Napisano Listopad 7, 2017 · Zgłoś post Płyn do chłodnic rozrobiony z wodą, rozkładam lance i włączam pompę jak wyleci wszystko do garażu na zimę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 7, 2017 · Zgłoś post Ciekawy pomysł Damian i na wiosnę bez żadnych niespodzianek ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 7, 2017 · Zgłoś post Panowie usunąłem Wam te alkoholowe omamy :D Mam nadzieję że się nie gniewacie :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 7, 2017 · Zgłoś post 3 sezony bez niespodzianek na wiosnę woda w opryskiwacz i tradycyjne przepłukanie dysz i filtrów. Koszt ok 100zł 20l płynu + 10-15l wody. Pierwsze zimowanie rozkręcałem wszystko węże na lancach, rozdzielacz, pompa, filtry szkoda zachodu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 7, 2017 · Zgłoś post W takich prostych opryskiwaczach bez komputera ,po co płyn ,wystarczy otworzyć zawór spustowy włączyć pompe ,jak nic nie leci to korek w pompie i włączyć na moment żeby wode wyrzuciło i nic się nie może stać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 7, 2017 · Zgłoś post Ja mam z komputerem i nic jemu się nie dzieję wystarczy zabrać do domu ,A tak na poważnie zalewam wodę że zbiornika głównego I czystej wody następnie wypinam wąż cisnienia z pompy i gaz ,następnie zawory otwieram z komputera i kompresor .cała robota 30 minut i jest ok Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 7, 2017 (edytowany) · Zgłoś post Komp zimuje z opryskiwaczem a jak mam wypinać 6 węży z rozdzielacza i z 6 węży od lanc odkręcać a później wiosną walczyć z oringami i przeciekami to już wolę płyn za 100 za stary już jestem na te zabawy. skotarek jakiego też posiadam na zime odkręcam wąż z pompy woda zleci i koniec na zimę gotowy. Edytowano Listopad 7, 2017 przez damian9871 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 8, 2017 · Zgłoś post ... u mnie pompa i manometr zawsze do kotłowni na zimę a z resztą to bywa różnie, przy takim prostym sprzęcie odkręcenie 4 śrub i dwóch przewodów przy pompie zajmuje 2 minuty więc w moim przypadku wydawanie kasy na płyn chłodniczy chyba raczej nie jest uzasadnione i człowiek spokojny całą zimę... a komputer do niego mam w głowie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 8, 2017 (edytowany) · Zgłoś post Mój komputer jest cały rok w traktorze zamontowany,węże do komputera ,do niego woda nie leci Edytowano Listopad 8, 2017 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 23, 2018 · Zgłoś post Mój nowy zakup do "Ciapka" 1200l,15mb,unoszenie hydrauliczne,rozkładanie mechaniczne(ręczne) -w standardzie!głowice potrójne,zawór stałociśnieniowy,koła 9,5x24-niestety za dopłata :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 23, 2018 · Zgłoś post Ile waclawowi geldow zostawiles? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 23, 2018 · Zgłoś post Odkąd się z Adamem o Majora sparłem to unikam- kupiłem w Złotnikach,jutro dowiozą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 7, 2018 (edytowany) · Zgłoś post cześć u mnie mieszadło nie chodzi pompa jest dobra bo sprawdzałem jaka jest przyczyna jeśli ktoś wie to będę wdzięczny Edytowano Czerwiec 8, 2018 przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 7, 2018 · Zgłoś post Jak może mieszadło nie chodzić? Zawór (rozdzielacz) podaje wodę do mieszadła? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 7, 2018 · Zgłoś post właśnie nie podaje wody Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 8, 2018 · Zgłoś post Coś jest zapchane, albo przy rozdzielaczu albo (najczęściej) przy ujściu do zbiornika, rozkręcić, przeczyścić i heja, ale po co ci mieszadło? W starych opryskiwaczach można było wyłączyć ale przez te przepisy teraz tylko roztwór się pieni bo cały czas po jakiegoś grzyba musi być włączone Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 8, 2018 · Zgłoś post Nigdy nie wyłączam mieszadła tak dla pewności a mogę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 8, 2018 · Zgłoś post wyczysciłem wąż co idzie od filtra do mieszadła bo był zapchany syfem i mieszadło chodzi ale nie pryska dalej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 8, 2018 · Zgłoś post Czyli dalej też syf. Tylko skąd syf za filtrem? Jak ten filtr w ogóle wygląda? Nie ma dziur? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 8, 2018 · Zgłoś post zapchana końcówka dyszy w mieszadle Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 11, 2018 · Zgłoś post ...Pałuk dopiero teraz zauważyłem że opryskiwacz kupiłeś :) ja też mam Promara pod ciapkiem tylko że zawieszany 400l, 12 lance... już 5 rok jest i w sumie nic poważnego mu się nie dzieje... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 31, 2019 · Zgłoś post No właśnie odnośnie dysz jakich używacie, ja mam kompaktowe eżektory jednostrumienowe żółte na ciśnieniu 3,4, używane do wszystkiego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 31, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Zwykłe płaskostrumieniowe 03 niebieskie ceramiczne. Ciśnienie 2-4bar, najczęściej 2.5bar 180l/ha. Przy wiekszych roślinach 300l/ha. Rano przymrozki więc tylko muchozol. Edytowano Kwiecień 1, 2019 przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 31, 2019 · Zgłoś post Plaskostrumieniowe 03 niebieskie ceramiczne jak @ansu. Też masz Albuza ASI rozumiem. I ezektorowe dwustrumieniowe żółte Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 31, 2019 · Zgłoś post Pisałem tu już wyżej że mam lechler IDK 12003 to dobry wybór Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach