Napisano Maj 27, 2016 · Zgłoś post 1,5 litra ,na kłos idzie 1 litr tebukonazolu,w tym roku tylko T1 ,czakam na deszcz,gdzie słabsza gleba to już wypaleniska się robią Trzy zabiegi BASF wychodzą drożej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 30, 2016 · Zgłoś post Panowie o jakiej porze dnia najlepiej kropnąć T2? W dzien jest okolo 25 stopni. Wieczorkiem koło godziny 21, jak juz jest lekka rosa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 30, 2016 · Zgłoś post Wieczór jak najbardziej odpowiedni nawet rosa nie przeszkadza zbytnio tylko musisz mieć pewność że w nocy nie przyjdzie ulewa bo niektóre środki mogą się nie zdążyć się wchłonąć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 30, 2016 · Zgłoś post O 21 rosa ,to musiało u ciebie dobrze popadać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 30, 2016 · Zgłoś post 18 mm razem, ale juz połowa wyparowała Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 30, 2016 · Zgłoś post Jęczmien się kłosi-czas na spóźnione PROPICO DUO(propikonazol+fenpropimorf) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 1, 2016 · Zgłoś post Zbieram się od 3 dni na fungicyd i zawsze lekko napada, a teraz już zaczęło kwitnąć pszenzyto. Będzie duża presja teraz. Można czy nie można jak kwitnie pszenzyto? Za 2 tygodnie bedzie juz po ptokach. Rano dobre warunki mają być, a kwitnienia dopiero początek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 1, 2016 · Zgłoś post Nie chcę Cię namawiać bo nie widzę tego pszżyta ale jak presja to ja bym pryskał Początek kwitnienia ? Jak zaczekasz to może być kiepsko zależy też kiedy był 1 zabieg Jeśli się zdecydujesz to podaj SAM fungicyd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 1, 2016 · Zgłoś post Było ładne czyste, dopiero w niedziele zauwazylem rdze brunatna ale na maks 1% lisci , DTR tez sie pojawiła. Od pierwszego to juz bedzie ponad miesiac. Chciało sie zaoszczedzic na T3, teraz dylemat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 2, 2016 · Zgłoś post tak też zrobiłem, podałem sam fungi, zobaczymy co z tego wyjdzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 2, 2016 · Zgłoś post Ja poprawiałem po wirtuozie właśnie na brunatną plamistość i rdze Choroby tylko czekały na lekki deszcz czy rosę Nam się wydaje że jak sucho to spokój a prawda jest taka że nadal się rozwijają Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 10, 2016 · Zgłoś post Co to za choroba w jęczmieniu jarym ? , dodam że cztery dni temu pryskałem jęczmień falconem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 10, 2016 · Zgłoś post Panowie czym wjeżdzacie w ozimą na T3? Ja w ubiegłym roku dałem Sokół Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 10, 2016 · Zgłoś post @mieto35 Wygląda na rdzę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 10, 2016 · Zgłoś post @Daymon ja pojechałem Arteą, jest git Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 10, 2016 · Zgłoś post W jarej też dałem artea+strobi Sam nie wiem czy się zwróci :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 28, 2016 · Zgłoś post A jaką zaprawę byście polecili na pszenicę ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 28, 2016 · Zgłoś post Do zaprawiania sposobem betoniarkowym Raxil Gel Tylko jest problem z jej kupnem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 29, 2016 · Zgłoś post Ja tam od paru lat Kinto Duo, prochloraz jest bardzo dobry na pleśń śniegową. Syngenta twierdzi, że ich Vibrance Gold jest najlepszy na pleśń bo nowa substancja, innowacyjna itd. ale ten dodatek wody 0-1000 ml dziwny jak dla mnie, na pałę? no i droższa jest oczywiście Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 29, 2016 · Zgłoś post W życiu bywało różnie czasem bardzo skromnie Zwykły tebukonazol czy tiuram też wystarczy na zgorzel i śnieć Mieszanina jest super i tanio trzeba tylko zrobić to dobrze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 31, 2016 · Zgłoś post Ja tam od paru lat Kinto Duo, prochloraz jest bardzo dobry na pleśń śniegową. Syngenta twierdzi, że ich Vibrance Gold jest najlepszy na pleśń bo nowa substancja, innowacyjna itd. ale ten dodatek wody 0-1000 ml dziwny jak dla mnie, na pałę? no i droższa jest oczywiście Jest droższa bo jednak ma trochę szersze działanie. Na plus u Vibrance Gold jest działanie na ostrą plamistość oczkową i wpływ na korzenie. Chyba żadna inna zaprawa nie chroni przed nią. Czy Kinto Duo jakoś wpływa na nie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 8, 2017 · Zgłoś post Czy Moddus jest mięszalny z Tiltem (Invigo zamieniłem na Syngentę) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 8, 2017 · Zgłoś post Pewnie jest ale uważaj bo modus potrafi zdrowo przypalić choć chyba jeszcze nie o tej porze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 9, 2017 · Zgłoś post Jak myślicie warto jutro wykonać zabieg t1 w pszenicy , bo już są objawy choroby, planuję opryskać capalo , ale nadają ochłodzenie, w nocy nawet 5 , 3 stopnie , czy w dzień wystarczy te 15 stopni . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 9, 2017 · Zgłoś post Myślę ze wystarczy, sam opryskiwalem jeczmien w takich warunkach, no może w nocy było koło 6. Nie ma co czekać takie moje zdanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach