Daymon

Dynia

237 posts in this topic

Dnia 9.03.2021 o 08:04, miwigos napisał:

Takich u nas nie ma ,jedynie braki nawozowe

Ze u Was nie ma, to nie znaczy, ze w calym kraju takich pol nie ma.

A jakbys takie miale, to bys bez gifo sobie poradzil?

i po 10 ostatno kupowalem, ale kilka km dalej placa po 60-80 i tak samo sa kawalki zaperzone

Bambino. Całkiem ładnie rośnie, pierwszy raz ją posiałem. Mam jeszcze trochę Goliasa i jakąś bliżej nieokreśloną odmianę którą znajomy ze Szwajcarii przywiózł, ale ona jakoś nie powschodziła za dobrze.... large.60c1e9385ff24_Zdjcie-0237.jpg.9f7aa216313c6c0825898938d9ddf7b6.jpglarge.60c1e9359a435_Zdjcie-0236.jpg.effd31a64795d42c8413dd5b16e90422.jpg

... hehe możliwe ... jakby to przyjmowały chłodnie to bym i hektar posiał ale nie wiem nawet czy większe ilości gdzieś odbierają...

Można robić na słodko, można robić na ostro - marynaty są pyszne. Dynia z dodatkiem ostrej papryki jest bardzo smaczna.

Nie wiem. Do tej pory miałem trochę bambino, trochę zwykłej niewiadomej odmiany. Bambino była dobra w przetworach. Ta pewnie też będzie dobra.

Golias ma miękką skórkę dobry jest do żywienia kur w sezonie... za to big max i melonowa się dobrze przechowują... zapewne dlatego że są bardziej zwarte ale mogę się mylić...

Edited by jarki