Posted May 27, 2016 · Report post 1,5 litra ,na kłos idzie 1 litr tebukonazolu,w tym roku tylko T1 ,czakam na deszcz,gdzie słabsza gleba to już wypaleniska się robią Trzy zabiegi BASF wychodzą drożej Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 30, 2016 · Report post Panowie o jakiej porze dnia najlepiej kropnąć T2? W dzien jest okolo 25 stopni. Wieczorkiem koło godziny 21, jak juz jest lekka rosa? Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 30, 2016 · Report post Wieczór jak najbardziej odpowiedni nawet rosa nie przeszkadza zbytnio tylko musisz mieć pewność że w nocy nie przyjdzie ulewa bo niektóre środki mogą się nie zdążyć się wchłonąć Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 30, 2016 · Report post O 21 rosa ,to musiało u ciebie dobrze popadać Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 30, 2016 · Report post 18 mm razem, ale juz połowa wyparowała Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 30, 2016 · Report post Jęczmien się kłosi-czas na spóźnione PROPICO DUO(propikonazol+fenpropimorf) Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 1, 2016 · Report post Zbieram się od 3 dni na fungicyd i zawsze lekko napada, a teraz już zaczęło kwitnąć pszenzyto. Będzie duża presja teraz. Można czy nie można jak kwitnie pszenzyto? Za 2 tygodnie bedzie juz po ptokach. Rano dobre warunki mają być, a kwitnienia dopiero początek Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 1, 2016 · Report post Nie chcę Cię namawiać bo nie widzę tego pszżyta ale jak presja to ja bym pryskał Początek kwitnienia ? Jak zaczekasz to może być kiepsko zależy też kiedy był 1 zabieg Jeśli się zdecydujesz to podaj SAM fungicyd Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 1, 2016 · Report post Było ładne czyste, dopiero w niedziele zauwazylem rdze brunatna ale na maks 1% lisci , DTR tez sie pojawiła. Od pierwszego to juz bedzie ponad miesiac. Chciało sie zaoszczedzic na T3, teraz dylemat Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 2, 2016 · Report post tak też zrobiłem, podałem sam fungi, zobaczymy co z tego wyjdzie Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 2, 2016 · Report post Ja poprawiałem po wirtuozie właśnie na brunatną plamistość i rdze Choroby tylko czekały na lekki deszcz czy rosę Nam się wydaje że jak sucho to spokój a prawda jest taka że nadal się rozwijają Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 10, 2016 · Report post Co to za choroba w jęczmieniu jarym ? , dodam że cztery dni temu pryskałem jęczmień falconem Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 10, 2016 · Report post Panowie czym wjeżdzacie w ozimą na T3? Ja w ubiegłym roku dałem Sokół Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 10, 2016 · Report post @mieto35 Wygląda na rdzę Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 10, 2016 · Report post @Daymon ja pojechałem Arteą, jest git Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 10, 2016 · Report post W jarej też dałem artea+strobi Sam nie wiem czy się zwróci :( Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 28, 2016 · Report post A jaką zaprawę byście polecili na pszenicę ? Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 28, 2016 · Report post Do zaprawiania sposobem betoniarkowym Raxil Gel Tylko jest problem z jej kupnem Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 29, 2016 · Report post Ja tam od paru lat Kinto Duo, prochloraz jest bardzo dobry na pleśń śniegową. Syngenta twierdzi, że ich Vibrance Gold jest najlepszy na pleśń bo nowa substancja, innowacyjna itd. ale ten dodatek wody 0-1000 ml dziwny jak dla mnie, na pałę? no i droższa jest oczywiście Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 29, 2016 · Report post W życiu bywało różnie czasem bardzo skromnie Zwykły tebukonazol czy tiuram też wystarczy na zgorzel i śnieć Mieszanina jest super i tanio trzeba tylko zrobić to dobrze Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 31, 2016 · Report post Ja tam od paru lat Kinto Duo, prochloraz jest bardzo dobry na pleśń śniegową. Syngenta twierdzi, że ich Vibrance Gold jest najlepszy na pleśń bo nowa substancja, innowacyjna itd. ale ten dodatek wody 0-1000 ml dziwny jak dla mnie, na pałę? no i droższa jest oczywiście Jest droższa bo jednak ma trochę szersze działanie. Na plus u Vibrance Gold jest działanie na ostrą plamistość oczkową i wpływ na korzenie. Chyba żadna inna zaprawa nie chroni przed nią. Czy Kinto Duo jakoś wpływa na nie? Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 8, 2017 · Report post Czy Moddus jest mięszalny z Tiltem (Invigo zamieniłem na Syngentę) Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 8, 2017 · Report post Pewnie jest ale uważaj bo modus potrafi zdrowo przypalić choć chyba jeszcze nie o tej porze Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 9, 2017 · Report post Jak myślicie warto jutro wykonać zabieg t1 w pszenicy , bo już są objawy choroby, planuję opryskać capalo , ale nadają ochłodzenie, w nocy nawet 5 , 3 stopnie , czy w dzień wystarczy te 15 stopni . Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 9, 2017 · Report post Myślę ze wystarczy, sam opryskiwalem jeczmien w takich warunkach, no może w nocy było koło 6. Nie ma co czekać takie moje zdanie Share this post Link to post Share on other sites