Napisano Marzec 28, 2019 · Zgłoś post Plan jes taki t1 siarczn miedzi t2 epoksykonazol i może + tania strobi cy cuś innego, t3 może tebu. Azotu mniej 130-150kg zamiast tradycyjnego 230kg. Zrobię jeden przejazd opryskiwaczem czymś lepszym, zobaczę różnicę albo i nie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 28, 2019 · Zgłoś post Taniego strobi raczej nie kupisz akanto to historia chyba że zapas T1 chyba przesadzasz z oszczędnością :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 28, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Boogie idzie dostać solo ale drogo w pakietach taniej,Jarki przecież Bayer też zaleca trzy zabiegi i wychodzi cenowo prawie to samo po odjeciu bonusów- jak prochloraz + Duet,+ dobre T-2 i T-3, Edytowano Marzec 28, 2019 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 28, 2019 · Zgłoś post Ile płaciłeś za pakiet univo ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 28, 2019 · Zgłoś post @miwigos dlatego twierdzę że nawet na dobrych stanowiskach lepiej trzy zabiegi Jeśli mowa o duecie mnie się nie sprawdzał wina na 100% leży po stronie tiofanatu Epoksykonazol to pewna substancja jeden z lepszych triazoli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 28, 2019 · Zgłoś post Według reklamy jednego największych koncernów(wiecie jakiego) epoksykonazol to najlepszy triazol. Ale chyba się pomylili bo jest jeszcze protio Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 29, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Przed chwilą, barts napisał: Ile płaciłeś za pakiet univo ? Pakiet univo 3400 netto Ja kupiłem fusaro bo fandango za słabe 3500 netto - bonusy Edytowano Marzec 29, 2019 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 29, 2019 · Zgłoś post dajecie już T1, zastanawiam się czy jutro nie dać razem z mikro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 29, 2019 · Zgłoś post Zawsze mocno opóźniałem pierwszy zabieg ale widzę że muszę to zmienić Powodem jest Kilimanjaro i jej wrażliwość na brunatną plamistości Ale w marcu moim zdaniem zdecydowanie za szybko książkowo to BBCH 30-32 W praktyce wszystko zależy od nasilenia chorób i technologii uprawy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 29, 2019 · Zgłoś post Też zawsze robiłem koło 15.04-20.04 ale coraz więcej opon i ze powinno to być nawet tuż przed strzelaniem w źdźbło. Ale chyba poczekam, mam stanowiska po przedplonach niezbozowych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 4, 2019 · Zgłoś post Faza BBCH 30 kilka dni przed 31 to najlepszy czas na T1 i ccc, ale...czasem trzeba wcześniej lub później. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 5, 2019 · Zgłoś post Ale już jest pierwsze kolanko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 5, 2019 · Zgłoś post ... na zachodzie zawsze macie pszenice do przodu o jedną fazę rozwojową, u mnie te z siewu 15 września kończą krzewienie, chyba coś tak jak u ansu zresztą patrząc po location to chyba niedaleko mamy do siebie... w tym tygodniu chciałbym Wirtuoz +mikro a później pewnie Moddus+ CCC... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 5, 2019 · Zgłoś post U mnie jest faza bbch 29-30. Jedynie w życie bbch 30-31. Także dużo do tylu i azot II wciąż czeka na podanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 5, 2019 · Zgłoś post Żyto to ma juz 2 kolanko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 5, 2019 · Zgłoś post Moje pszeniczki są w bbch około 30 patrząc na nie cudów nie będzie Ale T1 chyba pod koniec przyszłego tygodnia będzie wskazany Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 5, 2019 · Zgłoś post ... jarki z bbch to tak jak u mnie z t1 chodziło mi o przyszły tydzień... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 5, 2019 · Zgłoś post Ja czekam aż pogoda się poprawi po tym przyszło tygodniowym załamaniu, na razie jest bardzo wcześnie, jak juz t1 to co na początku maja t2? w takim tempie t4 będzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 5, 2019 · Zgłoś post Patrzę na te pszeniczki i marne to to jedna ma lepsze warunki Akurat ta co się przyjaźni z DTR-ką Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 5, 2019 · Zgłoś post Też mam takie wrażenie że te moja zboża w tym roku jakoś marnie wygladaja. Rekordow to nie bedzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 5, 2019 · Zgłoś post Rzeczywiście w zeszłym roku lepsze były o tej porze :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 6, 2019 · Zgłoś post T4 nie będzie, żniwa po prostu szybciej o miesiąc przy tej suszy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 6, 2019 · Zgłoś post PRZEM T-1 robiłeś ,ja jutro chyba pojade T-1 i regulacja ma być dwa dni jeszcze ciepło i bezwietrznie póżniej przymrozki ,wiatry i być może cos popada za tydzień Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 6, 2019 · Zgłoś post co to moze byc? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 7, 2019 · Zgłoś post Też mam takie miejsca na słabej ziemi gdzie struktura zje.ana Wygląda mi to na niedobory mikro spowodowane brakiem powietrza w glebie W tych miejscach siewnik też za głęboko mi uciekł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach