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 2, 2017 · Zgłoś post Mnie też to czeka-tylko ja na micro-skalę ich oddoiłem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 2, 2017 · Zgłoś post Ja praktycznie dostałem tylko to co zapłaciłem. A ile jeszcze dopłaty skubneli z budżetu państwa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 2, 2017 · Zgłoś post To jest ich myślenie składki brać jest ok ale jak już odszkodowanie wypłacić to problem Przecież albo się należy albo nie i koniec tematu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 2, 2017 (edytowany) · Zgłoś post Ciekawe czy wogóle maja prawo odmówić z takiego powodu Edytowano Październik 2, 2017 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 2, 2017 (edytowany) · Zgłoś post Oficjalnie coś innego muszą wymyślić bo mają umowy na dofinansowanie przecież Zresztą już są jakieś strefy cenowe pamiętam że u @miwigos coś było inaczej w porównaniu do mnie Edytowano Październik 2, 2017 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 3, 2017 · Zgłoś post Jak się ma od dwóch ubezpieczalni odmowę ubezpieczenia to wtedy tak jakby jest się zwolnionym z obowiązku ubezpieczania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 3, 2017 · Zgłoś post Dostałeś na piśmie od konkordii ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 3, 2017 (edytowany) · Zgłoś post "Wielkoobszarowcom-mają prawo(OBOWIĄZEK?) odmówić,dopóki drobnica się nie ubezpieczy"- cytat z dziś Pani AGENT. Edytowano Październik 3, 2017 przez Pałuczanin81 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach