pavel92

Uprawa ziemniaka

257 postów w tym temacie

O resztki poprzedniego oprysku Ciebie raczej nie trzeba podejrzewać... 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Nie podlewałem pole jest po zmarzłym rzepaku 

Navigator chyba działa :( 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ja sadziłem po Wymarzniętym rzepaku i nawigator im nie zaszkodził za to łubin całkowicie wykończył. A może po prostu susza albo mszyca coś przywlekła.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przed chwilą, jarki napisał:

Nie podlewałem pole jest po zmarzłym rzepaku 

Navigator chyba działa :( 

Moje podobne po navigatorze,nieco lepesze,ale już w zeszłym roku sie trafiały ,więc nie jestem pewny czy to nie wirus

Edytowano przez miwigos

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Najpierw myślałem że to liściozwój później nadmiar azotu 

Teraz już zbaraniałem i stawiam na navigator 

A może wszystko razem 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Mi to właśnie na chemię wygląda. Daymon pisze, że u niego nic nie zrobił, ale u Ciebie może być inaczej, zresztą zawsze to jednak inne warunki uprawowe i pogodowe, więc rozłożenie się środka w glebie też przebiega inaczej. Liściozwój dość łatwo poznać i przy nim kwiaty by tak nie sterczały w górę jak kikutowy rzepak, bo kwiaty ten wirus też kręci. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!


Zaloguj się