Napisano Maj 24, 2017 · Zgłoś post Też zamierzam jej dogodzić po grypie Ekoplon 20+20+20 i AminoMicro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 24, 2017 · Zgłoś post Na adobIE w trudnych warunkach wiele razy robiłem z paszowej niemal elitarną i szła na "polepszacz" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 28, 2017 · Zgłoś post Panowie jest jeszcze sens stosowania siarczanu magnezu i kristalonu na pszenicę. ? Odmiana Arkadia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 28, 2017 · Zgłoś post Moim zdaniem zależy od warunków i stanu uprawy ale zwykle jest sens Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 28, 2017 · Zgłoś post Sucho się robi to można pomyśleć o dodatku potasowym dolistnie . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 28, 2017 · Zgłoś post Ja dałem 4 kg siarczanu potasu na hektar z T2, mam nadzieję że nie popali i trochę ulży roślinom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 28, 2017 · Zgłoś post " I to jest słuszna koncepcja " Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 28, 2017 (edytowany) · Zgłoś post ile powinno być dni odstępu miedzy odżywianiem dolistnym mocznikiem? Edytowano Maj 29, 2017 przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 11, 2017 · Zgłoś post Jest jeszcze sens podać teraz jeszcze siarczan magnezu i odżywkę, nie dawałem z t3 bo bałem się przypalenia, miałem zamiar jutro pryskać , ale tak się zastanawiam czy to ma sens, pszenica prawie się już wykłosiła. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 11, 2017 · Zgłoś post Też jak się uda to dam azotową na pszenicę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 12, 2017 (edytowany) · Zgłoś post Ja dałem siarczan potasu z t2 i tym prawdopodobnie zakończyłem ten sezon, chwilę wcześniej koktajl mikro + szczypta miedzie + cynk Edytowano Czerwiec 12, 2017 przez barts Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 3, 2017 · Zgłoś post Warto jeszcze z odżywkami się pchać w listopadzie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 3, 2017 · Zgłoś post Daj jej spokój, chyba że w granuli S, Mg, K, a wjedziesz? Ja poczekam do stycznia, no może lutego bo mnie do psychiatryka wyślą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 3, 2017 (edytowany) · Zgłoś post @ikcomas-to jeszcze nie masz dokładnego terminu pobytu?nawożenie po powrocie z leczenia?a gdzie będziesz-może się spotkamy..do czego udział w forum prowadzi!? :) @jarki-sam pisałeś,że wegetacja trwa-tylko TU się nie wiedzie w pole, zanim utknąłem w pampersach "biogen-y" z namysłowa stosowałem po odchwaszczaniu. Edytowano Listopad 3, 2017 przez Pałuczanin81 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 3, 2017 · Zgłoś post Miały iść odżywki na pszenice ,było mi za wcześnie ,a teraz już się nie wjedzie,po niedzieli opryskiwacz trzeba przygotować do zimy,chyba mszycy w pszenicy niema ,wcele nie patrze żeby nie mieć stresa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 3, 2017 · Zgłoś post Ma być ciepło-naprawdę czytanie forum poskutkuje jak powyżej-kukurudzy mniej w sąsiedztwie Pan Moderator zaleca opóźniony siew-może nalotu nie będzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 3, 2017 · Zgłoś post Na pszenicę wjadę spokojnie takie pole w rzepak zapomnij Zapowiadają kilka ciepłych dni opryskiwacz jeszcze zahaczony po herbicydach okazja przepłukać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 3, 2017 · Zgłoś post Wjechać to bym wjechał ,ale miejscami będą lekkie koleiny ,a potem znów cały rok w błocie ,mam dość mycia ciągników w tym roku,no i temperatury nie za ciekawe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 3, 2017 · Zgłoś post ... ja tam swojej mam zamiar dogodzić w tym roku, jutro albo w poniedziałek mangan, molibden +SMg ewentualnie do tego Optysil ... jeszcze nie zapowiadają zimy, wszystko rośnie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 3, 2017 · Zgłoś post Koleiny po herbicydzie-okazja na dotarcie c325-tylko z 400l robię 1,5ha-też pojadę od poniedziałku.. Panowie-z czego taka "polewka" mogłaby się składać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 3, 2017 · Zgłoś post Mówili(pisali) ze po mikro lepiej zimują. Test miałem jak wymarzalo placami, to nie było widać czy był oprysk czy nie. A powinno być widać bo jednak temperatury takie graniczne na wymarzniecie a jednak miedź i mangan nie pomogły Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 4, 2017 · Zgłoś post http://www.farmer.pl/produkcja-roslinna/nawozy/jesienne-dokarmianie-ozimin,53005.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 4, 2017 (edytowany) · Zgłoś post Autor tego artykułu to naprawdę fachowiec w uprawie roślin Ale pisze takie rzeczy : "Postępowanie dużych gospodarstw, specjalizujących się w tych roślinach, stoi w sprzeczności do tej opinii. " Co do tematu dolistnego dokarmiania to rzeczywiście pytanie retoryczne wystarczy spojrzeć komu je zadano :P Ja uważam że warto choćby dla spokojnego snu :) Pytanie czy te pieniądze się zwrócą odżywka zadziała bo do tego trzeba jednak temperatury i czasu @Pałuczanin81 zobacz pierwszy komentarz pod artykułem ;) Edytowano Listopad 4, 2017 przez jarki Komentarz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 4, 2017 · Zgłoś post Nie czytalem tego- to warto skad opierać na tych zaleceniach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 4, 2017 · Zgłoś post ... no dzisiaj poszła mieszanka, pryskało się super tylko trochę błota na opryskiwaczu się znalazło... mieszanka SMg+mangan+molibden+ resztki optysilu pozostałe z malin i truskawek... czy to miało sens czas pokaże (albo i nie pokaże)... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach