Napisano Kwiecień 29, 2018 · Zgłoś post Protio to bardzo zacna substancja, działa znakomicie od podstawy poprzez wszystkie choroby liści do kłosa włącznie, jeśli byłby solo jakie mieszanki moglibyśmy układać Kwestia każdego zabiegu zawsze idzie z czymś to ogranicza ryzyko że coś pozostanie, możliwe że już mają coś mocniejszego ale na razie jadą jak na tebukonazolu niegdyś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 29, 2018 · Zgłoś post Właśnie jeśli byłby ale póki co musimy kupić mieszaninę Ciekawe kiedy można się spodziewać podróbek Dodam jeszcze bayerant twierdził że właśnie dlatego tak pakują protiokonazol Abyśmy nie kombinowali sami z mieszaninami bo oni to lepiej zrobią Znam gościa kilka lat parę razy mi mądrze doradził więc trochę się hamowałem Słowem zwyczajnie kręcą jak zwykle chodzi o pieniądze Przypomnę tylko jak było z horizonem dziś to niby przestarzały produkt Doskonale wiemy jak jest i niedługo nam go wycofają Lobby chemiczne ma moc aspirynki są naj kasowo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 29, 2018 · Zgłoś post Każdy ma trochę racji, oni że zbyt ludzie będą wydziwiać, dwa środki w dziwnych formulacjach i wątpliwych nośnikach jak pewna firma na in... topowe produkty są tak dopracowane że jednak nie uzyskamy tego efektu,zróbmy sobie caryxa sami, niby skład i ilośc sc będzie taka sama a efekt ? No i na koniec oczywiści chodzi też o $ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 29, 2018 · Zgłoś post No niby tak wszyscy tebu w EW a Mogilno EC Tylko ILU rolników to to pryska i jakoś wszystko ok (też pryskałem) Moim zdaniem bayer dba o własną dupę i tyle w temacie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 30, 2018 · Zgłoś post A kto niedba ,ja nie znam takiego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 30, 2018 · Zgłoś post Nie o to chodzi wiadomo że dobro firmy itd Pamiętaj że dla dobra firmy Zyklon B też produkowali Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 2, 2018 · Zgłoś post Zawsze robiłem mieszanki coś à la Wirtuoz w tym roku się nie bawię i na T1 poszedł właśnie Wirtuoz a T2 nie będzie, bo nie ma już na co. Następny zabieg to heder ewentualnie glifosat. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 2, 2018 · Zgłoś post Na T2 się przymierzam z protio+tebu i oczywiście strobi ale to za trzy tygodnie Jeszcze nie wiem w jakich proporcjach i od kogo może jakiś sugestie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 3, 2018 · Zgłoś post Jak popada to falcon albo sokół za 3 tyg, jak nie to tebu na kłos po kwitnieniu jak będzie na co. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 3, 2018 · Zgłoś post Masz jakąś wiedzę jak działa triadimenol ? Damian ja już od wielu lat nie wyobrażam sobie T2 bez strobiluryny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 3, 2018 · Zgłoś post U mnie sokół to na T3 pójdzie na T1 tilt turbo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 3, 2018 · Zgłoś post U siebie będzie Adexar Plus Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 3, 2018 · Zgłoś post Drogo, po czym masz pszenicę ? Tego cuda raczej dawki się nie powinno kroić @Daymon a na drugi zabieg co dajesz ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 4, 2018 · Zgłoś post po rzepaku i po QQ, własnie że w miarę ok przy dawce 1,25L wyjdzie coś około 160-170 brutto na T3 jak co roku pójdzie sam tebukonazol Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 4, 2018 (edytowany) · Zgłoś post Mnie się wydaje że to będzie jednak trochę mało substancji Przy tej dawce strobiluryny będzie 83g zawsze staram się ponad 100g Epoksy i SDHI po 52g no :/ ? Na T3 sam tebu może być nawet lepiej od mojej mieszaniny cypro+propiko Choć po tym jak Syngenta podwoiła dawkę cyprokonazolu jest ok Tylko że ja zawsze już wcześniej leję tebukonazol do T1ub T2 Edytowano Maj 4, 2018 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 4, 2018 · Zgłoś post U mnie na T2 Falcon i częściowo Soligor+ Rubic. Narazie poszedł Tilt, i tydzień temu Optimus + ccc. Koszty rosną a ceny w skupach tylko patraeć jak zaczną maleć.Na temat rzepaku to nawet już nie chce się wypowiadać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 4, 2018 · Zgłoś post Dlaczego do soligora chcesz dodać trzeci triazol ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 5, 2018 (edytowany) · Zgłoś post Rubik został jeszcze z ubiegłego roku i pójdzie z soligorem na Kilimanjaro która dostała 2 szansę. W ubiegłym roku ta mieszana bardzo dobrze zahamowała dtr tylko było już trochę za późno. Obserwując pola to Skagen jak na razie jest u mnie nr.1 Edytowano Maj 7, 2018 przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 5, 2018 · Zgłoś post Zgadza się epoksykonazolu mi też w ubiegłym zahamował Ja w tym roku od początku mam na uwadze brunatną plamistość Z braku potrzeby (mączniak i podstawa) opóźniłem T1 i tu epoksy Wracając do triazoli myślę że dwa w jednym zabiegu wystarczą Zwłaszcza gdy idzie właśnie epoksy czy protio Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 5, 2018 (edytowany) · Zgłoś post W soligorze trochę mało jak dla mnie protiokonazolu, dlatego dorzucę rubika. Wolę dmuchać na zimne po ubiegłorocznym sezonie. Edytowano Maj 7, 2018 przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 5, 2018 (edytowany) · Zgłoś post No tak już pisaliśmy jaki ten bajer wspaniały samego protiokonazolu nie kupisz Jeśli z tebukonazolem po równo to bez problemowo, tak zamierzam T2 zrobić Edytowano Maj 5, 2018 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 6, 2018 · Zgłoś post A co sądzicie o Tacata Duo na T2, pół na pół, jakaś nieznana strobiluryna i epoksykonazol ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 6, 2018 · Zgłoś post Ta strobi była w poczciwym juwelu też z epoksy+morfolina Czyli musi być OK tym razem kierują to na T2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 10, 2018 · Zgłoś post Na T2 w ozimych sam Tazer 1l/ha ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 10, 2018 · Zgłoś post Tazer to azoksystrobina dodaj jakiś triazol i będzie dużo lepiej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach